Θεματα

Τα καλύτερα σνακ για το γραφείο

Το δεκατιανό που ξεχάσαμε και το απογευματινό που βαρεθήκαμε είναι τα πιο χρειαζούμενα γεύματα

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
88958-179395.jpg

Τα ενδιάμεσα στα γεύματα, δηλαδή το δεκατιανό και το απογευματινό είναι εξίσου σημαντικά με τα κυρίως (το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό) αν θέλουμε να διατηρούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να μην έχουμε απότομες αυξομειώσεις στο βάρος μας, να έχουμε ενέργεια και να βοηθάμε τον οργανισμό μας να λειτουργεί σωστά.

Η «ιεροτελεστία» των 5 ισορροπημένων γευμάτων την ημέρα που προτείνουν όλοι οι διατροφολόγοι ανά τον κόσμο, δεν είναι τυχαία συνταγή της επιτυχίας. «Χαίρω πολύ», θα πείτε, «πως όμως να προλάβω να τσιμπήσω όταν χτυπάνε τα τηλέφωνα, τα emails, τα τύμπανα της κολάσεως και τρέχω σαν τον Βέγγο για να προφτάσω;». Κι όμως, υπάρχουν εύκολες και νόστιμες λύσεις που θα σας βγάλουν από τον κόπο.

Αποξηραμένα φρούτα και καρποί

n

Σε όλα τα super market και σε όλα τα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα θα βρείτε συσκευασίες με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Φτιάξτε το δικό σας mix με τα αγαπημένα σας, προσπαθώντας να συμπεριλάβετε σταφίδες (που ανεβάζουν το σίδηρο), αμύγδαλα (που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο) καρύδια (που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες), cranberries (που κάνουν καλό στο ουροποιητικό) και δαμάσκηνα (που βοηθούν το πεπτικό). Τσιμπολογήστε τα κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα δείτε διαφορά στις αποδόσεις σας!


Μπάρες

n

Στην ίδια λογική, οι μπάρες δημητριακών περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως νιφάδες σιταριού, μούσλι, σουσάμι, φρούτα, κομματάκια κουβερτούρας ή ακόμα καλύτερα μέλι, που βοηθούν στην ενδυνάμωση του οργανισμού και είναι μια καλή επιλογή όταν πολλές φορές αποζητάμε «γλυκό» μαζί με τον καφέ. Συμβουλή: προσπαθείτε να αγοράζετε μπάρες χειροποίητες από φούρνους ή από μαγαζιά με healthy τροφές ώστε να αποφεύγετε τα συντηρητικά και τις κρυμμένες ζάχαρες των «βιομηχανοποιημένων».


Γιαούρτι με δημητριακά

Το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (μην παραγγείλετε απ’ το χωριό, το παραδοσιακό στο πήλινο δεν μας κάνει) είναι βόμβα πρωτεΐνης και προκαλεί αίσθημα κορεσμού. Επειδή σημασία έχει εκτός απ’ το να προσέχουμε, να ικανοποιούμε και τον οργανισμό μας, προσθέστε μια κουταλιά μέλι ή 2 μπισκότα digestive ή 2 κουταλάκια δημητριακά στο γιαούρτι σας για να γλυκαθείτε (κυκλοφορούν πάρα πολλές συσκευασίες με έτοιμα τα toppings οπότε μην ψάξετε δικαιολογίες ότι δεν έχετε τόσα υλικά στο γραφείο).


Crackers ολικής άλεσης με τυρί

n

Αν είστε του αλμυρού, η λύση έρχεται με τα crackers(ιδανικά ολικής άλεσης ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης) ή εναλλακτικά με ρυζογκοφρέτες που θα συνοδεύσετε με μια φέτα τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών ή κατίκι Δομοκού, ή θα αλείψετε με τυρί κρέμα. Ακόμα, συνδυάστε τα με καρότο ή αγγουράκι κομμένα σε λεπτά «μπαστουνάκια» και δροσιστείτε. Μπορείτε να προετοιμάσετε όλα τα παραπάνω από το προηγούμενο βράδυ από το σπίτι, δεν χαλάει τίποτα.


Αυγό

Ένα ολόκληρο βραστό αυγό ή ασπράδια από δυο αυγά είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και πρωτεΐνες, με αλατάκι και πιπεράκι αποτελούν ένα θρεπτικό σνακ που θα χορτάσει την πείνα σας και θα σας δώσει ενέργεια. Τα αυγά μπορείτε να τα βράσετε από την προηγούμενη και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο, -επίσης δεν αλλοιώνονται.


Φρούτα

n

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Ε, ναι λοιπόν, αποδεδειγμένα τα φρούτα ενυδατώνουν τον οργανισμό, μας φουλάρουν με βιταμίνες και ενεργοποιούν το μεταβολισμό. Τώρα το χειμώνα, μήλα, αχλάδια, μπανάνες (και τα κάλια στο ζενίθ) πορτοκάλια, μανταρίνια (η βιταμίνη C κάνει πάρτι και το ανοσοποιητικό μαζί) είναι απαραίτητα και ευεργετικά. Αντί για 2 λεπτά διάλειμμα για τσιγάρο, πηγαίνετε στην κουζίνα και παίξτε fruit ninja με ένα πραγματικό φρούτο. Δεν θα χάσετε!


Τέλος, μην αποστερείτε τον εαυτό σας από το γλυκό. Όλοι έχουμε ανάγκη από μια λιχουδιά και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να στερείστε σε ακραίο βαθμό. Προτιμάτε σοκολάτα υγείας, σοκοφρέτες και γλυκά του κουταλιού προσπαθώντας να ελέγξετε τις ποσότητες.

Θυμηθείτε, ό,τι κάνουμε για τη διατροφή μας το κάνουμε για το καλό μας και όχι για να τιμωρήσουμε τον εαυτό μας, διασκεδάστε το και τα αποτελέσματα θα σας αποζημιώσουν.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.