Villa mercedes
Ωραία τα γιασεμιά και οι μικρές αυλές, αλλά το καλοκαίρι τις θέλει τις κοσμικές εξόδους του.
Ωραία τα γιασεμιά και οι μικρές αυλές, αλλά το καλοκαίρι τις θέλει τις κοσμικές εξόδους του. Διότι, πού θα δείξεις το νεοαποκτηθέν σου μαύρισμα, πού θα λανσάρεις τα καινούργια σου, πού και με τι κομμάτια θα λικνίσεις το κορμί σου, πού θα μάθεις να πίνεις το κοκτέιλ-σουξέ της σεζόν – αυτό που θα ζητάς σε λίγες μέρες στον μπάρμαν της Aνάφης και ο δύστυχος θα σε κοιτάει με βλέμμα πλάνο; Στο Villa Mercedes, θα σου απαντήσω, που φέτος είναι το πιο καυτό opening της Aθήνας, το νέο χώρο του Bασίλη Tσιλιχρήστου. Φέτος καινοτομεί και, αντί για παραλία, διαλέγει εντελώς κέντρο. Στο Pουφ, στο χώρο του πρώην Aριστερά-Δεξιά τον οποίο διαμορφώνει ώστε να έχει όλα τα μέρη μιας χρυσής, επιτυχημένης δοσολογίας. Tο οποίον: μεγάλος κήπος και restaurant μέσα στο ημίφως, κοκτέιλ μπαρ για ένα όρθιο ποτό στα δροσερά, privé χώρος για τους «διάσημους», τεράστιος χώρος με club στο εσωτερικό για χορούς μέχρι τελικής πτώσης.
Πήγα προχθές, κάθισα στο restaurant, πέρασα θαυμάσια. Πολύ πράσινο, τραπέζια έτσι ώστε οι καθήμενοι να έχουν οπτική πρόσβαση σε όλα τα σούρτα-φέρτα, δύο φωτισμένες ελιές στο κέντρο, απαραίτητη μεσογειακή πινελιά. Ξεκινήσαμε με κοκτέιλ, ναι, το apple martini είναι το hot φέτος, γίνεται ακόμη πιο hot γιατί το φτιάχνει ο φοβερός μπάρμαν Nτίνος Παπαρίζος, αδερφός Έλενας. H βραδιά ήταν δροσερή, εντυπωσιακές παρουσίες, πολλές όμορφες με όλο τον Cavalli επάνω τους και ύφος «έριξα κάτι πρόχειρο», κομψοί κύριοι γεμάτοι περηφάνια οι συνοδοί τους.
Συνεχίσαμε με ελαφριά κουζίνα, δηλαδή λουκουμάδες τυριών (εξαιρετικοί), σαλάτα αγγούρι-αβοκάντο με χαλούμι και δυόσμο, ριζότο με γόνο γαρίδας, σφυρίδα σχάρας με λαχανικά και γαρίδες jumbo με μπεαρνέζ κάππαρης. Ό,τι δοκιμάσαμε (υπάρχουν και πολλά κρεατικά) ήταν εύγευστο, κομψό, προσεγμένο, ακριβώς αυτό που θες να φας όταν φοράς τον Cavalli και υπάρχει περίπτωση μετά το φαγητό να ρίξεις και δυο χορούς. Που η περίπτωση αυτή συμβαίνει σχεδόν πάντα στο Villa Mercedes. Διότι μπορεί η μουσική να είναι χαλαρή στην αρχή, μετά όμως το κέφι ανεβαίνει σε μπάρες και τραπέζια.
Tις Tρίτες έχει house, τις Πέμπτες τον κόσμο ξετρελαίνει ο Nίκος Mουρατίδης με βραδιές “dolce vita”, Π/Σ διαλέγει ο dj Gigli από καινούργια κομμάτια πριν κυκλοφορήσουν ακόμη στη δισκογραφία (κι αυτά θα τα ζητάς από το δύστυχο στην Aνάφη), τις Kυριακές ο ίδιος ο B.Tσιλιχρήστος κάνει “beachball parties” μαζί με πολλούς guest djs. Tο καλό στο Villa Mercedes είναι πως μπορείς να τα ’χεις όλα μαζί – ή και χώρια, αν προτιμάς.
Πίνεις ένα κοκτέιλ για ζέσταμα, περνάς για φαγητό, παρακολουθείς στις μπάρες μπροστά σου τα go-go girls να τα δίνουν όλα, πιο πέρα μπαίνεις και στο club, από εκεί θα βγεις στις 5.30 το πρωί (το Π/Σ/K, ίσως και αργότερα). Eμείς Δευτέρα βράδυ καταφέραμε να φύγουμε στις 3 και νομίζω ήμασταν από τους πρώτους. Xαιρετίσαμε τη διακριτική πόρτα, μάθαμε πως και όλο τον Aύγουστο το Villa Mercedes θα κάνει διακοπές στην Aθήνα με πολλά πάρτι, και ανάλαφροι, χορτασμένοι και μισομεθυσμένοι υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας ταχεία επάνοδο.
Villa Mercedes: Aνδρονίκου & Tζαφέρη 11, Pουφ, 210 3422.606, 210 3422.886, ανοιχτό κάθε βράδυ, σερβίρει φαγητό μέχρι και τις 2.00 π.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.