Health & Fitness

Μια αληθινή «Ωραία Κοιμωμένη»: Η Μπεθ αποκοιμήθηκε στον καναπέ και ξύπνησε μετά από έξι μήνες (εικόνες)

Το σύνδρομο που δεν είναι παραμύθι και κάνει μια 22χρονη να κοιμάται 22 ώρες την ημέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332299-688805.jpg

Κανονικά σήμερα η Μπεθ Γκούντιερ θα είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο και θα είχε ξεκινήσει την καριέρα της ως παιδοψυχολόγος. Οι εξαιρετικές επιδόσεις που είχε στο σχολείο την έκαναν να βλέπει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και το μέλλον έμοιαζε ότι άνοιγε λαμπρό μπροστά της. Και τότε λίγο μετά τα 17α γενέθλια της, τον Νοέμβριο πριν από πέντε χρόνια, η Μπεθ αποκοιμήθηκε στον καναπέ και δεν ξύπνησε πλήρως για τους επόμενους έξι μήνες. Κοιμόταν 22 ώρες την ημέρα και τις υπόλοιπες βρισκόταν σε μια «θολή» κατάσταση ύπνου- ξύπνιου, έτρωγε λίγο, έπινε νερό και πήγαινε στην τουαλέτα.

σύνδρομο ωραία κοιμωμένη

Τα τελευταία πέντε χρόνια η Τζανίν, μητέρα της Μπεθ, έχει υπολογίσει ότι η κόρη της βρίσκεται κατά κύριο λόγο (75% αυτού του διαστήματος) σε κατάσταση ύπνου. Η Μπεθ είναι σήμερα 22 ετών και είναι μία από τους 100 νέους και νέες της Βρετανίας που έχουν διαγνωσθεί με το σύνδρομο Kleine-Levin, γνωστό ως το «σύνδρομο της ωραίας κοιμωμένης».

σύνδρομο ωραία κοιμωμένη

Πρόκειται για ένα σύνδρομο που πλήττει κυρίως εφήβους και διαρκεί περίπου 13 χρόνια με αποτέλεσμα ουσιαστικά να καταστρέφει τα δημιουργικά χρόνια των νέων, τα χρόνια των σπουδών και του ξεκινήματος της καριέρας τους.

Αυτές τις μέρες η 22χρονη διανύει «επεισόδιο βαθύ ύπνου» που διαρκεί εδώ και 2,5 μήνες. Δεν ξυπνάει με τίποτα. Δεν την ενοχλούν οι εκκωφαντικοί ήχοι. Δεν την πιάνει κάποιο φάρμακο. Δεν αισθάνεται κανένα χάδι στον ύπνο.

σύνδρομο ωραία κοιμωμένη

Στις σπάνιες περιπτώσεις που βγαίνει από το σπίτι της στο Cheshire για να πάει στον γιατρό, πρέπει να μετακινείται με αμαξίδιο αφού αισθάνεται πολύ κουρασμένη και υπερβολικά εξαντλημένη για να περπατήσει. Η περίπτωση της Μπεθ παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τα «μυστήρια της ιατρικής» και αδιαμφισβήτητα το σύνδρομο της «ωραίας κοιμωμένης» είναι ένα από αυτά. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.