- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζήσαμε το World Class Fine Drinking Athens και καταλάβαμε τι θα πει δεξιοτεχνία
Μοναδικές εμπειρίες στην γιορτή του καλού ποτού που απόλαυσε η Αθήνα
Η μεγαλύτερη γιορτή του καλού ποτού στην Αθήνα, ήταν ένα ραντεβού που δεν θα χάναμε αφού γνωρίζαμε πως premium serves, ταλαντούχοι bartenders και δεξιοτέχνες από κάθε δημιουργική γωνιά θα κατέκλυζαν το νεοκλασικό κτίριο στην οδό Ακαδημίας 23. Όπως και έγινε.
Από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, στο νέο «σπίτι» του παγκόσμιου θεσμού ανήσυχοι Αθηναίοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές fine drinking εμπειρίες με πρωταγωνιστές premium spirits παγκόσμιας κλάσης. Καταξιωμένοι και ταλαντούχοι bartenders από τα κορυφαία bar της πόλης, σέρβιραν υπέροχες γεύσεις στα δημιουργικά pop-up bar που είχαν στηθεί στον χώρο.
Το World Class Fine Drinking Athens, της διοργάνωσης του World Class των premium brands της Diageo υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ξεκίνησε με πολύ κέφι στο νέο χώρο που φιλοξενεί για φέτος την διοργάνωση.
Η γιορτή του καλού ποτού συνεχίστηκε στα 7 φαντασμαγορικά pop-up bars όπου μπορούσες να δοκιμάσεις και να απολαύσεις συναρπαστικά signature serves, όπως το “Vegan Milk Punch” στο φιλόξενο pop-up bar του ουίσκι Cardhu, το “Palomita” στο αρτίστικ pop-up bar της τεκίλας DonJulio, το “Zegroni” στο εξωτικό pop-up bar του ρουμιού Zacapa Solera 23, το “Colada” στο εορταστικό pop-up bar της βότκας CÎROC, και το ευφάνταστο “3 stages fashioned” παρέα με τον περιπατητή σύμβολο του blended ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve μεταξύ άλλων.
Τα εκλεπτυσμένα cocktails ήταν πολλά και κάλυψαν κάθε γούστο των επισκεπτών και τις τρεις μέρες του World Class Fine Drinking, ενώ σε κάθε pop up bar σχεδιαστές, artists, chefs και city strollers μοιράστηκαν την τέχνη του craftmanship μέσα από βοτανικούς κήπους, γλυπτά σοκολάτας ακόμα και την τέχνη του graffiti art.
Το κεντρικό pop-up bar του World Class ήταν το μοναδικό που είχε ξεχωριστό πρόγραμμα κάθε μέρα, φιλοξενώντας σημαντικές προσωπικότητες της bartending σκηνής. Κάθε απόγευμα, μετά το γραφείο αποτελούσε και μια γευστική διαδρομή απαράμιλλης έμπνευσης με serves κορυφαίων υπογραφών.
Την πρώτη ημέρα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν ιδιαίτερα cocktail, δια χειρός των πέντε Ελλήνων World Class νικητών: Πάνο Κανατσούλη (2017), Αλέξη Σιμωνίδη (2016), Μανόλη Λυκιαρδόπουλο (2015), Θοδωρή Πύριλλο (2013) και Βασίλη Κυρίτση (2012). Ο Πάνος Κανατσούλης με βάση την αγαπημένη του τεκίλα Don Julio δημιούργησε το “Paquita” με lime και coriander oleo saccharum, ο Αλέξης Σιμωνίδης επέλεξε το γενναιόδωρο ουίσκι Cardhu και προσέφερε ένα “Highball Reserve” με oloroso sherry, ο Μανόλης Λικιαρδόπουλος με βάση το εκλεκτό τζιν Tanqueray No. Ten έφτιαξε ένα “Five Grapes to Ten” με σπιτικό βερμούτ, ο Θοδωρής Πύριλλος με το blended ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve δημιούργησε το “Whisky Fix” με φρέσκο χυμό λεμόνι και milky oolong syrup, και ο Βασίλης Κυρίτσης σέρβιρε το “Cinema Paradiso” με βάση την κομψή CÎROC με pop corn και cola distillate.
Τη δεύτερη μέρα το World Class pop-up bar υποδέχτηκε ένα από τα καλύτερα bar παγκοσμίως (World’s Best 50/rank 7th), το Manhattan Bar Singapore, το οποίο μας ταξίδεψε σε μια απολαυστική διαδρομή γεμάτη υπέροχες γεύσεις και μοναδικά σερβιρίσματα. “Apple Pie” με ουίσκι Cardhu12 Y.O., για εκείνους που είχαν αδυναμία στις γλυκές γεύσεις, “Kerman” με τεκίλα DonJulio, ένα cocktail παραλλαγή της κλασσικής μαργαρίτας που αγαπήθηκε πολύ από τους επισκέπτες, “Campino” με τζιν Tanqueray NoTen για εκείνους που επιζητούσαν κάτι πιο δροσερό και “Lucretia” με ρούμι ZacapaSolera 23 για εκείνους που προτιμούν πικρές πινελιές στην γευστική τους παλέτα.
Την τρίτη μέρα, στο νεοκλασικό κτίριο της Ακαδημίας 23, συναντήθηκαν δύο παγκόσμιοι World Class νικητές, ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος (World Class Global Winner 2009) και ο David Rios (World Class Globa lWinner 2013), μαζί με δύο ειδήμονες της γαστρονομίας, τους Michelin awarded chef, Νίκο Καραθάνο (Cookoovaya) και Αστέριο Κουστούδη (Hotel Grande Bretagne). Το World class pop-up bar γέμισε υπέροχα αρώματα και γεύσεις, με πιάτα όπως το foie gras pate με ανανά και την Creme Brulee με καπνιστό χέλι και καραμελωμένα φουντούκια να συνδυάζονται ιδανικά με τα εκλεπτυσμένα cocktails των δύο παγκόσμιων World Class νικητών.
Το πλούσιο πρόγραμμα του World Class Fine Drinking Athens πλαισιώθηκε εξαιρετικά με την μουσική γνωστών ραδιοφωνικών παραγωγών από τους σταθμούς Pepper 96,6, RED και EN LEFKO, οι οποίοι έδωσαν τον ρυθμό και αποτέλεσαν εξαιρετική συντροφιά σε όλο την τριήμερη fine drinking διαδρομή. Οι επισκέπτες είχαν και φέτος τη δυνατότητα, να τεστάρουν τις γνώσεις τους αλλά και να ενημερωθούν σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση.
Μπορεί το σημείο αναφοράς του World Class Fine Drinking Athens να ήταν το ιδιαίτερο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Ακαδημίας 23, όμως η εξερεύνηση δεν σταματάει εκεί!
Tο διάστημα 10-21 Ιουνίου, τη σκυτάλη έχουν πάρει 40 κορυφαία Αθηναϊκά bars, και συνεχίζουν επάξια τη μοναδική εμπειρία, με ειδικά Fine Drinking μενού και special happenings.
Ένα σιντριβάνι σοκολάτας, καταπράσινοι βοτανικοί κήποι και το αυθεντικό truck της εκλεκτής tequila Don Julio επισκέπτονται τα συνεργαζόμενα bar του World Class και προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες τους.
Το World Class συστήθηκε φέτος μέσα από ένα νέο concept και μας ξενάγησε στον κόσμο της δεξιοτεχνίας. Premium spirits παγκόσμιας κλάσης, καταξιωμένοι και ταλαντούχοι bartenders από κορυφαία bars της Αθήνας συναντήθηκαν με ξεχωριστούς και μοναδικούς δημιουργούς από διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους και ετοίμασαν ιδιαίτερες και εντυπωσιακές εκπλήξεις.
Οι επισκέπτες περιπλανήθηκαν στην πλούσια ιστορία και κληρονομιά εκλεκτών αποσταγμάτων, στις γεύσεις προσεκτικά επιλεγμένων υλικών καθώς και στο μοναδικό ταλέντο δεξιοτεχνών. Όλοι όσοι συμμετείχαν έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία να συνεχίσουν αυτή τη μοναδική fine drinking διαδρομή.
Για περισσότερες πληροφορίες για το World Class Fine Drinking Athens, επισκεφτείτε τη σελίδα του World Class Greece στο Facebook.
Παράλληλα, μέχρι τις 21 Ιουνίου τρέχει ένας διαγωνισμός για τους επισκέπτες που θα αναζητήσουν το craftsmanship στα 40 κορυφαία Αθηναϊκά bar της πόλης. Αρκεί μόνο ένα Instagram post με το serve της επιλογής σας από τα ειδικά διαμορφωμένα menus με τα hashtags #WorldClassGreecegoestoBerlin #FineDrinkingAthens #Craftsmanship για να σας στείλει στο Βερολίνο όπου θα παρακολουθήσετε από κοντά τον παγκόσμιο τελικό του World Classμε τη συμμετοχή φυσικά του δικού μας Έλληνα νικητή Αχιλλέα Πλακίδα!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.