- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
5 αθηναϊκοί φούρνοι για να ψωνίσεις τη λαγάνα σου την Καθαρά Δευτέρα
Ξυπνάς πρωί και πριν ανοίξεις ακόμη καλά-καλά τα μάτια σου, τη σκέφτεσαι. Μοσχομυριστή, τραγανή, με το σουσαμάκι της. Αυτό που πραγματικά κάνει τη λαγάνα πεντανόστιμη είναι το γεγονός ότι την τρώμε μία φορά τον χρόνο, και αυτό από μόνο του την ντύνει με μία ακαταμάχητη αίγλη. Όμως, όσο μεγαλύτερη η προσμονή, τόσο μεγαλύτερη και η απογοήτευση αν τυχόν και δε σου βγει καλή. Στους παρακάτω φούρνους αυτό δεν θα σου συμβεί. Όλοι τους ψήνουν αψεγάδιαστη λαγάνα. Κάθε χρόνο. Καλή Σαρακοστή!
5 αθηναϊκοί φούρνοι με τέλεια λαγάνα
Bread B.C
Ο new age φούρνος του Χαλανδρίου έγινε γρήγορα γνωστός χάρη στο νόστιμο, αληθινό ψωμί του που τιμά την παράδοση. Φέτος, το Bread B.C. ψήνει λαγάνες και κάνει όλη τη γειτονιά να μοσχοβολά. Θα βρεις δύο εκδοχές: την κλασική (με σταρένιο αλεύρι, ταχίνι, ούζο και καβουρδισμένο σουσάμι), αλλά και τη λαγάνα ολικής (με σταρένιο αλεύρι, γλυκάνισο, ούζο, ταχίνι, καβουρδισμένο σουσάμι και μαυροσούσαμο) και μπορείς να τις προμηθευτείς όχι μόνο την Καθαρά Δευτέρα, αλλά κάθε Κυριακή μέχρι την Κυριακή των Βαΐων. Μαζί πάρε σιμιγδαλένιο χαλβά (σε ατομική και οικογενειακή συσκευασία), μουστοκούλουρα με κανέλα και γαρύφαλλο, αλλά και σάντουιτς με λαγάνα! Έχει με ταραμά, σιγομαγειρεμένο χταπόδι και ψητά λαχανικά, έχει και με χούμους, αβοκάντο, πίκλα αγγουριού και ξινό λάχανο. Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, 210 6851961
Kora
Ο φούρνος που αγάπησε το Κολωνάκι (κι όχι μόνο) ξεφουρνίζει αποκλειστικά για την ημέρα δύο λαγάνες: μία κλασική με το σουσαμάκι της και μία ακόμη με ελιές και μαυροσούσαμο. Θα είναι διαθέσιμες την Καθαρά Δευτέρα από τις 7 το πρωί μέχρι να εξαντληθούν (και εξαντλούνται γρήγορα οι άτιμες). Η Kora έχει ετοιμάσει ακόμη και μία tote bag που χωράει όλα τα απαραίτητα της ημέρας: λαγάνα, ένα μπουκάλι ούζο, πίκλες λαχανικών και χαλβά με φουντούκια. Π. Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, 210 3627855
Τάκης
Να ένα από τα πιο αθηναϊκά πράγματα που μπορούν να σου συμβούν: να περιμένεις στην ουρά κάποιο ξημέρωμα Καθαρά Δευτέρας για να πάρεις από τους πρώτους στα χέρια σου την ξακουστή λαγάνα του Τάκη. Μοσχομυριστή, τραγανή, υπέροχη η λαγάνα αυτή έχει μεγάλη ιστορία, όπως και ο φούρνος που τη φτιάχνει. Για αυτό και οι Αθηναίοι κάθε χρόνο την περιμένουν πώς και τι, και κάθονται υπομονετικά στην ουρά για να την αποκτήσουν. Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι, 210 9230052
Ρεμούνδος
Ο ιστορικός φούρνος της Κυψέλης (από το 1953 βρίσκεται εδώ, κάθε πρωί να μας ξυπνάει με τις μυρωδιές του) κι αν έχει ψήσει λαγάνες! Ε, και όπως και να το κάνουμε, με τόση εμπειρία την έχει πια τελειοποιήσει τη συνταγή. Έλα νωρίς, φύγε και με κάτι ακόμη στην τσάντα, θα βρεις πολλές λιχουδιές και είναι όλες τους υπέροχες. Κυψέλης 37, Κυψέλη, 210 8215808
Black Salami
To microbakery των Εξαρχείων είναι στάνταρ στάση όποτε βρίσκεσαι στη γειτονιά. Για τις (πραγματικά απίστευτα νόστιμες) focaccias, τα ψωμάκια του αλλά και τα επικά σάντουιτς που φτιάχνει με αυτά. Για την Καθαρά Δευτέρα ετοιμάζει και έναν περιορισμένο αριθμό σε λαγάνες με σουσάμι και μαχλέπι. Όποιος προλάβει! Ζωοδόχου Πηγής 71& Μεθώνης, Εξάρχεια
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.