Θεματα

Ιδέες και υλικά στο μίξερ

Απλές συνταγές με ένα twist, που θα σας ιντριγκάρουν να πάρετε τις σπάτουλες, τα τσέρκια, τα τηγάνια και να δημιουργήσετε. Ή, μάλλον, να δημιουργήσουμε. Παρέα.

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
ΤΕΥΧΟΣ μίξερ 1
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιδέες και υλικά στο μίξερ

Μίξερ 1: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για το πρώτο τεύχος του συλλεκτικού ένθετου περιοδικού που κυκλοφορεί κάθε μήνα με την Athens Voice

Όταν η ζαχαροπλαστική μπήκε στη ζωή μου, πριν από πολλά χρόνια, την ερωτεύτηκα. Παθιάστηκα με τη δυνατότητα που μου έδινε να δημιουργώ, με τη μαγεία του αποτελέσματος, την πειθαρχία και τη συμμετρία που απαιτούσε, την ευχαρίστηση που προσέφερε στους άλλους. Η μαγειρική, από την άλλη, είναι μνήμες. Τις ανασύρω και ξεκινώ. Ανακατεύοντας υλικά και μνήμες φτιάχνονται οι γεύσεις που σε ταξιδεύουν σε μέρη μαγικά και μακρινά από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Χωρίς αυτές το αποτέλεσμα είναι «άψυχο».

Ζωή όμως για μένα είναι και το καινούργιο, αυτό που έρχεται και τα ανατρέπει όλα. Πάντα μου άρεσε να κάνω αλλαγές στη ζωή μου. Να ταξιδεύω, να πειραματίζομαι με νέα υλικά, να κάνω απροσδόκητους συνδυασμούς, να δημιουργώ καινούργιες αλχημείες. Η δημιουργία, άλλωστε, δεν είναι κάτι στατικό.

Κάπως έτσι φαντάστηκα και το Μίξερ, το νέο μου εγχείρημα που κρατάτε στα χέρια σας, ένα ένθετο περιοδικό με γλυκές αλλά και αλμυρές συνταγές. Εμπνευσμένο από ένα διαφορετικό σε κάθε τεύχος υλικό, θα κυκλοφορεί μια φορά κάθε μήνα μαζί με την ATHENS VOICE και θα είναι συλλεκτικό. Θα εξελίσσεται συνεχώς και φιλοδοξεί να είναι σύγχρονο, μοντέρνο, δημιουργικό, αναπάντεχο. Γιατί πιστεύω ότι δεν είμαι μόνο εγώ που βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια, είστε κι εσείς.

Οι συνταγές που θα βρείτε στις σελίδες του δεν είναι υψηλής γαστρονομίας, από αυτές που δεν μπορείτε να φτιάξετε. Ούτε μπερδεμένες. Είναι απλές συνταγές με ένα twist, που θα σας ιντριγκάρουν να πάρετε τις σπάτουλες, τα τσέρκια, τα τηγάνια και να δημιουργήσετε. Ή, μάλλον, να δημιουργήσουμε. Παρέα.

Σε κάθε συνταγή υπάρχει πάντα ένα συστατικό, το βασικό, που την απογειώνει και μαζί με αυτό έρχονται να δέσουν όλα τα υπόλοιπα. Γι’ αυτό το Μίξερ θα περιέχει δημιουργίες με βάση κάθε φορά ένα διαφορετικό υλικό. Όταν πριν λίγα χρόνια ταξίδεψα στη Δανία με την Αrla, εντυπωσιάστηκα με την «από τη φάρμα έως το τραπέζι» φιλοσοφία της. Γιατί δεν πρόκειται για μια πολυεθνική, αλλά για μια συνεταιριστική γαλακτοκομική εταιρεία που ιδιοκτήτες της είναι κτηνοτρόφοι, περισσότεροι από 9.000 από τη Δανία και τη Βόρεια Ευρώπη. Άνθρωποι που γνωρίζουν και σέβονται την παράδοση στην προετοιμασία των τυριών. Εμπνεύστηκα και σκέφτηκα, γιατί να μη δοκιμάσω να «παντρέψω» το τυρί με το γλυκό, και ξεκίνησα να πειραματίζομαι.

Έτσι, το πρώτο τεύχος είναι αφιερωμένο στο τυρί. Αγαπημένο σε όλους, ακίνδυνα εθιστικό, με παράδοση και ποικιλία στις γεύσεις και στις υφές. Στον κόσμο της γαστρονομίας λίγοι θησαυροί είναι τόσο αινιγματικοί όσο αυτή η πρώτη ύλη. Από το ήπιο και κρεμώδες έως το αιχμηρό και πικάντικο, υπάρχει ένα τυρί που ταιριάζει σε κάθε ουρανίσκο. Η μυσταγωγία του, ο τρόπος με τον οποίο μαγεύει τις αισθήσεις μας και μας μεταφέρει σε σφαίρες άνεσης και απόλαυσης, είναι ένας γρίφος που αξίζει να εξερευνήσουμε.

Μίξερ 1: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για το πρώτο τεύχος του συλλεκτικού ένθετου περιοδικού που κυκλοφορεί κάθε μήνα με την Athens Voice

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY