- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Breadman The Project: Ένας νέος μετά-φούρνος στη γειτονιά του Παγκρατίου
Micro-bakery, brunch και μπαρ, όλα μαζί στη νεότερη προσθήκη της πιο hot αθηναϊκής γειτονιάς
Το Breadman έχει μόλις ενάμιση μήνα που άνοιξε και προσφέρει νοστιμότατο πρωινό, σάντουιτς κι υπέροχα ψωμιά
Όταν ένας μάγειρας κι ένας bartender συνδύασαν τις ιδέες τους για ένα νέο και δημιουργικό μαγαζί, γεννήθηκε το Breadman-The Project, το νέο micro-bakery του Παγκρατίου που έχει ενθουσιάσει το κοινό από τον Οκτώβριο, όταν κι άνοιξε τις πόρτες του. Ο Γιώργος και ο Δημήτρης, παιδικοί φίλοι και συμμαθητές από την Αμφιλοχία, θέλησαν να βρουν μια καινούργια ιδέα, ένα στέκι που θα μπορούσε να συνδυάσει καφέ, cocktails και φαγητό, αλλά με πρωταγωνιστή το ποιοτικό προζυμένιο ψωμί. «Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο concept, για αυτό το ονομάσαμε ‘Project’. Είναι ένα πείραμα», μας λέει ο Γιώργος, μάγειρας και παθιασμένος με το καλό ψωμί.
Στο κατάστημα, που θυμίζει νεοϋορκέζικο μπαρ με τη μίνιμαλ διακόσμηση και τον χαμηλό φωτισμό, θα βρεις άπειρες επιλογές αρτοποιείου, η μια πιο δημιουργική από την άλλη και όλες τους με πρωταγωνιστή το καλό προζύμι 24ωρης ωρίμανσης. Το ψωμί και οι χειροποίητες ζύμες του αναδεικνύονται σε ένα πρωτότυπο brunch και all-day menu με πιάτα που παντρεύουν την αρτοποιία με τη σύγχρονη γαστρονομία και πλαισιώνονται από specialty καφέ, επιλεγμένα ιταλικά κρασιά και δροσερά κοκτέιλ.
Πεντανόστιμα πιάτα brunch, σε γενναίες και χορταστικές μερίδες, όπως τα eggs royale με προζυμένιο κουλούρι, αυγά ποσέ, σολομό και κρέμα αβοκάντο, το sweet French toast με κρέμα bavaroise, πραλίνα φιστικιού Αιγίνης και berries σε brioche ή το chicken French toast (μια παραλλαγή του αμερικάνικου πρωινού chicken and waffles) με παναρισμένο κοτόπουλο, καπνιστό σφένδαμο, πικάντικη σάλτσα και αυγό μάτι σε ψωμάκι brioche. Εκτός του brunch θα βρεις επίσης λαχταριστά σάντουιτς, ιταλικά πανίνι, κρουασάν και πολωνική babka γεμιστή με σοκολάτα, πίτσες ψημένες στον ξυλόφουρνο, γεμιστές φοκάτσιες και burger με dry aged κιμά. Από τα best sellers του Breadman είναι τα cinnamon rolls του, στρουμπουλά και κολασμένα με το λαχταριστό τους γλάσο. Μην ξεχάσεις, επίσης, να δοκιμάσεις τις χειροποίητες πίτες ψημένες στον ξυλόφουρνο. Φρόντισε μόνο να τις «αρπάξεις» όσο πιο σύντομα γίνεται, γιατί εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα!
Ο «άσος» του καταστήματος, πάντως, είναι τα ψωμιά του. Μαθαίνω πως το «μικρόβιο» για το σωστό προζύμι τους το μετέδωσε ο φίλος και συνεργάτης Δημήτρης Φραγκογιάννης. Από τις 7:00 αρχίζουν να βγαίνουν τα ολόφρεσκα καρβέλια με δημιουργικές γεύσεις που ο Γιώργος ζυμώνει από τις 5:00 το πρωί και μετά αφήνει να ωριμάσουν. Πολύσπορο, ολικής, σταρένιο, με καλαμπόκι, οι επιλογές είναι άπειρες. Δοκίμασε οπωσδήποτε αυτό με τον εσπρέσο και τη σοκολάτα, το άλλο με τον κουρκουμά και τη μουστάρδα ή το απλό. Όλα τους είναι εξίσου νόστιμα και φυσικά φρέσκα.
«Το ψωμί είναι η βασικότερη τροφή του ανθρώπου», μας λένε, «και θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας το καλύτερο προϊόν». Ήδη το μαγαζί έχει αποκτήσει τακτικούς πελάτες «της γειτονιάς», από τους οποίους οι μεγαλύτεροι σε ηλικία λένε πως τους θυμίζει το αυθεντικό χωριάτικο ψωμί με το οποίο μεγάλωσαν.
Μέσα στις μέρες των γιορτών, όπως μας είπαν, θέλουν να επεκτείνουν το ωράριο και τις βραδινές ώρες (για τώρα θα το βρεις ανοιχτό 7:00-17:00), με την προσθήκη μιας λίστας από classic cocktails, απεριτίφ και ιταλικών κρασιών τα οποία θα συνοδεύουν με finger food, πίτσες και μικρά πανίνι. Ανυπομονούμε να δούμε την εξέλιξη του Breadman –TheProject και να το τιμήσουμε κάθε φορά που κάνουμε τη βόλτα μας στο Παγκράτι.
Breadman-The Project, Φορμίωνος 12 και Μονής Σέκου, Παγκράτι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.