- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για την ελληνική πολιτεία, η οποία αρνείται πεισματικά να λύσει το πρόβλημα του χουλιγκανισμού στην Ελλάδα
- Στη Θεσσαλονίκη δύο συμπολίτες έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από μια ομάδα 10-15 χουλιγκάνων, επειδή η ομάδα της οποίας τη φανέλα φορούσαν δεν άρεσε στους τραμπούκους.
- Στην Αθήνα οι αρχές αποφάσισαν να ακυρωθεί η προγραμματισμένη έκθεση του κυπέλου του Conference League έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, όπου και θα γίνει ο τελικός της διοργάνωσης, με τον φόβο επεισοδίων.
- Στον Βόλο ο τελικός του κυπέλου Ελλάδας θα γίνει χωρίς θεατές, επειδή το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί δεν έχει τις προβλεπόμενες κάμερες και επειδή η πολιτεία δεν μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία από τη δράση των βίαιων κρετίνων που σαν βδέλλες, εδώ και δεκαετίες, τρέφονται από το αίμα του ποδοσφαίρου.
Όλα τα παραπάνω είναι από την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών και είναι, νομίζω, η απόδειξη ότι η ισχύς των χουλιγκάνων παραμένει μεγάλη. Γιατί η ισχύς μιας ομάδας προσδιορίζεται από τη δυνατότητά της να επιβάλλεται κι όπως φαίνεται οι χουλιγκάνοι εξακολουθούν να επιβάλλουν την αρρώστια τους. Η κοινωνία εξακολουθεί να υφίσταται τις συνέπειες της επιβολής τους αφού η πολιτεία δεν μοιάζει διατεθειμένη για καθολική και αυστηρή επιβολή του νόμου.
«Και οι συλλήψεις των χουλιγκάνων του Ολυμπιακού; Αυτό δεν είναι κάτι;», θα ρωτήσει κάποιος. Θα απαντήσω πως βεβαίως και είναι κάτι και σίγουρα είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα των προηγούμενων ετών. Και μπορεί αυτές οι συλλήψεις (κι ακόμα περισσότερο οι καταδίκες) να φοβίσουν κάπως και τους χουλιγκάνους των υπόλοιπων ομάδων, όμως ο γενικός και αδιόρατος φόβος μιας καταστολής που τελικά δεν επιβάλλεται δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ.
Όσο οι χουλιγκάνοι δεν νιώθουν το βαρύ χέρι του νόμου, καθημερινά θα ξεμυτίζουν όλο και περισσότερο από τα λαγούμια που έχουν κρυφτεί προσωρινά. Αν πιστέψουν –και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει το αντίθετο– ότι η μοναδική φορά που η αστυνομία έκανε απολύτως σωστά τη δουλειά της, που δεν περιορίστηκε σε φυσικούς αυτουργούς και έψαξε όλη την εγκληματική οργάνωση, ήταν αυτή που το θύμα ήταν αστυνομικός, τότε θα κάνουν ό,τι έκαναν πάντα απλώς προσέχοντας να μη χτυπούν αστυνομικούς.
Η απόφαση το κύπελλο να μην εκτεθεί στο φυσικό του χώρο, δηλαδή στο γήπεδο του τελικού, όπως επίσης και ο τελικός κυπέλου να διεξαχθεί χωρίς κόσμο (πράγμα για το οποίο ευθύνεται και η ανεκδιήγητη ΕΠΟ) είναι μεγάλες υποχωρήσεις για ένα κράτος που φιλοδοξεί να θεωρείται ευνομούμενο και δεν προοιωνίζουν τίποτα καλό για το μέλλον. Όμως το κράτος δεν φαίνεται να θέλει να επιβάλει τη νομιμότητα. Κι αυτό δεν το λέω εγώ. Το λέει εμμέσως, αλλά σαφώς, ο ίδιος πρωθυπουργός ο οποίος, πριν από έναν μήνα σχεδόν, στη συνέντευξή του στον Αντώνη τον Σρόιτερ είπε: «Όταν το κράτος θέλει να επιβάλει τη νομιμότητα μπορεί και το κάνει». Φράση από την οποία αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι όταν το κράτος δεν επιβάλει τη νομιμότητα είναι επειδή δεν θέλει. Και μπράβο του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Γενικά αίθριο σκηνικό - Πού αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες
Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 20 στρέμματα αγροτικής γης
Οι ενστάσεις που έγιναν δεκτές αντιστοιχούν μόλις στο 2,11% του συνόλου
Η νέα ρύθμιση τροποποιεί την κοινή υπουργική απόφαση του 2021
Την είδηση έκανε γνωστή ο ξάδελφός του, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης
Συναγερμός για phishing
Λίγες μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε
Δεδομένου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δέχονται μεγάλο αριθμό ερωτημάτων
Στο επίκεντρο το «κυνήγι των ονείρων» των νέων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πρεμιέρα με ένα κείμενο για το μπάσκετ ως φιλοσοφία ζωής και ένα ποίημα της Μ. Σκουρολιάκου
Με γεμάτα πλοία, πληρότητες 100% στα ΚΤΕΛ και αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια συνεχίζεται η φυγή για το τριήμερο
Αυξάνεται η ποινή για τους παραβάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πώς μπορεί να μειωθεί στο μισό το ποσό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.