- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Όταν κάνει ζέστη και ο ήλιος καίει προτιμάμε λευκά κρασιά ελαφρά, φρουτώδη, αρωματικά με λιγότερο αλκοόλ, ή κόκκινα φρέσκα, ελαφρά δροσερά. Γενικά προτιμάμε κρασιά που δεν έχουν βαθύ χρώμα και που δεν έχουν περάσει από βαρέλι.
Όταν δύει ο ήλιος ή όταν ο καιρός είναι πιο δροσερός προτιμάμε κρασιά με πιο γεμάτο σώμα, με περισσότερο αλκοόλ, πιο ώριμα και περίπλοκα, με πιο σκούρο χρώμα, που έχουν περάσει από βαρέλι.
Για να μην αγχώνεστε με το θέμα του σωστού συνδυασμού κρασιού και φαγητού, ο γενικός κανόνας είναι ότι επιλέγουμε ανάλογα με την εποχή και την ώρα της ημέρας. Να θυμάστε μόνο ότι οι καλοί συνδυασμοί προκύπτουν όταν συνδυάζετε κρασί με φαγητά που έχουν παρόμοιες ιδιότητες, δηλαδή ελαφρύ φαγητό με ελαφρύ κρασί, πιο πλούσιες γεύσεις με πιο πλούσιο σε σώμα κρασί. Επίσης, ένας άλλος απλός κανόνας είναι ότι κρασιά που φτιάχνονται σε μια περιοχή ταιριάζουν με τα φαγητά της ίδιας περιοχής. Για παράδειγμα, ένα κρασί που φτιάχνεται κοντά σε μια ακτή έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ταιριάζει με θαλασσινά παρά με κυνήγι. Σε αντίθεση με αυτό, οι ειδικοί του κρασιού ενδιαφέρονται περισσότερο για τα συστατικά και τη σάλτσα παρά για το βασικό υλικό ενός πιάτου, γιατί αυτά είναι που επηρεάζουν περισσότερο τη γεύση.
Κάνει ζέστη; Είμαστε στη θάλασσα μεσημέρι, καίει ο ήλιος; Πίνουμε...
● Aφρώδες κρασί, όπως Amalia Τσέλεπου
● Κάποιο ελαφρύ λευκό αρωματικό, όπως Gentilini Κοσμετάτου
● Φρέσκο ροζέ, όπως Κτήμα Άλφα Ροζέ
● Ελαφρύ δροσιστικό κόκκινο που μπαίνει στο ψυγείο, όπως Νάουσα Μπουτάρη
● Ανοιχτόχρωμο γλυκό λευκό, όπως Samos Anthemis
Κάνει κρύο, είναι βράδυ, είμαστε στα βουνά; Πίνουμε...
● Πλούσιο λευκό περασμένο, από βαρέλι όπως Νυχτέρι Σιγάλα
● Γεμάτο κόκκινο, όπως Διάπορο Κυρ-Γιάννη
● Πλούσιο ενισχυμένο γλυκό, όπως Μαυροδάφνη Παρπαρούση
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.