Ελλαδα

Θανατηφόρες τρύπες στην παλιά (ξεχασμένη) εθνική οδό 

Στο ύψος της Λυκοποριάς, 5 τεράστιες και βαθιές τρύπες δεσπόζουν καταμεσής του δρόμου, στη μέση του ρεύματος προς Πάτρα, συνιστώντας θανατηφόρα απειλή για αυτοκίνητα και πεζούς

27005-103933.jpg
Στέφανος Δάνδολος
ΤΕΥΧΟΣ 915
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θανατηφόρες τρύπες στην παλιά (ξεχασμένη) εθνική οδό 

Παλιά Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών: Οι τρύπες στον δρόμο και η επικινδυνότητά τους

Λέμε συχνά για τις νέες υποδομές, τα νέα ψηφιακά συστήματα, την αναβάθμιση σε όλους τους τομείς, να όμως που υπάρχουν σημεία της χώρας που θυμίζουν την Ελλάδα του 1950! Αρκεί να διασχίσει κανείς την παλιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών. Λίγο μετά το Ξυλόκαστρο, στο ύψος της Λυκοποριάς, 5 τεράστιες και βαθιές τρύπες δεσπόζουν καταμεσής του δρόμου, στη μέση του ρεύματος προς Πάτρα, συνιστώντας θανατηφόρα απειλή για αυτοκίνητα και πεζούς.

Τρύπες στο 47ο και στο 49ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών

Η εικόνα είναι αποκρουστική: οι τρύπες αυτές μοιάζουν πραγματικά με κρατήρες, έχουν βάθος μέχρι και δύο μέτρα, και πιάνουν όλη τη μία λωρίδα της παραλιακής οδού, αναγκάζοντας τους οδηγούς να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα για να τις προσπεράσουν! Και το πλέον σκανδαλώδες; Βρίσκονται εκεί 4 μήνες τουλάχιστον, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή όχι μόνο των επιβατών στα αυτοκίνητα, αλλά και των παιδιών που πηγαινοέρχονται στο τοπικό σχολείο της Λυκοποριάς, των περιπατητών, των ποδηλατών, κάθε ανθρώπου που ζει στην περιοχή.

Το βράδυ δε, που ο φωτισμός είναι ελλιπής (άλλη πληγή αυτή για την περιοχή), ο δρόμος γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος. Εάν δεν είσαι ντόπιος ώστε να έχεις δεχτεί στωικά τη μοίρα σου ότι οι λακκούβες βρίσκονται εκεί 4 μήνες, η έλλειψη φωτισμού και ειδικής σήμανσης τις καθιστούν ορατές μόνο εάν έχεις φτάσει μερικά μέτρα πριν.

Σημειωτέον ότι μιλάμε για 5 τρύπες (μόνο στη Λυκοποριά, γιατί διάσπαρτα υπάρχουν και παρακάτω) σε απόσταση 50 με 100 μέτρα η μία από την άλλη, τρύπες που έχουν διάμετρο από 50 εκατοστά έως και παραπάνω από 2 μέτρα η μεγαλύτερη. Το βάθος τους απύθμενο, ακριβώς όπως και η αναισθησία των υπευθύνων. Όλα αυτά ανάμεσα στο 47ο και στο 49ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών. Ποιος θα μας απαντήσει γι’ αυτό το χάλι; Γιατί αδιαφορούν οι τοπικοί άρχοντες; Πρέπει δηλαδή να θρηνήσουμε θύματα για να κάνουμε το αυτονόητο; Οι τρύπες αυτές, που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τη διάβρωση του εδάφους, βρίσκονται εκεί όλο τον χειμώνα περιμένοντας τους εκδρομείς του καλοκαιριού. Μια εικόνα ντροπής για την Ελλάδα του 2024.

Θανατηφόρες τρύπες στην παλιά (ξεχασμένη) εθνική οδό 
Θανατηφόρες τρύπες στην παλιά (ξεχασμένη) εθνική οδό 
Θανατηφόρες τρύπες στην παλιά (ξεχασμένη) εθνική οδό 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.