- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
50 μικροί οινοπαραγωγοί στo 1ο Athens Wine & Art Festival
Επιτέλους ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην Τέχνη και το κρασί!
Στο 1ο Athens Wine & Art Fertival που θα πραγματοποιηθεί στην ΑΣΚΤ 28&29/9 συμμετέχουν 50 Boutique Οινοποιεία από όλη την Ελλάδα
«Το κρασί μας φέρνει όλους πιο κοντά/ βοηθάει να ανοίξουμε τη σκέψη μας/ να σκεφτούμε ξανά τα μεγάλα θέματα της ζωής». Έτσι δεν λένε; Το ίδιο όμως κάνει και η Τέχνη που όλα τα βλέπει «αλλιώς». Κρασί και Τέχνη συνδέονται περισσότερο από όσο φανταζόμαστε, είναι, λοιπόν, απορίας άξιο που κανείς μέχρι τώρα δεν είχε σκεφτεί ένα φεστιβάλ αφιερωμένο και στα δύο ομορφότερα καλειδοσκόπια που διαθέτει ο κόσμος. Αυτό το κενό ήρθε να καλύψει το 1ο Athens Wine & Art Festival*.
Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών θα φιλοξενήσει 50 Boutique Οινοποιεία από όλη την Ελλάδα, κάποια εκ των οποίων συστήνονται για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό μέσω αυτής της έκθεσης. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους οινοποιούς, να δοκιμάσουν τα υπέροχα κρασιά τους, να λύσουν ό, τι απορία έχουν πάνω στο κρασί και όλα αυτά μέσα σε ένα πρωτοποριακό περιβάλλον τέχνης. Σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, στο πλαίσιο του 1ου Athens Wine & Art Festival, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά retrospective έκθεση με επιλεγμένα έργα από το αρχείο της ΑΣΚΤ από τις δεκαετίες ’80 και ’90.
Η εικαστική τέχνη δεν είναι το μόνο κομμάτι που θα εξερευνήσουμε. Όλες τις ώρες του φεστιβάλ ο επισκέπτης επίσης θα συναντά DJ sets, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά σεμινάρια και προβολές βραβευμένων οινικών ντοκιμαντέρ. Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 η θεατρική ομάδα «Άπλετοι Κήποι» και το «Εργαστήρι Έκφρασης και Επικοινωνίας» παρουσιάζουν ένα happening- πολυδιάστατη δράση, μεταξύ Μύθου και Πραγματικότητας. Το μουσικό σύνολο «Ευτέρπη» συνοδεύει με την πρωτότυπη δουλειά του, βασισμένη σε αρχαϊκούς αυλούς. Από την άλλη, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 19.00 η αυλαία του φεστιβάλ πέφτει με ένα μεγάλο μουσικό event και τους ξεσηκωτικούς ήχους των Sugah Spank & the Swing Shoes.
Μη διστάσετε να έρθετε παρέα με τους μικρότερους. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα υπάρχει δωρεάν δημιουργική ενασχόληση παιδιών από την ομάδα start, σπουδαστές του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου του «Θεάτρου της Ημέρας» και τους «Μικρούς Γεωργούς στην πόλη».
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα οινοποιεία που συμμετέχουν είναι (ως προς το πλείστον) μικρά και άγνωστα στο ευρύ κοινό μεν, με πραγματικά αξιόλογα κρασιά δε (μπορείτε να δείτε όλα τα οινοποιεία που συμμετέχουν πατώντας εδώ). Για αυτό και το φεστιβάλ αυτό είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά όλα αυτά τα θαυμαστά κρασιά, αλλά και τους ανθρώπους πίσω από αυτά. Κι αν τύχει και αγαπήσετε κάποιο κρασί, τότε μπορείτε να το αγοράσετε σε ειδική τιμή μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που υποστηρίζεται από το botilia.gr.
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν. Για συμμετοχή στη δοκιμή και το συλλεκτικό ποτήρι της έκθεσης το κόστος είναι €5. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Λύρειου Ορφανοτροφείου που καταστράφηκε στο Μάτι, μέσω της Μ.Κ.Ο Δεσμός.
Info
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, Πειραιώς 256
Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας:
Σάββατο 28& Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
11.00-13.00 μόνο για επαγγελματίες με επίδειξη κάρτας
13.00-19.00 για το κοινό
*Η Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.