- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ιsland Ένα νησί στην παραλιακή
Το μικρό πριβέ κλαμπ στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης ήταν μόνο η αρχή σ’ αυτό που σύντομα θα γινόταν talk of the town.
Το μικρό πριβέ κλαμπ στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης ήταν μόνο η αρχή σ’ αυτό που σύντομα θα γινόταν talk of the town. Από το ξεκίνημά του, κυρίως όμως τα τελευταία 15 χρόνια όπου η άπαιχτη θέση του στα λιμανάκια Βουλιαγμένης - Βάρκιζας το βοήθησε να γίνει αυτό που είναι σήμερα, το Island στο μυαλό των περισσότερων Αθηναίων δεν είναι απλά ένα club ή ένα –έστω πολύ καλό– εστιατόριο. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία, ένας τόπος και ένας τρόπος έκφρασης και καλοπέρασης που δείχνει το δρόμο σε όλα τα υπόλοιπα του είδους.
Καθιερώνοντας τη νησιώτικη, αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική με ντεκόρ πάντα αψεγάδιαστα, αλλά και τη μεσογειακή δημιουργική κουζίνα. Φέτος κλείνει τα 20 χρόνια του. Και επειδή καλοκαίρι χωρίς Island δεν γίνεται, προχτές, μια «τυχαία» καθημερινή, τον πήρα τον παραλιακό δρόμο για να το συναντήσω. Στο σημείο που βρίσκεται, όποτε και να περάσεις, θα δεις συμφόρηση από αυτοκίνητα. Και κομψές παρέες να κατεβαίνουν την κατηφορίτσα – άλλοι για το club, εμείς αριστερά στο χώρο του εστιατορίου. Έκπληξη πρώτη, ο Χρύσανθος (Πανάς) μαζί με τον Σπύρο τον αδελφό του, οι πρώτοι που συναντώ. Εκτιμώ την απλότητα και την αμεσότητά τους. Κομπλιμέντα εκατέρωθεν – «δεν έχει περάσει χρόνος από πάνω σου». Γέλια και αστεία. Το resto μού μοιάζει πιο όμορφο από ποτέ. Τραπέζια φαγητού με θέα θάλασσα, ο Σαρωνικός μπροστά μας και πλοία που ταξιδεύουν μέσα στο μαύρο σκοτάδι. Ξεκινάμε με κοκτέιλ. Μόνο εδώ θα πιεις… lemon pie martini και θα ξετρελαθείς. Συνεχίζουμε με σούσι και σασίμι, έχω καιρό να φάω σούσι, τούτα εδώ είναι καταπληκτικά και πεντανόστιμα. Προχωράμε σε μεσογειακές καταστάσεις, ανοίγουμε λευκά κρασιά (κάβα πολύ πολύ ενημερωμένη), τσιμπολογάμε φωλιές από κανταΐφι με θαλασσινά, χταπόδι σχάρας με φάβα Σαντορίνης, τσακίζουμε στο φτερό και κάτι ανεπανάληπτα ρολάκια μοτσαρέλας με καπνιστό σολομό, μπρεζάολα και σπεκ. Ενδιαμέσως ρίχνουμε ματιές στα καράβια που περνούν μπροστά μας, στα τραπέζια δίπλα μας, στο μπαρ που βρίσκεται στο κέντρο του χώρου και που σιγά σιγά έχει αρχίσει να γεμίζει. Μακριές κόκκινες υφασμάτινες λωρίδες απ’ άκρη σ’ άκρη θροΐζουν από τον αέρα, κάνουν παιχνίδι με τα φώτα, δίνουν ζωή, στιλ, ένταση, ατμόσφαιρα. Αφήνουμε τη μαγεία του ντεκόρ και επιστρέφουμε στη μαγεία των πιάτων. Ο για χρόνια συνεργάτης των αδελφών Πανά, Νίκος Σκλήρας, από τους καλούς Έλληνες σεφ, μεγαλουργεί βγάζοντας πιάτα που –το ξέρω– πολλοί θα τα μιμηθούν μέσα στο καλοκαίρι. Τελειώνουμε και πάλι με ποτά, η νύχτα έχει προχωρήσει, οι μουσικές μάς ταξιδεύουν, κανείς δεν έχει διάθεση να αποχωρήσει. Αυτό είναι το Island, ο «οπωσδήποτε» προορισμός κάθε Αθηναίου (και όχι μόνο, κάθε σταρ που έρχεται στη Ελλάδα εκεί θα τον πάνε για να του δείξουν το “greek summer”), ένα καλοκαίρι που κρατάει 20 χρόνια...
ISLAND, 27ο χλμ. Λ. Αθηνών - Σουνίου, Βάρκιζα, 210 9653.563-4
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.