- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γιατί μαζεύονται όλοι στο Bar Ideal – Not in Athens;
Στη γωνία των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Κιάφας, εκεί στον πεζόδρομο που ίσως μέχρι πρότινος περπατούσες ανυποψίαστος, έχει κάνει την εμφάνισή του ένα νέο μπαρ που ήδη συζητιέται έντονα. Το Bar Ideal – im not in Athens δεν είναι απλώς ακόμη ένα στέκι στα Εξάρχεια, είναι ο νέος πόλος έλξης που γεμίζει με τόσο πολύ κόσμο, που σε ώρες αιχμής το στενό σχεδόν... μπλοκάρει.
Η φιλοσοφία του χώρου βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο νεο-ρετρό και το σύγχρονο. Από τη μία πλευρά θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από τη δεκαετία του ’50, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μία σύγχρονη και ψαγμένη ματιά. Vintage αισθητική, old-school vibes, χαμηλός φωτισμός που αγκαλιάζει διακριτικά τον χώρο, και προσεγμένο design, από τα ψηλά σκαμπό και τα γυάλινα φωτιστικά, μέχρι το κολάζ από αφίσες που στολίζει τους τοίχους. Και φυσικά, τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη του όσον αφορά τον ήχο.
Το Bar Ideal συγκαταλέγεται σε εκείνα τα μαγαζιά που ορίζονται ως listening bars: χώροι όπου η μουσική δεν παίζει απλώς σαν «χαλί», αλλά αποτελεί αναπόσπαστο και κυρίαρχο μέρος της εμπειρίας. Εξοπλισμένο με high fidelity ηχοσύστημα και αποκλειστικά vinyl-only sessions, φιλοξενεί καθημερινά DJ sets με επιλογές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα - από funk, soul και jazz, μέχρι rock, experimental και house - όλα παιγμένα αποκλειστικά σε βινύλιο.
Ο στόχος των νεαρών ιδιοκτητών πίσω από το πρότζεκτ είναι ξεκάθαρη: να προσφέρουν μια premium μουσική εμπειρία και έπειτα ένα ποιοτικό, καλό ποτό. Η ομάδα που επιμελείται τη μπάρα είναι του Έκτορα Βεζυργιάννη, του φετινού Greek World Class Winner 2024, και τα signature cocktails που σερβίρονται είναι αποτέλεσμα δημιουργικής έμπνευσης με ελληνικές αναφορές, και ένα twist που ανανεώνει τα κλασικά.
Προς το παρόν, το Bar Ideal λειτουργεί από το απόγευμα σερβίροντας aperol και aperitivos, όμως σύντομα θα ανοίγει και από το πρωί, προσφέροντας καλό καφέ και φουρνιστές γλυκές επιλογές όπως cinnamon rolls και babkas. Κι ακόμα, στο μενού θα προστεθεί και finger food, διατηρώντας τη λογική του comfort και της ποιότητας για μια πιο ολοκληρωμένη all-day εμπειρία.
Ζωοδόχου Πηγής & Κιάφας, Εξάρχεια
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Το προφίλ του συνδυάζει αρώματα πίσσας, καπνού, ώριμων φρούτων και ρητίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.