- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το πάρτι των foodies είναι αυτό το σαββατοκύριακο
Έλληνες παραγωγοί, σεφ, διατροφολόγοι και bloggers σε ένα διήμερο
«Αν αγαπάς κάποιον άστον να φύγει. Αν δεν γυρίσει φάε, έχει γεμιστά στο ψυγείο». Κάτι τέτοια tweets εμφανίζονται στο timeline μου και αναρωτιέμαι πότε γίναμε τόσοι πολλοί οι foodies αυτής της πόλης. Το αγαπάμε το φαγητό στην Αθήνα και τα καλά νέα είναι ότι αυτό το σαββατοκύριακο ένα είναι το place to be: Food Call Market.

Δυο φίλες που αγαπούν το φαγητό, η Μανώλια Κίτσου και η Αγγελική Καραχάλιου αποφάσισαν να χωρέσουν ό,τι έχει σχέση μ' αυτό σε δυο μέρες. Μια διήμερη γιορτή που σκοπεύει να φέρει κοντά Έλληνες παραγωγούς και καταναλωτές. Χωρίς μεσάζοντες. Θα γνωρίσουμε σεφ, θα συζητήσουμε όσα γκουγκλάρουμε (αλλά φοβόμαστε να ρωτήσουμε) με διατροφολόγους και θα φάμε street food από τα χεράκια των δύο πολύ γνωστών food blogger Υπατίας Παπασταμάτη (Food Stories) και Ελένης Βονισσάκου (Foodie Corner), που θα μαγειρέψουν μπροστά μας.
Η προσπάθεια που θέλουμε να γίνει θεσμός, γίνεται ήδη για δεύτερη φορά και τα σχέδια των δύο διοργανωτριών είναι να γίνεται ένα μια φορά κάθε μήνα. Τον Μάρτη που πέρασε, το πρώτο Food Call Market έγινε στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας και πάνω από 1200 επισκέπτες δοκίμασαν παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας, street food, γλυκά, κρασιά και ποτά. ‘Έλληνες food bloggers ήταν και πάλι εκεί και τους μύησαν σε ωραίες συνταγές, ενώ όλα τα κέρδη διατέθηκαν υπό τη μορφή τροφίμων σε κοινωφελή ιδρύματα.

Ραντεβού στο The Loft By Collage, Καπνικαρέας 3, λοιπόν, από νωρίς το Σάββατο και την Κυριακή. Η ελληνική κουζίνα έχει ακόμα ενδιαφέρον, τα κορίτσια έχουν βρει πολλούς μικροπαραγωγούς της ευρύτερης Αττικής (ΚΑΙ πετιμέζι από την Καλαμάτα) που έχουν ενδιαφέρον και θα υπάρχει συνεχόμενο dj set και refill μαργαρίτες. Cheers.
INFO: 4&5/4, The Loft by Collage, Καπνικαρέας 3, 12.00-20.00, Είσοδος Ελεύθερη. www.foodcall.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.