To κοκτέιλ που δείχνει να εκθρονίζει το Aperol στις προτιμήσεις της GenZ και όχι μόνο
Μετά από χρόνια χαμηλής ζήτησης, οι πωλήσεις ποτών με αυτή τη γεύση ξαφνικά αυξάνονται, ενισχυμένες ιδιαίτερα από την ξαφνική δημοτικότητα του κοκτέιλ Hugo spritz, το οποίο οι νεότεροι καταναλωτές προτιμούν ως εναλλακτική λύση του πιο δυνατό Aperol.
Η αναζωπύρωση της ζήτησης για αυτή τη γεύση συμπίπτει με μια παρατεταμένη περίοδο ζεστού καιρού. Καθώς οι θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της Βρετανίας έχουν φτάσει τους 20 βαθμούς τις τελευταίες εβδομάδες, τα βίντεο με το κοκτέιλ Hugo spritz έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ένα βίντεο της ταξιδιωτικής influencer Juli Cuevas, που ανακηρύσσει το 2025 «καλοκαίρι του Hugo spritz», έχει προβληθεί σχεδόν 3 εκατομμύρια φορές στο TikTok. Πολλά από τα σχόλια συγκρίνουν ευνοϊκά το κοκτέιλ με το Aperol spritz, το οποίο είναι συνήθως πιο δυνατό και έχει πικρή γεύση, ενώ το Hugo είναι πιο ελαφρύ και γλυκό.
Ένα άλλο βίντεο από τον «The Wannabe Bartender» που δείχνει έναν οδηγό για το πώς να φτιάξετε ένα Hugo spritz, το οποίο περιλαμβάνει prosecco, μέντα, σόδα και λάιμ, έχει προβληθεί 1,6 εκατομμύρια φορές. Στο βίντεο, ο Henrik Liverod, ο οποίος έχει περισσότερους από 350.000 ακόλουθους, χαρακτηρίζει το Aperol spritz «βαρετό» και λέει στους θεατές του ότι «αξίζουν κάτι καλύτερο».
Περιγράφει το Hugo spritz ως «lit», αργκό για εξαιρετικό ή συναρπαστικό. Αφού πίνει τη δημιουργία του, ο Liverod προσθέτει: «Είναι καλοκαιρινό, είναι φρέσκο, είναι δροσιστικό, είναι μμμ, σου δίνει οργασμό στις γευστικές σου παλέτες».
Το ποτό προέρχεται στην πραγματικότητα από το Νότιο Τιρόλο, μια γερμανόφωνη περιοχή της βόρειας Ιταλίας. Φέρεται να εφευρέθηκε το 2005 από έναν μπάρμαν, τον Roland Gruber, ως μια ελαφρύτερη εναλλακτική του Aperol spritz.
Η αρχική του εκδοχή περιλάμβανε σιρόπι μελισσόχορτο, γνωστό και ως σιρόπι μελισσόχορτο, το οποίο αργότερα αντικαταστάθηκε συχνά με σιρόπι λουλουδιών σαμπούκου ή λικέρ St-Germain, καθώς το ποτό εξαπλώθηκε πέρα από την περιοχή.
Πηγή: The Times
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.