Wine & Spirits

Θέλουμε περισσότερα cocktails με βάση το ΜΕΤΑΧΑ!

Taste the Unexpected

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
152377559_3752431884825067_3384894332933158222_n.jpg

Πώς ανακάλυψα το ωραιότερο cocktail της ζωής μου και τρεις συνταγές για cocktails με βάση το METAXA

Εκείνο το βράδυ δεν είχα καμία απολύτως όρεξη να βγω. Είχα μόλις τελειώσει τη δουλειά, μακαρόνια με κιμά με περίμεναν στην κατσαρόλα και η επόμενη σειρά στο Netflix. Ετοιμαζόμουν να φορέσω τις ζεστές, χνουδωτές μου πιτζάμες όταν χτύπησε το τηλέφωνο: «Ντύσου, στολίσου, θα βγούμε». Ο κολλητός μου φίλος δεν σήκωνε καμία αντίρρηση. Όσα «μα» και «μου» κι αν άρθρωσα, έπεσαν στον βρόντο. Ευτυχώς. Γιατί εκείνη τη νύχτα, τελείως απροσδόκητα, ήπια ένα από τα ωραιότερα cocktails της ζωής μου.

Σε όλη τη διαδρομή μέχρι το bar είχα κατεβασμένα τα μούτρα. Με το που φτάσαμε, όμως, όλα άλλαξαν. Λίγο η μουσική, λίγο τα χαρούμενα πρόσωπα και ο χαμηλός φωτισμός, δεν θέλει πολλά για να ανατραπεί η ανθρώπινη διάθεση. Πήρα στα χέρια μου την cocktail list και άρχισα να μελετώ τις προτάσεις των signature cocktails. Την προσοχή μου τράβηξε αμέσως μια ιντριγκαδόρικη περιγραφή: ΜΕΤΑΧΑ, ρούμι, bitters σοκολάτας… Σκέφτηκα αμέσως ότι το ρούμι και το σοκολατένιο bitters θα ταιριάζει άψογα με τα μπαχαρένια αρώματα του ΜΕΤΑΧΑ. Το ακόμη καλύτερο, όμως, ήταν ότι υπήρχε η επιλογή να παραγγείλεις το cocktail και στη ζεστή του εκδοχή. Αυτό κι έκανα. Λίγο μετά, στα χέρια μου έφτασε ένα… βάλσαμο! Καυτό, δυνατό, υπέροχα αρωματικό ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα εκείνο το κρύο βράδυ του χειμώνα.

Αυτό το cocktail, μου άρεσε τόσο που την υπόλοιπη νύχτα συνέχιζα να παραγγέλνω ακριβώς το ίδιο, πράγμα πολύ περίεργο για εμένα που συνήθως θέλω να δοκιμάσω όλο τον κατάλογο. Είχε κάτι το διαφορετικό, όμως, και η ιδιαιτερότητά του αυτή ήταν τόσο φανερό ότι προερχόταν από το METAXA, που με έκανε να αναρωτηθώ γιατί δεν συναντάμε πιο συχνά cocktails με βάση αυτό το εξαιρετικό απόσταγμα στα bars της Αθήνας.

Την επόμενη μέρα σκεφτόμουν ακόμη εκείνο το cocktail. Πέρασα όλο το απόγευμα ανοιγοκλείνοντας τα ντουλάπια της κουζίνας μου και την πόρτα του ψυγείου, προσπαθώντας να βρω τι cocktail με βάση το ΜΕΤΑΧΑ μπορούσα να φτιάξω με υλικά που ήδη είχα. Τελικά μετά από μια σύντομη έρευνα στο Internet (σ.σ. πολύ βοηθητικό ήταν το ίδιο το Facebook page του ΜΕΤΑΧΑ) άρχισα τους πειραματισμούς. Μετά από πολλές δοκιμές, κατέληξα ότι οι τρεις συνταγές για cocktails με βάση το METAXA που θα δείτε παρακάτω είναι και οι αγαπημένες μου. Μην μείνετε σε αυτές. Εδώ μπορείτε να βρείτε πολλές ακόμη συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας ανατρεπτικό cocktail στο σπίτι! Καλέστε φίλους ή φτιάξτε τις για εσάς μόνο…

METAXA TONIC

medium-metaxa-photo-metaxa_cocktails_2021_5_stars_metaxa_tonic_winter_isolated.jpg

Υλικά:
50ml METAXA 5 Stars
Top up tonic (60ml)

Μέθοδος
Ρίχνουμε το ΜΕΤΑΧΑ σε ένα ψηλό ποτήρι. Προσθέτουμε πάγο και το tonic. Γαρνίρουμε προαιρετικά με ένα φύλλο λεμονιάς.

Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ Paloma
medium-metaxa-photo-metaxa_cocktails_2021_5_stars_metaxa_mediterranean_paloma_isolated.jpg

Υλικά:
50ml METAXA 5 Stars
10γρ. Ζάχαρη
Top up grapefruit soda
Λίγες σταγόνες lime

Μέθοδος:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζί με πάγο και χτυπάμε. Παίρνουμε ένα ψηλό ποτήρι και τρίβουμε λίγο lime στο χείλος του, έπειτα το βουτάμε σε χοντρό αλάτι. Σερβίρουμε εδώ την Paloma και γαρνίρουμε με μια φέτα grapefruit.

ΜΕΤΑΧΑ ΑΜΒΕΡΤΙΝΙ
untitled.jpg

Υλικά:
50ml METAXA 12 Stars
10ml Veroni vermouth by Kir Yianni

Μέθοδος:
Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί και σερβίρουμε σε ποτήρι του martini. Γαρνίρουμε με 2 ελιές περασμένες σε οδοντογλυφίδα.

apolayste_ipeythina.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ