- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Άνοιξη στον Αττικό αμπελώνα;
Το Κτήμα Κοκοτού βάζει το κρασί και σε περιμένει για πικ-νικ
Η Αθήνα την άνοιξη βρίσκεται στην καλύτερη εποχή της. Η θερμοκρασία είναι τέλεια για βόλτες, αργόσχολους καφέδες με φίλους και εξερεύνηση στα εστιατόρια με αυλή που όλο και πληθαίνουν. Αυτό όμως που πραγματικά ονειρευόμαστε είναι λιβάδια με παπαρούνες, κίτρινες μαργαρίτες, κάτι νόστιμο να μασουλάμε και ιδανικά ένα μπουκάλι καλό κρασί. Αυτή η πόλη όμως δεν έχει χώρο για όλα αυτά…Ή μήπως έχει;


Λίγο έξω από την Αθήνα, στη Σταμάτα υπάρχει ένα οινοποιείο, βγαλμένο από το όνειρο του Διονύσου. Το Κτήμα Κοκοτού είναι πραγματικά ειδυλλιακό. Το ακόμα καλύτερο όμως είναι ότι κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από Φεβρουάριο μέχρι Μάιο, ανοίγει τις πόρτες του και μας καλεί όλους για ξενάγηση στο οινοποιείο, γευστική δοκιμή των κρασιών και παιδικές δραστηριότητες* στη φύση. Έτσι και αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 11.00 έως τις 16.00, μας περιμένει να γνωρίσουμε από κοντά το οινικό ταξίδι του αμπελουργού. Χώρεσε λοιπόν στο αυτοκίνητο τις αγαπημένες σου νοστιμιές (ευκαιρία για πικ-νικ!) και την αγαπημένη σου παρέα, πάτα το γκάζι και γιόρτασε την άνοιξη όπως πάντα ονειρευόσουν.
*Πραγματοποιούνται δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε συνεργασία με το www.youngvines.gr για παιδιά από 2 έως 8 ετών.

Info:
Για κράτηση θέσης καλέστε στο 210 8145113 ή στο 694 6504839, www.ktimakokotou.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.