- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η (τιμημένη) Ηπειρώτισσα έχει πάνω από 1.500 μοναδικά προϊόντα!
Patisserie, boulangerie, catering και super market
Στα 38 χρόνια πορείας πολλά άλλαξαν στην Ηπειρώτισσα (γιαγιά πλέον) που ζύμωνε καθημερινά φρέσκα αρτοποιήματα για τους πελάτες της και μοσχοβολούσε όλος ο δρόμος. Όταν, όμως, οι αξίες του παραδοσιακού αφομοιώνονται δημιουργικά ώστε να παραχθεί ένα μοντέρνο συνεχώς εξελισσόμενο μοντέλο, η επιτυχία είναι δεδομένη.
Σήμερα, η Ηπειρώτισσα, είναι ένας γαστριμαργικός πολυχώρος που φιλοξενεί εντός: ζαχαροπλαστείο, αρτοποιείο γαλλικού τύπου, catering με πιάτα ημέρας, καφέ και σούπερ μάρκετ- delicatessen. Εν ολίγοις, μπορεί να βρει κανείς ό,τι τραβάει η όρεξή του!
Θες γλυκό; H gourmet ζαχαροπλαστική από τα –γλυκά- χέρια του Stefen Suvee στην patisserie «J’adore» θα σου φέρει στο μυαλό γεύσεις παριζιάνικες με γλασαρισμένα εκλέρ βανίλιας, κλασικά μακαρόν, ελαφριά τιραμισού, μηλόπιτα tatin και μπισκοτένια τάρτα σοκολάτας.
Θες πρωινό; Στη Boulangerie έχει από φρέσκο ψωμάκι, κριτσίνια και κουλουράκια μέχρι κέικ ημέρας, κρουασάν, τσουρέκια, όλων των ειδών τις πίτες, πίτσες και η λίστα δεν τελειώνει στον φούρνο α λα γαλλικά. Στον ίδιο χώρο ετοιμάζονται καφεδάκια, χυμοί και τσάι.
Δεν πρόλαβες να μαγειρέψεις; Έτυχε έκτακτο εταιρικό lunch; Μη σκας! O Κωνσταντίνος Χρυσοφάκης και το Spoon catering είναι εδώ! Καθημερινά, μαγειρεύουν εκλεκτά πιάτα, υψηλής θρεπτικής αξίας με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Κάθε μήνας έχει τέσσερα εβδομαδιαία μενού με ξεχωριστές γεύσεις και εναλλακτικές σε κρέας, ψάρια και λαχανικά. Ακόμη, κατόπιν παραγγελίας αναλαμβάνουν να «στρώσουν» το τραπέζι με λιχουδιές από μίνι σαντουιτσάκια και καναπέ, μέχρι φαγητά που θα συναντούσες στα καλύτερα εστιατόρια.
Σου αρέσει να πειραματίζεσαι στην κουζίνα; Ψάχνεις μια κινέζικη σος, ένα μεξικάνικο μείγμα; Ένα premium λάδι ή μήπως ένα τυρί που έχεις δοκιμάσει στην Τοσκάνη; Στο super market – delicatessen της Ηπειρώτισσας θα βρεις ότι ζητάς και δεν υπερβάλλουμε. Όπως αναφέρει ο κύριος Γιώργος, ένας εκ των συνιδιοκτητών, κάθε 1,5 μήνα ανανεώνονται τα προϊόντα εισάγοντας από πολλές χώρες- εντός και εκτός Ευρώπης- συνολικά περισσότερους από 1.500 διαφορετικούς κωδικούς!
Στα πρότυπα του νεοϋορκέζικου «dean &deluca» θα βρείτε μοναδικά λάδια, αλάτια και σάλτσες από international κουζίνες, έναν πλήρη πάγκο με superfoods και βιολογικά προϊόντα, βέλγικες και γερμανικές σοκολάτες, φρέσκα ζυμαρικά από την Ιταλία, είδη για αμερικάνικο πρωινό, πεκορίνο με τρούφα, γαλλικό mimolette 22 μηνών ωρίμανσης, προσούτο-σαλάμι, αγνή ψητή γαλοπούλα hein χωρίς επεξεργασία, φρέσκο σολομό και μπρικ, χαβιάρι και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας. Τα προϊόντα αυτά αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας.
Λ. Βάρης – Κορωπίου 32, Βούλα, 210 8953929
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.