- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μπήκαμε στην κουζίνα του Rock ‘n’ Roll και ανακρίναμε τον σεφ Άνταμ Κοντοβά
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Το Rock ‘n’ Roll παραμένει ένα από τα πιο hot αθηναϊκά μαγαζιά 38 χρόνια μετά το άνοιγμά του
Μεσημέρι Σαββάτου και ήδη στη σάλα του Rock ‘n’ Roll δεν πέφτει καρφίτσα. Μπροστά στην ξύλινη μπάρα κοντοστέκομαι. Θυμάμαι μια νύφη που ανέβηκε ξυπόλητη πάνω της, φορώντας ακόμη το νυφικό, να χορέψει ευτυχισμένη. Ποιος από εμάς δεν έχει ακούσει (ή και ζήσει…) ιστορίες που μόνο εδώ θα μπορούσαν να συμβούν; Ανεβαίνω στον πάνω όροφο (αν είχε στόμα να μιλήσει αυτή η σκάλα!) για να έχω καλύτερη εποπτεία του χώρου. Παντού βλέπω παρέες (αγόρια στα πρώτα τους –άντα, άλλα αρκετά μεγαλύτερα, φίλες, ζευγαράκια) που τρώνε με όρεξη κάτω από τον θρυλικό πολυέλαιο - σήμα κατατεθέν του Rock ‘n’ Roll. Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ Άνταμ Κοντοβάς. Τον πετυχαίνω πάνω στη δύσκολη στιγμή του πάσου. Στην κουζίνα οι μάγειρες δουλεύουν πυρετωδώς. Είναι η ώρα αιχμής, οι παραγγελίες δεν σταματούν να έρχονται, τα τηγάνια έχουν πάρει φωτιά, αλλά ο Άνταμ παραμένει απόλυτα ψύχραιμος.
Τοποθετεί με προσήλωση μια φιλεταρισμένη γαρίδα σε ένα taco, τον ρωτάω πώς αισθάνεται που ανέλαβε την κουζίνα ενός τόσο εμβληματικού αθηναϊκού μαγαζιού: «Πάρα πολύ ωραία, αλλά νιώθω κι ένα χρέος να το κάνω σωστά, να ανταποκριθώ σε αυτό το iconic μαγαζί που λέγεται Rock ‘n’ Roll. Αυτό το μαγαζί έχει κάτι, ρε παιδί μου, έχει μια δύναμη, είναι πολύ στο στιλ μου… είναι σέξι και μαζί τόσο cool! Θα μπορούσε να βρίσκεται παντού, ας πούμε, στο Λονδίνο. Το ίδιο ακριβώς, όπως το βλέπουμε, με τους καναπέδες, με τα booths, με όλα. Είναι ένα international project το Rock ‘n’ Roll».
Άνταμ, εσύ αντιπροσωπεύεις τη νέα γενιά του Rock ‘n’ Roll. Τι στοιχεία δικά σου ήθελες να φέρεις;
Θα σου πω με δύο λέξεις: Αμερικάνικο fusion – ναι, έτσι το έχω ονομάσει! Αυτό σημαίνει για εμένα cool, sexy bar food. Π.χ. κάνω wings, burgers και πράγματα που βρίσκεις σε ένα μπαρ, αλλά κάνω και πιάτα για sit down dinner. Έχει όλες τις ταχύτητες το μενού, περιλαμβάνει πράγματα που μπορείς να φας εύκολα, να τα πιάσεις και να τα φας, γιατί είσαι σε μπαρ – μπορεί να είσαι και όρθιος! Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται και κάτι άλλο. Παίζει ωραία μουσική, έχει ωραία ποτά, πείνασες, θες να φας κάτι νόστιμο.
Μέχρι στιγμής ποιο είναι το αγαπημένο πιάτο του κόσμου;
Η φτερούγα νομίζω… Και το hot dog! Έχουμε κάνει ένα hot dog flatbread (το ψήνουμε σαν πίτσα, αλλά είναι hot dog). Η φτερούγα είναι ξεκοκαλισμένη, σαν fried chicken, την τρως χωρίς να δυσκολευτείς κι έχει μια φοβερή spicy σος από πάνω. Και παρμεζάνα!
Το περιγράφεις και φωτίζεσαι! Σου αρέσει πολύ αυτό το πιάτο, ε;
Μου αρέσει να μαγειρεύω. Ό,τι κάνω, προσπαθώ να έχει σκέψη από πίσω, να μην είναι απλά «κάνε και μια πράσινη σαλάτα». Θέλω να υπάρχει μια τεχνική, να υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Θέλω όταν ο πελάτης το τρώει να λέει «α, ωραίο! Αυτό κάτι είχε διαφορετικό!».
Τι άλλο να δοκιμάσουμε;
Θα πρότεινα τη σαλάτα ντομάτα με κάσιους, τον σολομό, που είναι ένα πάρα πολύ αγαπημένο μου (κι uneχpected!) πιάτο, και σίγουρα τα τορτελίνι καρμπονάρα.
Ποια είναι η πιο ωραία στιγμή του Rock;
Εντάξει, εμένα, σαν πελάτης το Σάββατο μου αρέσει πολύ! Κι έρχομαι εδώ κάθε Σάββατο σχεδόν, μετά το service στο Ex Machina και πίνω ένα ποτό, τσεκάρω και μου αρέσει κιόλας, το απολαμβάνω.
Περνάτε καλά δηλαδή;
Ναι, ναι! Πολύ!
Έχεις ακούσει κάποια από τις θρυλικές ιστορίες που συνέβησαν στο Rock;
Όλοι μου μιλάνε για τη σκληρή «πόρτα»! Αν είχες κονέ, ίσως έμπαινες κρυφά από το πλάι. Ήταν (κι ακόμη είναι) η πιο σκληρή πόρτα, γιατί μιλάμε για το πιο hot μαγαζί που έχει υπάρξει ποτέ. Ρε συ, είναι 38 χρόνια μαγαζί!
Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό επιτυχίας του Rock ‘n; Roll;
Το μυστικό, ε; Η σκληρή δουλειά. Μου έχει κάνει εντύπωση ότι είναι όλοι τόσο εργατικοί. Ειδικά οι ιδιοκτήτες: είναι όλοι εδώ, ασχολούνται, είναι πάνω από το μαγαζί συνέχεια!
Ας σε φανταστούμε σε έναν άλλο ρόλο. Αν ήσουν dj τι μουσική θα έβαζες;
Θα έβαζα techno. Βράδυ και τα μυαλά στα κάγκελα!
Λουκιανού 6, Κολωνάκι, 210 7210065, www.rocknroll.gr, Fb: Rock n Roll Athens, insta: rocknrollathens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.