Wine & Spirits

King’s Theater Wine Bar: ένα παλάτι στου Ψυρρή για να ξεφύγεις

Κρασί, ιππότες, λιοντάρια, κρητικοί μεζέδες και στέμματα

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
atk_6414.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Την πρώτη φορά που πέρασα το κατώφλι του King’s Theater στου Ψυρρή, ο Ιανουάριος ήδη βάδιζε προς τα μέσα της πορείας του, το χριστουγεννιάτικο πνεύμα είχε αποχωρήσει και αντικατασταθεί με τα winter blues, έξω έβρεχε και τα μαλλιά μου είχαν φριζάρει. Όχι η καλύτερη των διαθέσεων για επίσκεψη οποιουδήποτε είδους, αλλά η προοπτική του κρασιού μου έδινε δύναμη και κουράγιο.

atk_6332.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Με μία πρώτη ματιά στον υπερστολισμένο χώρο αυτομάτως μεταφέρθηκα σε κάποια χριστουγεννιάτικη χώρα των θαυμάτων, γεμάτη λαμπιόνια, αστέρια και έλατα, που σίγουρα δεν θύμιζε τα υπόλοιπα μαγαζιά της περιοχής. Μου χάρισε νοσταλγικά flashbacks θεματικών μπαρ του Λονδίνου (τα οποία χάζευα από την εξώπορτα διότι ήταν πανάκριβα για να μπω μέσα). Ο Ιανουάριος ξαφνικά μετατράπηκε στην 25η του Δεκέμβρη και εγώ ήμουν έτοιμη να ξεκινήσω να τραγουδάω το Jingle Bells. Με λίγο αλκοόλ στο σύστημά μου θα το έκανα.

Το King’s Theater αποτελεί το καινούριο εγχείρημα των δημιουργών του Little KooK, επομένως η αδυναμία στην παραμυθένια διακόσμηση εξηγείται εύκολα, το ίδιο και το Christmas mood ανεξαρτήτως εποχής. Στην πρώτη επίσκεψη, το μέρος θύμιζε κάποιο χειμερινό εξοχικό της βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο έχει διατάξει να παραμένει περιποιημένο και χριστουγεννιάτικο ακόμα και κατά την απουσία της. Την δεύτερη φορά, οι άγγελοι και τα φωτάκια είχαν δώσει την θέση τους σε χρωματιστά τριαντάφυλλα, βελούδινα καθίσματα, στέμματα και μαρμάρινα λιοντάρια, θυμίζοντας περισσότερο Βερσαλλίες σε συνδυασμό με Alice in Wonderland.

atk_6369.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Ο κατάλογος των κρασιών αποτελείται εξολοκλήρου από κρητικές φιάλες (εγώ παρήγγειλα κάτι δροσερό και αφρώδες διότι ταίριαζε με το κλίμα) ενώ τα αγόρια πίσω από το bar είναι έτοιμα να συναρμολογήσουν κοκτέιλ για όλα τα γούστα, σε γενναιόδωρα ποτήρια.

atk_6388.jpg

atk_6339.jpg

Δοκιμάσαμε μία «καυτή» δημιουργία με τίτλο Song of Ice and Fire (για κάθε αναφορά στο GoT έδινα και τρεις επιπλέον πόντους αγάπης στο μέρος), με ρούμι και μπαχαρικά ενώ μετά το κρασί ζήτησα και ερωτεύτηκα το First Rose. Κόκκινο χρώμα, τριαντάφυλλο, γλυκιά και νόστιμη γεύση.  

atk_6565.jpg

Προφανώς από ένα σημείο και μετά συγκέντρωσα όλα τα στέμματα που υπήρχαν και προορίζονταν για τα κοστούμια του προσωπικού και τα τοποθέτησα όπου μπορούσαν να στηθούν πάνω μου. Αν το King’s Theater με προκαλεί να ζήσω την royal φαντασίωση, θα την ζήσω!

atk_6447.jpg

Ωραία όλα αυτά αλλά θα φάμε και τίποτα;

atk_6441.jpg

Επιχρυσωμένες πιατέλες με εδέσματα από κάθε γωνιά της Κρήτης ξεκίνησαν να προσγειώνονται στο τραπέζι μου, οι οποίες φυσικά άδειασαν με μεγάλη ταχύτητα ενώ έτρωγα με το χέρι (παρά το γεγονός ότι ήμουν μία πριγκίπισσα).

atk_6431.jpg

Τυριά σε αφθονία και εκλεκτά αλλαντικά (κάποια αρκετά καυτερά, ενημερώνω), χορταστικές σαλάτες και spreads για να κάνουν βουτιές τα παξιμάδια σου, ιδανική συνοδεία για το ποτό και την κουβέντα.

atk_6444.jpg

Και ως μπόνους, προσιτές τιμές με κρασιά που ξεκινούν στα τέσσερα ευρώ το ποτήρι.

atk_6478.jpg

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το King’s Theater οργανώνει ένα αγαπησιάρικο event με κοκτέιλ ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση και guest εμφανίσεις από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα βρίσκονται εκεί με σκοπό να κάνουν εσένα και το αίσθημα να περάσετε όμορφα και ρομαντικά.

atk_6347.jpg

Μπορεί να είμαι και εγώ εκεί τρώγοντας. Ενώ φοράω τα στέμματα. Μόνη.

atk_6367.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Καραϊσκάκη 26, Αθήνα 105 54

210 322 8787

INFO
King’s Theater Wine Bar
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Τυριά σε αφθονία και εκλεκτά αλλαντικά, χορταστικές σαλάτες και spreads για να κάνουν βουτιές τα παξιμάδια σου. Η λίστα των κρασιών είναι εξ ολοκλήρου από κρητικές φιάλες, ενώ τα αγόρια πίσω από το bar είναι έτοιμα να συναρμολογήσουν κοκτέιλ για όλα τα γούστα.

Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ