- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μια βραδιά κάτω από την ελιά: Με τα τραγούδια του Μανώλη Μητσιά έκλεισε το 4ο Φεστιβάλ Νάξου
Η φετινή γιορτή ολοκληρώθηκε με τη μουσική συναυλία του Έλληνα ερμηνευτή
Με τη συναυλία του Μανώλη Μητσιά έκλεισε το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Νάξου «Μια βραδιά κάτω από την ελιά».
Το 4ο φεστιβάλ «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» ολοκληρώθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου με τη μουσική συναυλία του κορυφαίου Έλληνα ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά. Μαζί του η Μαρία Στάη, ο Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο και ο Ηρακλής Ζάκκας στο μπουζούκι.
Οι τρεις πρώτες ημέρες του φεστιβάλ ήταν αφιερωμένες στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και παράδοσης της Νάξου, με προσκεκλημένους τους τρεις κορυφαίους Ιταλούς σεφ που έχουν ηγηθεί σε αναγνωρισμένα και βραβευμένα με Michelin αστέρια εστιατόρια: Luca Piscazzi – Executive Head Chef, Four Seasons Astir Palace, Chef Giacomo Tranquilli – Executive Head Chef, Four Seasons London Bridge/Private Club Latour London και Chef Andrea Mura – Head Pastry Chef, Trinity Members Private Club. Οι σεφ συνομίλησαν με τοπικούς παραγωγούς, μαγείρεψαν και επισκέφθηκαν σχολεία του νησιού, εμπνέοντας παιδιά και νέους να γνωρίσουν τη γαστρονομία ως τέχνη και πολιτισμό.
Η λήξη του φετινού φεστιβάλ σήμανε στον κατάμεστο ελαιώνα με τις υπεραιωνόβιες ελιές της οικογένειας Πολυκρέτη, στους Κάμπονες, όπου ήχησαν αγαπημένες μελωδίες και στίχοι που γέμισαν την ατμόσφαιρα με συγκίνηση. Αποκορύφωμα της βραδιάς αποτέλεσε η πρώτη ερμηνεία από τον Μανώλη Μητσιά του τραγουδιού για τα Τέμπη, σε στίχους του Ηρακλή Ζάκκα και ενορχήστρωση του Αχιλλέα Γουάστωρ. Οι καλλιτέχνες χάρισαν στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη βραδιά μνήμης και ευγνωμοσύνης, όπου ο πολιτισμός ενώθηκε με το τοπίο και τη γη της Νάξου.
Όπως δήλωσε η εμπνεύστρια και ιδρύτρια του Φεστιβάλ κ. Μαρία Πολυκρέτη «Ευγνωμονώ τον Μανώλη Μητσιά για τη γενναιοδωρία και τη σεμνότητά του, για την ευγένεια με την οποία τίμησε αυτόν τον τόπο και όλους εμάς. Ευχαριστώ από καρδιάς τους συμπατριώτες μου που ήρθαν, που στάθηκαν εκεί με αγάπη και σεβασμό, τιμώντας έναν μεγάλο καλλιτέχνη».
«Η τέχνη, όταν είναι αληθινή, ενώνει», αυτό είναι το απόσταγμα των φετινών δράσεων του φεστιβάλ «Μια βραδιά κάτω από την ελιά». Το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά, ξανά κάτω από την ελιά, εκεί που συναντιούνται ο άνθρωπος, η παράδοση, η γαστρονομία και η τέχνη.
Τον συντονισμό των εκδηλώσεων του φεστιβάλ ανέλαβε ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.
Η Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.