- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το αγαπημένο γλύκισμα που συνοδεύει παραδοσιακά τις γιορτινές μέρες έχει περάσει στο DNA μας! Από την εποχή της τουρκοκρατίας όπου «corek» ήταν οποιαδήποτε ζύμη περιείχε μαγιά, υιοθετήθηκε από τους Έλληνες που τελειοποίησαν την εκδοχή του με μοναδική δημιουργικότητα. Καθώς είναι μπελαλίδικο και χρονοβόρο για να φτιάξει κανείς στο σπίτι, ψάξαμε και βρήκαμε τα κορυφαία τσουρέκια της Αθήνας.
Lido

Μοσχοβολά το μαχλέπι από την προηγούμενη γωνία και κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί! Με έμπνευση από μυστική κωνσταντινουπολίτικη συνταγή, η οικογένεια Πιπερίδη ζυμώνει καθημερινά τα πιο μοναδικά τσουρέκια με μαχλέπι και το απαραίτητο γαρνίρισμα με φιλέ αμύγδαλο. Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι, 210 7516898
Paul

Οι Γάλλοι ονομάζουν το τσουρέκι «brioche grecque» και δεν μπορούν να του αντισταθούν. Γι’ αυτό και ο επίτιμος εκπρόσωπός τους στην Ελλάδα, βλέπε τα καταστήματα Paul, ετοίμασε για πρώτη χρονιά φέτος «πειραγμένα» πασχαλινά τσουρέκια με πορτοκάλι και καραμέλα, πραλίνα και κάστανο και βανίλια με βατόμουρο. Αχ, τα κατάφερε πάλι αυτός ο «Παύλος» και μας τρέλανε! Λεβίδου 4, Κηφισιά, Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, Πλατεία Εσπερίδων και Κύπρου 70, Γλυφάδα
Παπαπαρασκευάς

Σε αυτό το ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει καθημερινά παραδοσιακές λιχουδιές από την Ξάνθη, θα βρεις τέσσερις λαχταριστές επιλογές: τσουρέκι κλασικό (€10), με γέμιση κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας (€12), με γέμιση σοκολάτας και επικάλυψη σοκολάτας (€12) και με επικάλυψη ferrero (€12)! Το μυστικό αυτών των καταπληκτικών τσουρεκιών, εκτός από το μαχλέπι, είναι ότι φτιάχνονται με φρέσκα αυγά και φρέσκο βούτυρο δικής τους παραγωγής. Έτσι, έχουν την καλύτερη μυρωδιά του κόσμου και γεύση βουτυρένια…Ανδρέα Παπανδρέου 13 &Λαζαρίδη, Γλυφάδα, 210 8980220
Φούρνοι Βενέτη

Πάντα με αφράτα και μυρωδάτα τσουρέκια που λιώνουν στο στόμα. Νονοί και νονές σπεύσατε για τσουρέκι στου Βενέτη! Σε κάθε γειτονιά της πόλης.
Κωνσταντινίδης

Αυτά τα τσουρέκια φτιάχνονται ακολουθώντας κατά γράμμα την πολίτικη συνταγή του Λάζαρου Κωνσταντινίδη, του ανθρώπου που ίδρυσε τα ξακουστά ζαχαροπλαστεία το 1920. Φρέσκο βούτυρο, μαστίχας, μαχλέπι (και μερικά μυστικά ακόμα), φτιάχνουν μια ζύμη που θα σου πάρει καιρό να ξεχάσεις…Τα βρίσκεις σε τρεις γεύσεις: παραδοσιακό, γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού και επικάλυψη σοκολάτας και γεμιστό με πατέ κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Σταδίου 3, Σύνταγμα, 210 3220049, Λεωφόρος Συγγρού 98, 210 9247370
Βενέρης

Παρασκευάζονται καθημερινά στο πρατήριο του 2ου ορόφου του καταστήματος κλασικά πολίτικα τσουρέκια για «τσίμπημα»! Η μαστίχα και το μαχλέπι νοστιμίζουν τις φρέσκες τσουρεκένιες κουλούρες με το κόκκινο αβγό στη μέση και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Λ. Βουλιαγμένης 10, Βούλα, 210 8956193
Νανούρης
20 χρόνια τώρα, γευόμαστε από τα χεράκια του κ. Μανώλη Νανούρη τα αυθεντικά τσουρέκια με αρώματα Ανατολής. Με εκλεκτές πρώτες ύλες και μεράκι φτιάχνονται τα τσουρέκια – αφρός και μας τρέχουν τα σάλια. Σαλώνων 20, ΓλυκάΝερά, 210 6048565
Τερκενλής

Ο Τερκενλής έμαθε πρώτα στους Θεσσαλονικείς και ύστερα στους «πρωτευουσιάνους» τι πάει να πειτσουρέκι! Με την αξεπέραστη γεύση και την παραδοσιακή «ινώδη» υφή θα βρείτε από κλασικό τσουρέκι με τη μαστίχα μέχρι και γεμιστό με κάστανο, σοκολάτα, λευκή σοκολάτα, επικάλυψη σοκολάτας και η λίστα με τις επιλογές όλο και μεγαλώνει! Παπανικολή 100-102, Χαλάνδρι, 210 6840020, Τhe Mall Athens, Αερολιμένας Ελευθέριος Βενιζέλος
Extra tip: Σπάστε το κατεστημένο με το ανεπανάληπτο, δροσιστικό, ζουμερό παγωτό με γεύση τσουρέκι με ολόκληρα κομμάτια μελωμένου τσουρεκιού από το Waffle House! Όλα τα λεφτά…Aγ. Παντελεήμονος, Βουλιαγμένη (πλατεία) , 210 8961227
Αρχική φωτογραφία: Νανούρης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.