Health & Fitness

Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων: «Ναι» υπό όρους στο remdesivir

Τον τελικό λόγο για την αδειοδότηση του φαρμάκου κατά της Covid-19 θα έχει η Κομισιόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Remdesivir
Το Remdesivir κυκλοφορεί ήδη στη Νότια Κορέα © EPA/YONHAP

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA) εισηγείται την αδειοδότηση για «υπό όρους κυκλοφορία» του αντιικού remdesivir.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA) εισηγείται την αδειοδότηση για «υπό όρους κυκλοφορία» του αντιικού remdesivir εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ασθενείς που έχουν προβληθεί από τη νόσο Covid-19. «Το remdesivir είναι το πρώτο φάρμακο κατά της Covid-19 για το οποίο υπάρχει εισήγηση για αδειοδότηση εντός της ΕΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της EMA με έδρα τη Χάγη, στην οποία επισημαίνεται ότι η εισήγηση αυτή θα πρέπει τώρα να εγκριθεί, ή μη, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το αντιικό φάρμακο της Gilead Sciences ρεμδεσιβίρη (remdesivir) απέτρεψε την πνευμονία σε μακάκους που μολύνθηκαν με τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε την περασμένη Τρίτη, σε ιατρικό περιοδικό.

Η ρεμδεσιβίρη είναι το πρώτο φάρμακο που δείχνει βελτίωση σε δοκιμές σε ανθρώπους για την COVID-19 και η εξέλιξη του στις κλινικές δοκιμές παρακολουθείται εκ του σύνεγγυς, καθώς τα κράτη αναζητούν μια θεραπεία για την ασθένεια. 

Η ρεμδεσιβίρη εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση σε ασθενείς στις σκληρά πληγείσες Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ινδία και τη Νότια Κορέα. Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες τη χρησιμοποιούν επίσης σε ειδικά προγράμματα για ασθενείς. Οι δοκιμές του φαρμάκου σε ανθρώπους είναι σε εξέλιξη και τα πρώτα στοιχεία έχουν δείξει πως το φάρμακο βοήθησε τους ασθενείς να αναρρώσουν πιο γρήγορα από την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κοκορωνοϊός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ