- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο Ελευθέριος Χανιαλίδης καλύτερος sommelier για το 2020
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της οινικής εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά»
Καλύτερος Οινοχόος για το 2020 ο Ελευθέριος Χανιαλίδης, head sommelier των καταστημάτων Cava Vegera
Μια φορά τον χρόνο τα ΒορΟινά κατεβαίνουν στην Αθήνα. Στην εκδήλωση αυτή, το οινόφιλο κοινό και οι επαγγελματίες του χώρου δεν έχουν μόνο την ευκαιρία να γνωρίσουν με τα εξαιρετικά κρασιά της Βορείου Ελλάδος, αλλά και να παρακολουθήσουν από κοντά έναν απαιτητικό διαγωνισμό, ίσως τον πιο απαιτητικό στον χώρο του κρασιού.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και είναι τόσο δύσκολος που ακόμα και επαγγελματίες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν. Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens και περιλάμβανε γραπτές εξετάσεις και πρακτικές ασκήσεις σχετικά με το σερβίρισμα και την τεχνικής της οινοχοΐας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, αναδείχθηκαν οι τρεις καλύτεροι, οι οποίοι και πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, που έγινε παρουσία του κοινού στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία την 1η Φεβρουαρίου.
Φέτος, νικητής ανάμεσα σε 15 συνολικά υποψήφιους, αναδείχθηκε ο Ελευθέριος Χανιαλίδης, head sommelier των καταστημάτων Cava Vegera. Τη δεύτερη θέση κέρδισε ο Αλέξανδρος Μπουζίκας (νικητής του εθνικού διαγωνισμού του 2017) και την τρίτη ο Άρης Σκλαβενίτης (νικητής των εθνικών διαγωνισμών 2016 και 2019).
Ως νικητής του εθνικού διαγωνισμού, ο Ελευθέριος Χανιαλίδης, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων το 2023.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.