- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Π.Ο.Υ: Υπάρχει ελπίδα στην πανδημία κορωνοϊού
Τι αναφέρει κορυφαίος επιστήμονας του οργανισμού - Μακρύς ο δρόμος για αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο
Στην πανδημία κορωνοϊού «υπάρχει ελπίδα», υποστηρίζει κορυφαίος επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - Προειδοποιεί όμως ότι η τελική λύση θα δοθεί με το εμβόλιο.
Περιοχές του κόσμου αρχίζουν να αναδύονται από την πανδημία του κορωνοϊού και προσεκτικά να ξαναρχίζουν ένα είδος «κανονικής ζωής». Ωστόσο, ο κορωνοϊός θα θέτει σημαντικούς κινδύνους μέχρι να αναπτυχθούν εμβόλια.
Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων την Κυριακή 3 Μαΐου 2020 κορυφαίος επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ).
Ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του Π.Ο.Υ, είπε ότι την ώρα που πολλές χώρες παραμένουν στο «μάτι της καταιγίδας», άλλες αρχίζουν να δείχνουν ότι είναι πιθανό να περιοριστεί ο Covid-19 σε κάποιο βαθμό.
«Υπό αυτήν την έννοια, υπάρχει ελπίδα» σημείωσε ο Ράιαν, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters από τη Γενεύη. «Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κατάσταση παραμένει πολύ, πολύ σοβαρή, όμως το μοτίβο της νόσου και η πορεία του ιού είναι πολύ διαφορετικά σε διαφορετικά μέρη του κόσμου αυτήν τη στιγμή» πρόσθεσε.
Και εξήγησε: «Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι είναι δυνατό να θέσουμε αυτήν την ασθένεια υπό έλεγχο και είναι δυνατό να ξαναρχίσουμε μια φυσιολογική οικονομική και κοινωνική ζωή, με έναν νέο τρόπο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να το κάνουμε και με υπερβολική προσοχή και επαγρύπνηση».
Εντούτοις, ορισμένες χώρες στην Αφρική και την κεντρική και Νότια Αμερική καταγράφουν ακόμη «μια ανοδική πορεία κρουσμάτων». Ωστόσο, αν και ενδεχομένως να μην φαίνεται πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα προς το παρόν, η διαθεσιμότητα των τεστ παραμένει ένα θέμα, συμπλήρωσε ο Μάικ Ράιαν.
«Βρισκόμαστε στη μέση της μάχης για τις ζωές μας. Όλοι μας σε ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμμισε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΠΟΥ. Και εξήγησε: «Θα υπάρχει σημαντικός και εκτεταμένος κίνδυνος έως φθάσουμε σε ένα σημείο όπου θα έχουμε στα χέρια μας ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, που θα είναι διαθέσιμο σε όλους».
Όπως είπε ο Ράιαν, χώρες όπως η Κίνα, η Νότια Κορέα, η Σιγκαπούρη, η Νέα Ζηλανδία και άλλες έφθασαν σε αυτό που περιέγραψε ως μια «σταθερή κατάσταση» σε σχέση με την εξάπλωση του Covid-19.
Εν τω μεταξύ, η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική ξεκινούν την ανάδυση από «πολύ έντονες επιδημίες» της νόσου και επιχειρούν τώρα να καθοδηγηθούν σε μια ασφαλή έξοδο από τους σοβαρούς περιορισμούς στις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, που επιβλήθηκαν πριν από λίγους μήνες.
Όπως υπογράμμισε ο Ράιαν, αυτό δείχνει «όχι ότι ο ιός μπορεί να νικηθεί πλήρως, αλλά ότι μπορούμε να φθάσουμε σε ένα σημείο όπου θα ελέγχουμε επαρκώς τον ιό, ώστε οι κοινωνικές και οικονομικές ζωές μας να μπορούν να ξεκινήσουν ξανά».
Επανέλαβε, δε, ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση επιδιώκει τη χαλάρωση των περιορισμών, θα πρέπει να το κάνει με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία στις 8 γυναίκες θα νοσήσει κάποια στιγμή στη ζωή της
Μια νεαρή γυναίκα αποκαλύπτει αυτό που δεν κάνει σχεδόν κανείς μας όταν ξεκινά δίαιτα
Η λάθος χρήση φακών επαφής, η επιπεφυκίτιδα και άλλες περιπτώσεις
Η σημασία της καλής ρύθμισης της γλυκόζης
Έλληνας ερευνητής δίνει ελπίδα με την έρευνά του - Τι είναι η πρωτεΐνη Tau
Εκδήλωση για τη βιωσιμότητα, την καινοτομία και τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
Τα αίτια της εμφάνισής της και πώς αντιμετωπίζεται
Είναι ανησυχητικό να διαπιστώνεις ότι το να αισθάνεσαι «μια χαρά» δεν σημαίνει καθόλου ότι είσαι κιόλας
Από τον Σύλλογο Προμηθέα από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου
Παρουσίαση έρευνας του Υπουργείου Υγείας και της UNICEF για την παιδική παχυσαρκία
Καταλυτική η σημασία της πεμπρολιζουμάμπης ως κορυφαίας ανοσοθεραπείας
Ο Δρ. Χαράλαμπος Σπυρόπουλος εξηγεί τις νέες χειρουργικές τεχνικές διόρθωσης κηλών
1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων
Τι έδειξε μακροχρόνια έρευνα
Πώς χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο
Μερικοί άνθρωποι, το 4% του πληθυσμού, έχουν σοβαρή διαταραχή προσωπικότητας
Μια αγαπημένη ιεροτελεστία σε όλο τον κόσμο
Πέντε οργανισμοί, 17 εκπαιδευτικά βίντεο, 17 κατηγορίες μαθημάτων, ένας στόχος: η Νιόβη Μιχαλοπούλου και Μαρία Πατεράκη μιλούν αποκλειστικά στην AthensVoice για το νέο φιλόδοξο project
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.