- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Βραδιά οινογνωσίας με το κτήμα Χατζηδάκη στο Βασίλαινας
Καθοδηγητής στο οινικό ταξίδι ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης
Το Ασύρτικο, η γηγενής ποικιλία της Σαντορίνης έχει αναδειχθεί σε μία από τις πιο εμβληματικές της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα έχει καταφέρει να είναι η πιο αναγνωρισμένη ελληνική ποικιλία στο εξωτερικό. Για αυτό ευθύνεται κυρίως ο Χαρίδημος Χατζηδάκης, ο οραματιστής οινοποιός από τη Σαντορίνη. Με μικρές στρεμματικές αποδόσεις, περιορισμένη παραγωγή και γνώση που αξιοποιεί την παράδοση κατάφερε να εξερευνήσει τις δυνατότητες του Ασύρτικου, αλλά και να αναδείξει ποικιλίες λιγότερο γνωστές, όπως το Αηδάνι.
Από τότε που ο ίδιος έφυγε, η σκυτάλη πλέον έχει περάσει στην επόμενη γενιά και το οινοποιείο συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του με επικεφαλής τη Στέλλα Χατζηδάκη και την Κωνσταντίνα Χρυσού. Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, το εστιατόριο Βασίλαινας θα υποδεχθεί τα κρασιά του κτήματος Χατζηδάκη με ένα μενού 5 πιάτων, αλλά και ένα μοναδικό wine pairing. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον αμπελώνα του κτήματος, να ακούσουν την ιστορία του οινοποιείου και φυσικά να δοκιμάσουν τα πιο εμβληματικά του κρασιά με καθοδηγητή τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Το μενού της βραδιάς (ακολουθεί αναλυτικά παρακάτω) έχει €55/άτομο.
Αναλυτικά το μενού:
ΣΟΥΠΑ πράσο | καπνιστό χέλι
Santorini Familia ‘18
CARPACCIO φαγκρί | αχινός
Santorini Cuvée 15 ‘17
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΧΑΡΑΣ ρεβίθια | σαλικόρνια
Σαντορίνη Σκυτάλη ‘17
ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΑΓΟΥΛΑ IBERICO μανεστράκι | μυρώνια | λεμονόχορτο
Νυχτέρι ‘17
ΣΟΚΟΛΑΤΑ
bitter σοκολάτα | φοντάν | κόκκινα φρούτα | φραμπουάζ
Vinsanto ‘04
Βρασίδα 13, Ιλίσια, 210 7210501
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.