- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτά είναι τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό
Σε κατάσταση συναγερμού οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μετά τον πρώτο θάνατο ασθενούς από Covid-19
Ποια είναι τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό - Σε λειτουργία τα isolation boxes.
Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού. Το Υπουργείο Υγείας έχει ορίσει 13 νοσοκομεία αναφοράς, την ώρα που καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Ήταν ο 66χρονος από την Αμαλιάδα (σ.σ. το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα), ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην Εντατική. Είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους.
Όπως γνωστοποιεί το Υπουργείο Υγείας, στα 13 νοσοκομεία αναφοράς αντιμετωπίζονται κρούσματα ή πιθανά κρούσματα κορωνοϊού. Παράλληλα, το υπουργείο ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει η λειτουργία των isolation boxes. Πρόκειται για κοντέινερ σε εξωτερικούς χώρους νοσοκομείων ως σημεία διαλογής ύποπτων κρουσμάτων του κορωνοϊού, προκειμένου οι ασθενείς να μην πηγαίνουν στα επείγοντα και να απομονώνονται απευθείας, εφόσον βγουν θετικοί στον επικίνδυνο ιό.
Η λίστα με τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό
- 1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
- 2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»
- 3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»
- 5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας
- 6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων
- 7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος».
Καμία έλλειψη σε γάντια, μάσκες και στολές στα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον τον κορωνοϊό
Σε αυτά τα υγειονομικά ιδρύματα, καθώς και στα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών, έχει καταγραφεί επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές. Στο εσωτερικό τους έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι απομόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης για ασθενείς με κορωνοϊό.
Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι ασθενείς με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετός, βήχας πονόλαιμος, καταρροή, μυαλγίες) και πρόσφατο ταξίδι (έως και 14 ημέρες πριν) σε χώρα υψηλού κινδύνου ή που ήρθαν σε επαφή με κάποιον από εν λόγω ταξιδιωτικό προορισμό, παραμένουν κατ’ οίκον και επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στη νέα τηλεφωνική γραμμή του Οργανισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη εμφράγματος
Η τοποθέτηση φακικών ενδοφακών ICL
Ενημερωτική πρωτοβουλία από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία
Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού 2026: Προστασία της υγείας σε κάθε ηλικία
Συμμετοχή της εταιρείας στο Delphi Economic Forum
Γιάννης Λούγγος: Ο 15χρονος αθλητής που ποδηλατεί πέρα από τη νόσο
Mε δεδομένα από περισσότερα από 1.300 άτομα
Είμαστε τελικά ό,τι αποβάλλουμε;
Χάρη στην εφαρμογή προγραμμάτων εμβολιασμού, η βρεφική επιβίωση έχει βελτιωθεί κατά περίπου 40%
Δεν πρόκειται απλά για βιολογική ανάγκη, αλλά είναι αποτέλεσμα σύνθετων αλληλεπιδράσεων στον εγκέφαλο
Περίπου 1 στις 5 λανθασμένες απαντήσεις κρίθηκε δυνητικά επικίνδυνη
Τι αναφέρει ο καθηγητής του ΑΠΘ Γρηγόρης Χατζημαυρουδής
Τα πλεονεκτήματα της ανάστροφης ολικής αρθροπλαστικής
Πρόληψη και θεραπεία της επικονδυλίτιδας
Οι βιολογικοί μηχανισμοί πίσω από τη δράση της
Όσα υπάρχουν μέσα στις συσκευασίες που εμπιστευόμαστε καθημερινά και ούτε που το φανταζόμασταν
Η καλή είδηση είναι ότι η συνήθεια μπορεί να αλλάξει
Όταν οι σκέψεις κάνουν κύκλους και κλέβουν την ηρεμία μας λίγο πριν κοιμηθούμε
Το σώμα αντιδρά έντονα ακόμη και σε μικρές αλλαγές στην αναπνοή
Έκκληση του Συλλόγου Ασθενών «Εριφύλη» προς το υπουργείο Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.