- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Forky.gr, ένα πιρούνι που φροντίζει το στομάχι σου
Ζεστό, φρέσκο, υγιεινό φαγάκι σε 15 λεπτά;
Μένεις μόνος σου. Δεν μαγειρεύεις. Βλέπεις τους ντελιβεράδες πιο συχνά από τη μαμά σου. Πιστεύεις ότι σε λίγο θα πάθεις σκορβούτο από τη συνεχή εναλλαγή σουβλάκι-πίτσας και τούμπαλιν. Σου έχω νέα.
Το Forky είναι μία νέα υπηρεσία που σου λύνει γρήγορα και χωρίς πολλά πολλά το θέμα «τι θα φάω σήμερα;». Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Μπαίνεις στο forky.gr, διαλέγεις το αγαπημένο σου πιάτο, παραγγέλνεις με 3 μόλις κλικ και μέσα σε 15 λεπτά το φαγάκι έρχεται σπίτι σου.
Ποια είναι η διαφορά –θα μου πεις και δικαιολογημένα– με τις άλλες υπηρεσίες online delivery; Εδώ είναι το ζουμί. Η ομάδα του Forky έχει σεφ που έχουν δουλέψει σε γνωστά εστιατόρια της Αθήνας (Astir Palace, Τζίτζικας και Μέρμηγκας, Balthazar είναι μερικά από αυτά) και που φροντίζουν ό,τι διαλέξεις να είναι από τις καλύτερες πρώτες ύλες, βασισμένο στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, γεμάτο θρεπτικά συστατικά, αλλά χαμηλό σε θερμίδες.

Χειροποίητα ζυμαρικά με φέτα, ελιές και ντοματίνια
Κάθε μέρα στην κουζίνα του Forky ετοιμάζεται ένα μενού με δύο κυρίως πιάτα (ένα πρωτεϊνικό, ένα χορτοφαγικό) και μία σαλάτα. Οι επιλογές που έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής, περιλαμβάνουν από κοτόπουλο στη σχάρα με ρύζι λαχανικών, μπιφτέκι σχάρας με τσιγαριστό σπανάκι, φασολάκια με ψητά κολοκυθάκια και δυόσμο, μέχρι μπιφτεκάκια κοτόπουλου με βότανα και dip γιαουρτιού, σολομό σχάρας με λαχανικά ατμού ή χειροποίητα ζυμαρικά με φέτα, ελιές και ντοματίνια. Στο Forky.gr εκτός από την τιμή κάθε πιάτου (από €3-€5), μπορείς να δεις και τις θερμίδες που περιέχει.

Mousse au chocolat by Stelios Parliaros
Όσο για τα γλυκάκια (διότι και από αυτά διαθέτει το κατάστημα), ούτε αυτά δεν αφέθηκαν σε τυχαία χέρια. Την επιμέλεια έχει ο εθνικός μας ζαχαροπλάστης, Στέλιος Παρλιάρος, που δημιουργεί ειδικά για το Forky μία σειρά γλυκών υψηλής ζαχαροπλαστικής. Τα Forky dessert by Stelios Parliaros έρχονται σπίτι σου με ένα κλικ σε πολύ προσιτές τιμές.
Το μενού είναι επίτηδες μικρό για να μην… τρως τα χρόνια σου ξεφυλλίζοντας ατελείωτους καταλόγους προσπαθώντας να αποφασίσεις τι είναι αυτό που θες (σύντροφοι αναποφάσιστοι, είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνετε).

Η ομάδα του Forky
Μέχρι αυτή τη στιγμή γίνονται παραδόσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας (μπορείς να δεις εδώ τις περιοχές στο χάρτη), αλλά το Forky μεγαλώνει πολύ γρήγορα, οπότε είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται σύντομα και στη δική σου γειτονιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.