- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τι χρειαζόμαστε 75 ml ελαιόλαδο ● 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο● 1 σκελίδα σκόρδο ● 1 κ.κ. θυμάρι ● 1 κιλό ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες ● 1-2 κ.κ. φρέσκια ρίγανη ● αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Πώς τη φτιάχνουμε Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει πηχτή. Αν τη θέλουμε κρεμώδη, την περνάμε από σουρωτήρι και τη ζεσταίνουμε ξανά.
Μάθε ιστορία Η ντομάτα καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στις Άνδεις κι από εκεί ταξίδεψε στο Μεξικό. Με τη βοήθεια των εξερευνητών έφτασε στην Ευρώπη το 16ο αιώνα. Οι Ευρωπαίοι, όμως, την αντιμετώπισαν καχύποπτα, πιστεύοντας ότι είναι δηλητηριώδες φρούτο! Αγνοώντας την προκατάληψη, ρίζωσε στην Ιταλία και την Ισπανία και το 17ο αιώνα τη χρησιμοποιούσαν σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Η σάλτσα ντομάτας, μια χρυσή στιγμή στην ιστορία της γαστρονομίας, πιστώνεται σε ένα σεφ από τη Νάπολη.
● Παραλλαγές Για κόκκινη σάλτσα με κρέας προσθέστε 75 γρ. μπέικον. Για έντονο χρώμα προσθέστε λίγο πελτέ ντομάτας.
● Go Healthy tip Φτιάξτε τη δική σας σάλτσα βράζοντας τις ντομάτες, με ελάχιστο αλάτι και ζάχαρη. Διατηρείται στο ψυγείο σε γυάλινα βάζα.
● Σκονάκι Αποστειρώνουμε τα βάζα πλένoντάς τα με καυτό νερό και, χωρίς να μπουν μέσα τα δάχτυλά μας, τα βάζουμε στο φούρνο στους 100°C , για 15 λεπτά. Όσο είναι ζεστά, τα γεμίζουμε με τη σάλτσα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα κλείνουμε καλά.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.