- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Οι αθηναϊκές πιάτσες και τα bar όπου θα πιεις το ποτό σου και αυτό το καλοκαίρι
Η αυγουστιάτικη Αθήνα είναι ωραία για έναν κυρίως λόγο: είναι δικιά σου, κατάδικιά σου. Χωρίς κίνηση, χωρίς τη βουή της, μια πόλη υπέροχα άδεια. Αλλά, αν θες να βρεθείς με κόσμο τότε θα δώσεις ραντεβού στις παρακάτω πιάτσες που ζέστη-Αύγουστος-διακοπές δεν τις πτοούν, είναι πάντα γεμάτες!
Ασκληπιού
Η πιάτσα που κανείς ποτέ δεν βαρέθηκε, εκείνη που περισσότερο από κάθε άλλη προσφέρει bar hopping με τα όλα του, αλλά και τα πιο τίμια τζιν τόνικ. Στη σειρά σε περιμένουν τα bar, το ένα καλύτερο από το άλλο, για να βάλουν φωτιά στη νύχτα σου. Ξεκινάς από χαμηλά, μπαίνεις στη Φάλαινα (Ασκληπιού 39), βγαίνεις και ανακαλύπτεις το Soyuz (Ασκληπιού 41), έπειτα ακριβώς δίπλα βρίσκεσαι στο Nabokov (και αυτό Ασκληπιού 41) και είσαι στη σωστή φάση (τρία ποτά και άνω) για να κάνεις φιλοσοφικές συζητήσεις. Αλλά η νύχτα είναι μικρή ακόμη, οπότε συνεχίζεις, συναντάς το Υποβρύχιο (Ασκληπιού 53), ύστερα τη Στέπα (Ασκληπιού 61) όπου δεν πίνεις μόνο, αλλά παραγγέλνεις και διάφορες νοστιμιές για να τα βγάλεις πέρα (τα κεφτεδάκια είναι must όπως και τα σουβλάκια προβατίνας).
Πραξιτέλους
Ο ξενύχτης ξέρει. Mετά τη 1 το βράδυ ποτέ δεν περνάς με αυτοκίνητο την Πραξιτέλους, γιατί τέτοια ώρα ο δρόμος ανήκει πια στους μπαρόβιους. Μπροστά από το The Clumsies (Πραξιτέλους 30), που εδώ και χρόνια βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ του πλανήτη, θα δεις ένα πλήθος κόσμου να στήνει το δικό του street party. Σχεδόν αναπόφευκτα, όλος αυτός ο κόσμος ενώνεται με τις παρέες του Praxitelous (Πραξιτέλους 33) λίγο πιο κάτω. Χορταίνεις με πίτσα από το παρακείμενο Mozzart (Χρυσοσπηλιωτίσσης 1), αλλά και με σουβλάκι από τα χέρια του διάσημου σεφ Χριστόφορου Πέσκια στην ολοκαίνουργια Κάψα (Σκουλενίου 4).
Πετράκη
Λιλιπούτειο στενό, γεμάτο εκπλήξεις. Ξεκινάς με ένα ωραίο ποτήρι κρασί στο wine bar Heteroclito (Φωκίωνος 2 & Πετράκη), συνεχίζεις με χαβανέζικο σούσι στο Poke (Πετράκη 7) και αυθεντικό βιετναμέζικο στο Hanoi (Πετράκη 12), πίνεις και τρως κάτι δροσερό στο Tazza (Πετράκη 5) και, όταν οι τουρίστες αρχίζουν να αποσύρονται στα Airbnb τους, εσύ συνεχίζεις ακάθεκτος για ακόμη ένα ποτό στο Bar in Front of the Bar (Πετράκη 1) με τα τέλεια cocktails.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.