Ελαφρώς τραγανά απ’ έξω, βελούδινη υφή στο εσωτερικό. Ένας θεϊκός αφρός αρωμάτων και γεύσης που χαρίζει δυνατές συγκινήσεις σε μορφή τόσο δα μπουκίτσας. Τα μακαρόν είναι το παιδί που γέννησε το πάντρεμα της γαλλικής με την ιταλική ζαχαροπλαστική. Τα αγαπήσαμε κι εμείς οι Έλληνες γιατί είναι ελαφρύ γλυκό κι έχει λίγες θερμίδες (περίπου 85kcal/τεμάχιο). Nα που θα βρείτε τα καλύτερα μακαρόν της πόλης!
Paul
Αν μας ρωτήσουν ποιος μας έμαθε τα μακαρόν, δικαιωματικά μπορούμε να απαντήσουμε ότι οι boulangerie Paul μας μύησαν στη μακαρον-μανία. Σε mini μέγεθος αλλά και σε μεγάλο για όσους ξέρουν ακριβώς ποια είναι η αγαπημένη τους γεύση και θέλουν να την απολαύσουν σε μεγάλη ποσότητα, τα μακαρόν του φίλου Paul είναι άπαιχτα! Το φραμπουάζ έχει κλέψει τις καρδιές μας και η βανίλια είναι η πιο γλυκιά αμαρτία (για την οποία δεν θα ντρέπεστε!). Λεβίδου 4, Κηφισιά, Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, Πλατεία Εσπερίδων και Κύπρου 70, Γλυφάδα
Louisa pastry boutique
Αφράτα και γευστικά μακαρόν φτιαγμένα με την παραδοσιακή συνταγή με τη μαρέγκα να λιώνει στο στόμα, το Louisa pastry boutique ξέρει να τολμά προσφέροντας εναλλακτικές γεύσεις όπως γλυκόριζα, βιολέτα, πικραμύγδαλο και αγριοκέρασο! Επίσης, δε χρειάζεται να μπείτε καν στον κόπο να πάτε από το κατάστημα αφού η παραγγελία σας μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά και να φθάσει σε όποια διεύθυνση εντός Αττικής επιθυμείτε. Αγίου Τρύφωνος 8, Κηφισιά, 210 8014101
Τσίρος
Χρόνια τώρα τα ζαχαροπλαστεία Τσίρος πρωτοπορούν κι έχουν κατακτήσει την αγορά με τα εντυπωσιακά γλυκά τους. Στις γεμάτες χρώματα και αρώματα βιτρίνες θα βρείτε mini μακαρόν σε όλες τις γεύσεις με τα λάιμ (μοσχολέμονο), καραμέλα salted, βατόμουρο και καρύδα να ξεχωρίζουν! Καρέας 210 7600600, ξενοδοχείο Hilton 210 7281805, Γλυφάδα 210 9600200, Παγκράτι 210 7014188
Fresh pastry shop
Γνωστά για τη σχέση ποιότητας – γεύσης, στα γλυκά απ ‘τα Fresh δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. Τα μακαρόν τους είναι άκρως επιτυχημένα με πολύ ελαφριά γεύση και δεν περιέχουν γλουτένη. Μάνγκο, μανταρίνι, φιστίκι και σοκολάτα -passion fruit θα βρείτε σπάνια καθώς είναι μονίμως sold out. Τόσο τέλεια! Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Ερυθραία, Κολωνάκι, Συγγρού, Χαλάνδρι, Ν. Σμύρνη, Ψυχικό
Kayak boutique café
Κayak ίσον παγωτό και σίγουρα αυτό σας ήρθε στο μυαλό. Στα all day καφέ όμως θα βρείτε και νοστιμότατα γαλλικά μακαρόν σε γεύσεις φρούτων με το πορτοκάλι και τη φράουλα στα πιο αντιπροσωπευτικά ενώ το μακαρόν σοκολάτα είναι μια βόμβα αφρώδους απόλαυσης. Το λεμόνι είναι επίσης ξεχωριστό για τους λάτρεις τον γλυκόξινων γεύσεων. Κασσαβέτη 10, Κηφισιά, 210 8014329, Μεταξά 24-26 & Ζησιμοπούλου, Γλυφάδα, 210 8949130
Lonis
Κι αν όταν πρωτοαντικρίσατε τα μακαρόν λέγατε «βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;» τον ελληνικό, παραδοσιακό και απολύτως ντόπιο εργολάβο σας θυμίζει που γευόσασταν μικροί και σίγουρα αναζητάτε στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία μέχρι σήμερα. Ο Lonis στο Μοναστηράκι, έχει τους καλύτερους εργολάβους που θα βρείτε με 75% ελληνικό αμύγδαλο και τη μυστική συνταγή για την μαρέγκα η οποία τον έχει ανεβάσει στην κορυφή από το 1900. Στα μακαρόν επίσης δεν πάει πίσω, τόσο μεγάλη ποικιλία που θα ζαλιστείτε!! Αθηνάς 7, Μοναστηράκι (δίπλα στην είσοδο του μετρό), 210 6466989
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ο πιο εκκεντρικός φούρνος της ελληνικής επικράτειας είναι μια σύνοψη από πολλές διαφορετικές ιστορίες σε αιρετική γραφή. Αν δεν ήταν φούρνος, θα ήταν ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις στη διάλεκτο των ζυμαριών
Πίσω από κάθε μεγάλο σεφ κρύβεται μια τρομερή μαμά!
Από σπιτικό φαγητό μέχρι θεϊκά burgers και αυθεντικό βιετναμέζικο
Το πιο out of the box στέκι στην Αργυρούπολη
Εδώ και τρεις δεκαετίες την βρίσκεις στην περιβόητη καντίνα της στην Αστόρια να φτιάχνει σουβλάκια και πίτα με γύρο
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση
Το trend του TikTok που δεν λέει να κοπάσει
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έδεσμα-μετάβαση από την αποχή στην κραιπάλη και από τον Θάνατο στη Ζωή
Η Θεμιστοκλέους και τα πέριξ είναι ψαροπιάτσα από τις λίγες, αν κλείσεις τα μάτια θα δεις την παραλία!
Οπωσδήποτε την Πιτονοστιμιά, με αλάδωτη πίτα και πικάντικο κοτόπουλο ή μπριζολάκι
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την αυθεντική σαρλότ, την πεντανόστιμη και ιδιαίτερη γαλλική τούρτα
Από ιταλική Colompa μέχρι τσουρέκι με αυγό… Murano
Το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης αναβίωσε για 2 μέρες την παλιά ατμόσφαιρα των «μανάβικων»
Χειροποίητα γλυκά με βάση τη ζύμη τσουρεκιού
Βόλτα σε Κορυδαλλό και Πειραιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.