Πασχαλινό γλυκό- ώρα μηδέν
Παγωτό, σιροπιαστό, ανάποδο cheese cake ή lemon pie; Διαλέξαμε τα καλύτερα από τους καλύτερους
Ωραία φάγαμε, ωραία ήπιαμε -και του χρόνου να ‘μαστε καλά- ήρθε σιγά-σιγά και η ώρα του γλυκού. Μετά το foodporn του πασχαλινού τραπεζιού που του δίνουμε και καταλαβαίνει, το επιδόρπιο θέλουμε να είναι κάτι ελαφρύ και δροσιστικό που θα πάρει μακριά τη γεύση απ’ το κρέας. Θες σιροπιαστό; Θες παγωτό; Ένα cheesecake ανάποδο ή μήπως μια μπισκοτένια lemonpie; Ό,τι θες, εδώ!
Για σιροπιαστά οι δρόμοι δείχνουν στα ζαχαροπλαστεία Κaravan και στου Χατζή! Στα μεν Karavan θα βρείτε μπακλαβά με κρέμα, με καρύδι, με φιστίκι Αιγίνης, με αγριοκέρασο ή με σοκολάτα αλλά και τα πιο ζουμερά κανταϊφάκια- μπουκίτσες. Στον δε Χατζή θα διαλέξετε τον μπακλαβά με αφράτη σαντιγί, το γιαννιώτικο μπακλαβαδάκι με τραγανό φύλλο, τα κουρκουμπίνια, το κανταϊφι με μπόλικο καρύδι και τα τρίγωνα πανοράματος με φρέσκια κρέμα και σιρόπι. Karavan: Γλυφάδα, Φάληρο, Κολωνάκι, Δροσιά, Μέγαρα, Κορυδαλλός, Χολαργός κ.α. / Χατζής Μητροπόλεως 5, Σύνταγμα, 210 3222647 – 25ης Μαρτίου 27, Νέα Σμύρνη, 21093 17273
Η παράδοση θέλει μετά το αρνάκι να έρχεται η πιατέλα με το γιαούρτι και το μέλι. Εμείς κινηθήκαμε σε αυτό το σκεπτικό και σας προτείνουμε το ένα και μοναδικό παγωτό γιαούρτι της Χαράς με ρόδι και μέλι και το παγωτό γιαούρτι με βερίκοκο μέλι, κανέλα και καρύδι. Επίσης δροσιστικό και με 0% ζάχαρη από τα ζαχαροπλαστεία Fresh θα απολαύσετε σορμπέ και παγωτά σε διάφορες γεύσεις. Ζαχαροπλαστείο Χαρά: Πατησίων 339, Άνω Πατήσια, 210 2287266/ Ζαχαροπλαστεία Fresh: Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Ν. Σμύρνη, Παγκράτι, Κολωνάκι, Ψυχικό κ.α.
Για εκείνη τη δύσκολη ώρα μετά το φαγοπότι που θες μεν ένα γλυκό, αλλά νιώθεις ότι με μια ακόμη μπουκιά η κοιλιά σου θα κάνει «μπαμ», σου έχουμε τους εργολάβους του Παπαπαρασκευά. Φτιαγμένοι εξολοκλήρου από ξηρούς καρπούς (αμύγδαλο και πικραμύγδαλο συγκεκριμένα) και ασπράδι αυγού, είναι αρωματικά και πολύ ελαφριά γλυκάκια, ενώ πάνε τέλεια με καφεδάκι. Αν πάλι ανήκεις σε αυτούς που δεν θεωρούν γλυκό ό,τι δεν περιέχει σοκολάτα, προτίμησε τα ανώμαλα. Έχουν καραμελωμένο αμύγδαλο και βγαίνουν σε δύο εκδοχές: με σοκολάτα και με μαύρη σοκολάτα. Παράδεισος…Ανδρέα Παπανδρέου 13& Λαζαρίδη, Γλυφάδα, 210 8980220
Cheese cake… ανάποδο. Δηλαδή; Στη βάση το αγριοκέρασο, στη μέση η φρέσκια μους από κρέμα τυριού και στην κορυφή το τριμμένο μπισκότο! Κάθε κουταλιά είναι ένας συνδυασμός γλυκού δροσερού και τραγανού απολαυστικού μείγματος. Η μαγκιά είναι ότι με αυτόν τον τρόπο το μπισκότο δεν «πανιάζει» από τα υγρά της κρέμας και του φρούτου και παραμένει κρατσανιστό και φρέσκο! Michel Αμίσσου 3, Υμηττός, 2107613063
Το λεμόνι έχει ευεργετικές ιδιότητες και βοηθά στη χώνεψη. Σωστά; Όταν ειδικά πρόκειται για κρέμα λεμονιού πάνω σε παραδοσιακή γλυκιά τάρτα και μαρέγκα καψαλισμένη, τότε μιλάμε για την ανεπανάληπτη lemon pie από την Ανεμώνη! Αρτέμιδος 6, Γλυφάδα, 2108948631
Για το τέλος σου κρατήσαμε το καλύτερο: την ξακουστή πάβλοβα του βασιλιά της ζαχαροπλαστικής, Στέλιου Παρλιάρου. Αέρινη και ελαφριά σαν πούπουλο, είναι αυτό που θες μετά το φαγητό, πριν, κατά τη διάρκεια… γενικά είναι αυτό που θες. Θα την βρεις σε πολλές παραλλαγές και μεγέθη στα καταστήματα Sweet Alchemy, μαζί με πολλούς ακόμα πειρασμούς, όπως τα φημισμένα τρουφάκια του, τα υπέροχα πασχαλινά κουλουράκια, τις ασυναγώνιστες τούρτες του. Ακόμα μπορείς να προμηθευτείς υλικά, εργαλεία και πρακτικά σκεύη ζαχαροπλαστικής για να φτιάξεις τις δικές σου γλυκές δημιουργίες. Ηροδότου 24, Κολωνάκι, 210 7240205/Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά, 210 8080480
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.