Health & Fitness

Συγκέντρωση και εργασιακό περιβάλλον

Αδυναμία εστίασης και κούραση για τα στελέχη επιχειρήσεων

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
ΤΕΥΧΟΣ 564
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
320895-630303.jpg

Χαμηλά επίπεδα συγκέντρωσης καταγράφονται στα στελέχη των επιχειρήσεων στην Ελλάδα του σήμερα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας «Your Agile Brain Check Up» της SARGIA Partners, το 64% δυσκολεύεται να συγκεντρώσει την προσοχή του σε ένα πράγμα κάθε φορά, ενώ μόλις το 28% επιτρέπει στον εαυτό του μικρά διαλείμματα για ανανέωση μέσα στην ημέρα.

Έτσι, η έλλειψη εστίασης και η εμμονή στο multitasking, σε συνδυασμό με την κούραση, στερεί από τα στελέχη την απαραίτητη ενέργεια την οποία θα μπορούσαν να επενδύσουν συνειδητά σε περισσότερο δημιουργική και στρατηγική κατεύθυνση. Σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση και στη δημιουργικότητα παίζει επίσης και η φυσική κατάσταση, στην οποία τα στελέχη σκοράρουν αρκετά χαμηλά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μόνο το 51% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ασκείται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, ενώ μόλις το 54% δίνει στον εαυτό του χρόνο για δημιουργική και στρατηγική σκέψη.

Η έρευνα «Your Agile Brain Check Up» είχε στόχο να μετρήσει το επίπεδο εγρήγορσης και ευελιξίας του μυαλού, να υπολογίσει δηλαδή αυτό που ονομάζεται «Agile Brain» ή αλλιώς «ευέλικτος νους», σε όλες τις διαστάσεις του: παρακίνηση, συναισθήματα, ένστικτο, λογική, φυσική κατάσταση και δημιουργικότητα. Τα αποτελέσματα της έρευνας και τι σημαίνουν για το Agile Brain, αλλά και απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν, θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του 5ου Leadership Seminar με τίτλο «Transform Leaders and Businesses to Build Intelligent Enterprises» που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου στον Πολυχώρο Λώλου.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ