- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
CONTOUR®NEXT ONE: Αυτοδιαχείριση του διαβήτη
Ρύθμιση του διαβήτη με τα Συστήματα Παρακολούθησης Γλυκόζης Αίματος
Σκοπός στη σωστή διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη είναι τα επίπεδα γλυκόζης αίματος των ατόμων με διαβήτη να βρίσκονται όσο το δυνατόν περισσότερο εντός του προκαθορισμένου εύρους στόχου τους, έτσι ώστε να μειώσουν ή να αποφύγουν τις πιθανότητες επιπλοκών. Για να το καταφέρουν αυτό τα άτομα με διαβήτη, πρέπει να μάθουν να αυτοδιαχειρίζονται τον διαβήτη τους και να κατανοούν σε βάθος τι σημαίνουν τα αποτελέσματα των μετρήσεών τους, ώστε να δρουν αναλόγως.
Τα συστήματα παρακολούθησης σακχάρου (μετρητής, ταινίες μέτρησης) εξακολουθούν να αποτελούν το κλειδί στη διαχείριση του διαβήτη, καθώς βοηθούν τα άτομα με διαβήτη να λαμβάνουν τις κατάλληλες θεραπευτικές αποφάσεις ή να τροποποιούν ανάλογα οτιδήποτε κάνουν στην καθημερινή τους ζωή και μπορεί να επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Φυσικά, δεν είναι όλα τα συστήματα το ίδιο, καθώς κάποια προσφέρουν όχι μόνο ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια και αξιοπιστία στα αποτελέσματα μέτρησης αλλά και μια σειρά άλλων λειτουργιών και χαρακτηριστικών, που καθιστούν τη διαδικασία παρακολούθησης και κατανόησης του διαβήτη ευκολότερη και πιο ασφαλή.
CONTOUR®NEXT ONE
Οι δυνατότητες των σύγχρονων Συστημάτων Παρακολούθησης Σακχάρου συνεχίζουν να εξελίσσονται πέρα από την απλή καταγραφή αποτελεσμάτων των μετρήσεων, σε ολοκληρωμένες λύσεις κατανόησης και διαχείρισης του διαβήτη μέσω ειδικών εφαρμογών για smart devices.
Η εφαρμογή CONTOUR®
DIABETES είναι μέρος του Συστήματος Παρακολούθησης Σακχάρου CONTOUR®NEXT ONE από την Ascensia Diabetes Care. Το σύστημα αυτό διαθέτει έναν εύκολο στη χρήση μετρητή, ο οποίος συνδέεται με το smartphone ή το tablet και μεταφέρει αποτελέσματα στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τεχνολογία Bluetooth®. Η εφαρμογή CONTOUR®DIABETES συλλέγει, αποθηκεύει και αναλύει τα αποτελέσματα του μετρητή.
Επιπλέον παρέχει αποκλειστικά τη λειτουργία «Τα Μοτίβα Μου», με την οποία εντοπίζει και προσδιορίζει μοτίβα που βασίζονται στις τάσεις των επιπέδων γλυκόζης του κάθε χρήστη, προσφέροντας έτσι εξατομικευμένη καθοδήγηση για την αυτοδιαχείριση του διαβήτη. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπει στον χρήστη να λαμβάνει ειδοποιήσεις και εκπαιδευτικά μηνύματα που εντοπίζονται από τα μοτίβα, ενώ οπτικοποιεί με εύκολο τρόπο τις συνήθειες εκείνες (τάσεις στα επίπεδα γλυκόζης) που δημιούργησαν το μοτίβο.
«Τα Μοτίβα Μου» βασίζονται στο μοντέλο ΙΜΒ (Information-Motivation-Behavioral Skills) –ένα συμπεριφορικό μοντέλο που αποδεδειγμένα βοηθά στην καλύτερη κατανόηση της νόσου, στη δέσμευση για την αυτοδιαχείρισή της και στη συμμόρφωση προς τις συστάσεις του ιατρού– και μια από τις δυνατότητες που παρέχουν είναι η ανατροφοδότηση στο άτομο με διαβήτη. Σκοπός είναι η ενδυνάμωσή του και η υποστήριξή του, ώστε να μπορεί να παίρνει αποφάσεις που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής του, βελτιώνοντας έτσι την αυτοδιαχείριση του διαβήτη του. Παράλληλα, κινητοποιεί τον χρήστη να παρακολουθήσει την πρόοδό του με αποτέλεσμα να αποκτά πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο που βελτιώθηκε το μοτίβο του στο πέρασμα του χρόνου.
Νέο μοντέλο διαχείρισης του διαβήτη
Η σημασία της τακτικής χρήσης της τεχνολογίας σαν εργαλείο καλύτερης διαχείρισης της νόσου από τα άτομα με διαβήτη, επιβεβαιώνεται και από νέες μελέτες, οι οποίες έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται στην Ευρώπη και την Αμερική. Σύμφωνα με πρόσφατη κλινική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ATTD 2019 στο Βερολίνο, διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν τον μετρητή CONTOUR®NEXT ONE και την εφαρμογή CONTOUR®DIABETES για περισσότερες από 180 ημέρες, μπορεί να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης υπογλυκαιμικών επεισοδίων.
Όπως εξήγησε ο Dr. Andreas Stuhr, M.D., Head of Global Medical Affairs, Ascensia Diabetes Care, που παρουσίασε την έρευνα στο συνέδριο: «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε αυτά τα νέα στοιχεία σε μια ευρωπαϊκή ομάδα ανθρώπων με διαβήτη, καθώς αποδεικνύουν ότι η εφαρμογή CONTOUR®DIABETES μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένο γλυκαιμικό έλεγχο». Η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης υπογλυκαιμικών επεισοδίων, συμπλήρωσε, ισοδυναμεί με μείωση των επιπτώσεων του διαβήτη στην ποιότητα της καθημερινής ζωής, γεγονός που συμβάλλει στο στόχο της Ascensia να ενδυναμώνει τους ανθρώπους με διαβήτη να αυτοδιαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τα επίπεδα γλυκόζης αίματός τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μία πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb για την αντιμετώπιση των προκλήσεων
Tι έδειξε μια τελευταία έρευνα
Νέες προσεγγίσεις στην παροχή φροντίδας για τη μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση
Πώς η συνάντηση δύο γυναικών οδήγησε στην υλοποίηση ενός οράματος, δίνοντας δικαίωμα στην επιλογή στις γυναίκες
Παρότι κάποιοι διστάζουν λόγω φόβων για την προετοιμασία ή την εξέταση, οι νέες μέθοδοι είναι πιο φιλικές προς τον ασθενή
Η ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή
Και ποιες είναι πραγματικά απαραίτητες; Ένας πρακτικός οδηγός για το πώς να προσέχουμε την υγεία μας και να μην κάνουμε περιττούς ελέγχους
Αυτή τη στιγμή η δωρεά οργάνων γίνεται μόνο κατόπιν εγκεφαλικού θανάτου
Η εξέταση αναζητά τις λεγόμενες «ζόμπι» κυτταρικές πρωτεΐνες
Οι ειδικοί απαντούν για την υγεία μας
Δυστυχώς γι’ αυτούς που δείχνουν δεν υπάρχει θεραπεία. Ευτυχώς για τον HIV υπάρχει θεραπεία
Μια αυτοάνοση διαταραχή. Εννέα στους δέκα ασθενείς έχουν βιώσει στιγματισμό λόγω της λεύκης
Η συνηθέστερη μορφή καρκίνου των ενδοκρινών αδένων
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες αντιγήρανσης και, το κυριότερο, πετυχαίνουν όσα υπόσχονται;
Τι ισχύει για τα φάρμακα και τον καρκίνο του μαστού
Τι είναι η υπερχοληστερολαιμία, ποιες οι συνέπειες της και ποια η αντιμετώπιση
Η Αργυρώ Παναγιωτάκου, ενδοκρινολόγος/διαβητολόγος, μας εξηγεί τον ρόλο της
Τι δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε για τη σημαντική επίπτωση της παχυσαρκίας
Ανανέωση του δέρματος, αποτρίχωση, αντιμετώπιση της ακμής και άλλες θεραπείες
Στο «δωμάτιο» της γήρανσης είναι σημαντικό να φτάσουμε σωματικά και κοινωνικά δραστήριοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.