- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η δημιουργία Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου στο επίκεντρο της συνάντησης Παυλόπουλου - Παπαδημητρίου
«Περιλαμβάνει, επίσης, ένα σύγχρονο Παιδοκαρδιολογικό και Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο»
Έμπρακτη και κορυφαία συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τη νέα μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση για τη δημιουργία Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, δρ. Αντώνη Παπαδημητρίου, τη διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, καθώς και εκπροσώπους του Ιδρύματος, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η δημιουργία αυτού του Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου καλύπτει ένα μεγάλο κενό στο σύστημα υγείας της χώρας και πρόσθεσε ότι είναι μία έμπρακτη και κορυφαία συμπαράσταση στον άνθρωπο, στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο, ο οποίος έτσι αποφεύγει πια, στο μέλλον, και την πολυέξοδη δοκιμασία αλλά και την επώδυνη αβεβαιότητα του εξωτερικού.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η δημιουργία του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου θα δημιουργήσει και μία άλλη νοοτροπία στον τόπο μας σε ό,τι αφορά στη δωρεά οργάνων. «Γιατί εκεί έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα. Μία άλλη νοοτροπία, που πρέπει να μας διδάξει ότι η δωρεά οργάνων είναι πραγματική προσφορά στον άνθρωπο. Είναι η υπέρτατη μορφή αγάπης και αλληλεγγύης. Εδώ θα αναφέρω κάτι το οποίο δεν σχετίζεται με τη θρησκεία, αλλά αφορά κάθε άνθρωπο, είτε πιστεύει, είτε όχι: Η δωρεά οργάνων κάνει πράξη τη μετάβαση από την μεγάλη αρχή του "αγαπάτε αλλήλους" στην ακόμη μεγαλύτερη αρχή, του "αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν". Και σας είπα: Δεν έχει σχέση με το αν πιστεύει κανείς ή όχι. Είναι κάτι που αφορά τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη σε κάθε κοινωνία σε ολόκληρο τον κόσμο και, ιδίως, στην σημερινή εποχή» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Από αριστερά: κ. Γιώργος Καραγεωργίου, Πρόεδρος και CEO της OlympicShipping, κ. Μιχάλης Γιαλούρης,CFO του OnassisGroup, κα Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, κα Μαριάννα Μόσχου, Γραμματέας Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, κ. Κώστας Γραμμένος, Μέλος Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, και κ. Παύλος Ιωαννίδης, Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση.
Τέλος, εξήρε τη νέα δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, επισημαίνοντας ότι συνεχίζει επαξίως την παράδοση των μεγάλων ευεργετών μας, η οποία, όπως παρατήρησε, στήριξε ουσιωδώς την πορεία του νεώτερου ελληνικού κράτους, ιδίως σε κρίσιμες στιγμές.
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση και τα θερμά λόγια του, υπογραμμίζοντας ότι με την ευκαιρία της νέας μεγάλης πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Ωνάση για τη δημιουργία ενός Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, στο οποίο θα γίνονται όλες οι μεταμοσχεύσεις συμβατών οργάνων, απαιτείται και ανανέωση της νοοτροπίας που έχουμε όσον αφορά τις μεταμοσχεύσεις.
«Περιλαμβάνει, επίσης, ένα σύγχρονο Παιδοκαρδιολογικό και Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες όλης της χώρας και πέραν αυτής, γι' αυτήν την ομάδα των παιδιών, τα οποία, δυστυχώς, έχουν ανάγκη από ένα τέτοιο κέντρο. Επίσης, περιλαμβάνει την ανανέωση όλου του εξοπλισμού του υφιστάμενου νοσοκομείου. Περιλαμβάνει ένα ευρύτατο πρόγραμμα υποτροφιών και εκπαίδευσης γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού. Περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα ερευνητικό σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνική Ακαδημία Αθηνών και ξένα αντίστοιχα ιδρύματα» τόνισε.
Τέλος, ανέφερε ότι το έργο είναι στο στάδιο οριστικής μελέτης και επομένως πολύ σύντομα μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες και θα ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας. «Θα είναι προσιτό στον οποιονδήποτε ασφαλισμένο και ανασφάλιστο και επομένως θα καλύψει όλες τις ανάγκες του ελληνικού λαού» κατέληξε ο κ. Παπαδημητρίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Δρ Αντώνης Παπαδημητρίου, και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, κα Αφροδίτη Παναγιωτάκου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το να κρατάτε όλες τις ευθύνες πάνω σας, ενώ έχετε συνεργάτες, κρατάει και εσάς σκλαβωμένους, και την δουλειά σας σε τέλμα
Το «χάπι της νύχτας» και τα φάρμακα για την πρωινή υπνηλία
Με στόχο την προώθηση της οικολογικής συνείδησης
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν αποτελεί από μόνο του καθοριστικό παράγοντα
Τι ρόλο παίζουν τα υπολείμματα προϊόντων styling
Για την καθοριστική συμβολή της στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα
Πολλές από τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις βρίσκονται ακόμη σε στάδιο κλινικής αξιολόγησης
Θεραπείες που απευθύνονται σε γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας
Ποιοι θα πρέπει να κάνουν μέτρηση οστικής πυκνότητας
Νέα έρευνα δείχνει ότι η συστηματική προπόνηση με βάρη θωρακίζει την καρδιά και προστατεύει τον εγκέφαλο
Έρευνες δείχνουν ότι συγκεκριμένα τρόφιμα ενισχύουν την παραγωγή ουσιών που σχετίζονται με τον ύπνο και τη χαλάρωση
Tο εσωτερικό παιδί, το εν δυνάμει ενήλικο κομμάτι, η θεραπεία και το θάρρος που χρειάζεται για να εγκαταλείψουμε μια ταυτότητα που κάποτε μας προστάτευσε, αλλά πλέον δεν μας επιτρέπει να πετάξουμε.
Κάθε χρόνο 866 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια ασθένεια εξαιτίας της κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφίμων
Για πέντε μέρες, στο Poseidonion Grand Hotel, το πρώτο retreat της One Sanctum έφερε κοντά 130 ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου. Όχι ένα συνέδριο, αλλά ένα μικρό, προσωρινό διεθνές χωριό.
Χρόνια και σύνθετα νοσήματα με σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία
Σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, υπό την εποπτεία του ΕΚΠΑ
Αίτια και αντιμετώπιση του προβλήματος στις γυναίκες
Η πιο συχνή κακοήθεια στους άνδρες άνω των 50 ετών
Αναβάθμιση στους τομείς της ογκολογίας, της καρδιολογίας και της νευρολογίας
Ένα βήμα μπροστά για την υγεία των παιδιών, από το Υπουργείο Υγείας και τη UNICEF
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.