- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2024 - Ανακοινώθηκε η λίστα των νικητών
Στην κορυφή το Disfrutar της Βαρκελώνης - Οι γεύσεις που βραβεύτηκαν στις 5 ηπείρους
The World’s Best Restaurant 2024: Η λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως ανακοινώθηκε στο Λας Βέγκας - Στο Disfrutar της Βαρκελώνης η κορυφαία διάκριση
Η πολυαναμενόμενη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2024, αποκαλύφθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου σε μια λαμπερή τελετή απονομής βραβείων που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Wynn στο Λας Βέγκας.
Η εκδήλωση συγκέντρωσε τους καλύτερους σεφ, εστιάτορες και σημαίνουσες προσωπικότητες του κλάδου της φιλοξενίας στον πλανήτη.
Στην 22η διοργάνωση του ετήσιου θεσμού περιλαμβάνονται εστιατόρια από 26 περιοχές στις πέντε ηπείρους, ενώ στα βραβεία του θεσμού συστήνονται αρκετά νέα ονόματα όσο και παλαιότεροι διακριθέντες του διαγωνισμού.
Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2024
Κορυφαίο εστιατόριο στον κόσμο για το 2024 στέφθηκε το Disfrutar, με έδρα τη Βαρκελώνη. Το τρίο των σεφ Oriol Castro, Eduard Xatruch και Mateu Casañas έχει έναν επιπλέον λόγο για να γιορτάζει, καθώς πέρα από τη δέκατη επέτειό του, το Disfrutar κατέκτησε επίσης το τρόπαιο καλύτερου ευρωπαϊκού εστιατορίου 2024.
Ο Castro, ο Xatruch και ο Casañas συναντήθηκαν στο El Bulli, πριν ανοίξουν το Disfrutar το 2014. Οι ευφάνταστες γαστρονομικές προτάσεις του εκτελούνται με εξαιρετική τεχνική δεινότητα και σερβίρονται με διασκεδαστικούς τρόπους, ενώ προσφέρονται δύο παράλληλα μενού 30 πιάτων: Το κλασικό και το εορταστικό.
Στη δεύτερη θέση φιγουράρει ξανά ένα ισπανικό εστιατόριο, αυτή τη φορά το Asador Etxebarri, το οποίο βρίσκεται στη Χώρα των Βάσκων και απασχολεί τακτικά τα βραβεία γεύσης, καθώς έχει λείψει από τη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου μόλις μια φορά από το 2009.
Παραμένοντας στην Ευρώπη, το παρισινό Table by Bruno Verjus καταλαμβάνει την τρίτη θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το DiverXO της Μαδρίτης και το Maido στη Λίμα του Περού.
H κορυφαία δεκάδα εστιατορίων 2024
- Disfrutar, Βαρκελώνη, Ισπανία
- Asador Etxebarri, Axpe, Ισπανία
- Table by Bruno Verjus, Παρίσι, Γαλλία
- Diverxo, Μαδρίτη, Ισπανία
- Maido, Λίμα, Περού
- Atomix, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
- Quintonil, Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
- Alchemist, Κοπεγχάγη, Δανία
- Gaggan, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη
- Don Julio, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
Παγκόσμια πρωτεύουσα της γεύσης η Ευρώπη
Δεσπόζουσα θέση στη λίστα των καλύτερων εστιατορίων παγκοσμίως για το 2024 καταλαμβάνει η Ευρώπη, με 24 resto στις 50 πρώτες θέσεις.
Ανάμεσα στις χώρες που εκπροσωπούνται, η Ισπανία κατακτά τις περισσότερες διακρίσεις με πέντε εστιατόρια και τη Γαλλία και την Ιταλία να υπολείπονται οριακά, με τέσσερα η καθεμία.
Ελβετία, Γερμανία, Αγγλία, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστρία, Πορτογαλία και Δανία έχουν επίσης θέση στον κατάλογο των καλύτερων εστιατορίων, ενώ στον γαστρονομικό άτλαντα κάνει την είσοδό της και η Σλοβενία, με το Hiša Franko της γραφικής πόλης Κομπαρίντ, που περιβάλλεται από τις Ιουλιανές Άλπεις.
H Ασία με 11 εστιατόρια και η Βόρεια και Νότια Αμερική με 13 εστιατόρια συναπαρτίζουν την κατάταξη, την οποία ολοκληρώνουν δύο προσθήκες από την Αφρική.
Ανάμεσα στις foodie πρωτεύουσες του κόσμου, διακρίνονται μεταξύ άλλων η Νέα Υόρκη, το Ρίο ντε Τζανέιρο, η Πόλη του Μεξικού, η Κοπεγχάγη, το Σαντιάγο της Χιλής, η Μπανγκόγκ, το Μπουένος Άιρες, το Τόκιο, η Σινγκαπούρη, η Λισαβόνα, το Σάο Πάολο, η Μπογκοτά και η Σεούλ.
Δείτε ολόκληρη τη λίστα των The World’s 50 Best Restaurants 2024 εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.