- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ιούδα: το νέο wine bar της Αθήνας έχει πολύ χιούμορ
Άνοιξε πριν λίγους μήνες στην οδό Καρόρη αναφωνώντας «Ο Χριστός και η Μάνα του»
Ιούδα: το πρωτότυπο wine bar της οδού Καρόρη
Ξέρεις ότι είσαι στο σωστό μέρος από τα δύο μανουάλια που σε υποδέχονται στον πεζόδρομο της Καρόρη. Οι φλογίτσες των κεριών φωτίζουν ελάχιστα, αλλά τη λάμψη τους την εντοπίζεις από μακριά στο σκοτάδι. Πιο πάνω η επιγραφή: «Ιούδα» και από κάτω “wine bar”. Λίγους μήνες ανοιχτό μα ήδη γεμάτο.
Προχωράω στη μικρή αυλή (κανένα τραπέζι άδειο, παρότι απόψε έχει πολικό ψύχος), παρατηρώ και δεύτερο μανουάλι με άμμο, αυτό εδώ είναι για να σβήνεις τα τσιγάρα σου. Η είσοδος γράφει με κόκκινα γράμματα “Our heaven is your hell”, τη σπρώχνω και πέφτω πάνω σε ένα σταυρό με ένα μήνυμα από νέον: “Each Man creates his own God for himself, his own heaven, his own hell”. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.
Μέσα επικρατεί σκοτάδι, που διακόπτεται μόνο από μερικές κόκκινες ανταύγειες φωτός, παίζει house. Με κόπο ανοίγω τον δρόμο μου προς το μπαρ και να τι βλέπω: πάνω στην μπάρα μια σεμνή Παναγία σε στάση προσευχής, σε δεύτερο φόντο ένα αγαλματίδιο του Ιησού. Στα χέρια του, που είναι υψωμένα προς τον ουρανό (ταβάνι), είναι περασμένη μια γιρλάντα από φελλούς κρασιών. Πάνω από το μπαρ γραμμένη με κόκκινο νέον η φράση: «Ο Χριστός και η μάνα του». Σκάω στα γέλια!
Μαθαίνω ότι η φράση «Ο Χριστός και η μάνα του!» είναι και αυτή που ακουγόταν πιο συχνά στην παρέα της ιδιοκτήτριας, οπότε η ίδια αποφάσισε να της δώσει θέση περιωπής στο μαγαζί της και να χτίσει μια ολόκληρη, πολύ έξυπνη, θεματική γύρω της. Έτσι δημιουργήθηκε ο Ιούδας, ένα wine bar με σεξαπίλ και μπόλικη δόση χιούμορ.
Πάντως, αυτός ο Ιούδας δεν μας προδίδει. Παρότι βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, οι τιμές του είναι υπέροχες. Η wine list με περισσότερες από 40 ετικέτες (πολλές από αυτές και σε ποτήρι) σε προσκαλεί να ανακαλύψεις τους αμπελώνες της Ελλάδας, από τη Νάουσα ως την Κρήτη και τα ωραία λευκά, ροζέ, κόκκινα, αλλά και orange κρασιά της.
Ωραία κρασιά, ωραία μουσική, καλές τιμές, πολύ κέφι, ακόμη περισσότερο γέλιο. Ό,τι ακριβώς ζητάς από ένα νυχτοπερπάτημα στο αθηναϊκό κέντρο. Αν σε φιλήσει και κάποιος Ιούδας, ακόμη καλύτερα.
Καρόρη 5, Αθήνα, Instagram: @iouda_athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κοινότητα δεν απευθύνεται μόνο σε «ειδικούς»
Ένα από τα αρχαιότερα κρασιά στον κόσμο, που ανήκει στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO
Πίνεις ένα ποτήρι, στη συνέχεια φτιάχνεις και ένα cocktail, έτσι πάει!
Ένα λευκό κρασί που γεννιέται από τη γη και τον χρόνο
Το Λευκό Γράμμα και το Κόκκινο Γράμμα είναι ιδανικά για κάθε μέρα και για κάθε παρέα
Τα κρασιά - μπαλαντέρ των Χριστουγέννων
Είναι το μέρος όπου πηγαίνεις για να βρεις ένα vibe που λείπει από την Αθήνα
Ένα σημείο αναφοράς για όσους ξέρουν να ξεχωρίζουν τα μέρη με ψυχή και αναζητούν ένα «καταφύγιο»
Η μεγάλη οινική εκδήλωση επιστρέφει για 11η χρονιά στο ξενοδοχείο King George
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.