- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το 1ο Paulaner Oktoberfest θα γίνει 5-8 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι
Δεν νομίζω ότι ξεχνάει ποτέ κανείς την πρώτη φορά του στο Oktoberfest. Για εμένα, εκείνη η πρώτη φορά, ήταν το 2019. Θυμάμαι την έξαψη, όλο και μεγαλύτερη, καθώς πλησίαζα στον χώρο του φεστιβάλ, την έκπληξή μου για το μέγεθός του, τη λαχτάρα για όλες τις μπίρες που θα ανακάλυπτα. Το Oktoberfest είναι η μεγαλύτερη γιορτή μπίρας στον κόσμο, γίνεται κάθε χρόνο στο Μόναχο και προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά της υφηλίου. Γνώρισα Ιταλούς, Αμερικάνους, Άγγλους, Κινέζους, φυσικά πολλούς Γερμανούς, επισκέπτες κάθε εθνικότητας που όλοι μοιράζονταν την ίδια αγάπη για την αυθεντική βαυαρική μπίρα.
Φανταστείτε κάτι σαν λούνα παρκ για ενηλίκους. Μία αχανής έκταση με ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου σερβίρονται αποκλειστικά βαυαρικές μπίρες, και μάλιστα σε ασυνήθιστες ποσότητες (ποτήρι μπίρας με χωρητικότητα του ενός λίτρου πού θα ξαναδείς;). Αν σου αρέσει η μπίρα, τότε είσαι -χωρίς καμία αμφιβολία- στον Παράδεισο.
Πώς ξεκίνησε το Oktoberfest
Ήταν 12 Οκτωβρίου 1810. Ημέρα γιορτής μεγάλης, μια που εκείνη ακριβώς τη μέρα ο πρίγκιπας Λουδοβίκος Α’ θα παντρευόταν την πριγκίπισσα Τερέζα της Σαξονίας. Ένας βασιλικός γάμος ήταν το γεγονός της δεκαετίας για εκείνη την εποχή, οπότε προφανώς και όλοι οι κάτοικοι του Μονάχου συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο για να παρακολουθήσουν το γαμήλιο γλέντι. Γλέντι που κράτησε μία εβδομάδα και επαναλήφθηκε την επόμενη χρονιά στην επέτειο του βασιλικού ζεύγους. Χρόνο με τον χρόνο άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στη γιορτή και τοπικοί ζυθοποιοί προσφέροντας στους παρευρισκόμενους άφθονη μπίρα. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Oktoberfest που όλοι ξέρουμε σήμερα.
Το 1ο Paulaner Oktoberfest στην Αθήνα!
Μία από τις πρώτες μπίρες που σερβιρίστηκαν στο Oktoberfest υπήρξε και η θρυλική Paulaner. Η ομώνυμη ζυθοποιία, άλλωστε, αντιπροσωπεύει την τέχνη της ζυθοποιίας του Μονάχου ήδη από το 1634! Η Paulaner Oktoberfest Bier είναι από τις πρώτες μπίρες που πρέπει να δοκιμάσεις στη μεγάλη γιορτή. Παρασκευάζεται αποκλειστικά για την περίοδο του φεστιβάλ και είναι μία εορταστική μπίρα, σχετικά υψηλόβαθμη (6,5% alc.), που όμως διαθέτει την τέλεια γευστική ισορροπία βύνης και λυκίσκου. Πώς θα γίνει να την πεις χωρίς να ταξιδέψεις μέχρι το Μόναχο; Απλώς πήγαινε μέχρι το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι!
Η Paulaner σε συνεργασία με το Athens Street Food Festival φέρνει για πρώτη φορά την εμπειρία του Oktoberfest στην Ελλάδα διοργανώνοντας το 1ο Paulaner Oktoberfest στην Αθήνα! Μιλάμε για τέσσερις μέρες γεμάτες μουσική, λιχουδιές, και –κυρίως!- άφθονη παγωμένη μπίρα.
Το 1ο Paulaner Oktoberfest θα πραγματοποιηθεί 5-8 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι και μας περιμένει όλους για να πιούμε μπίρες (θα ανακαλύψεις από τη θρυλική Oktoberfest μέχρι και weiss non alcohol), να δοκιμάσουμε την αυθεντική γερμανική κουζίνα, να ακούσουμε live μουσική από τους Wedding Singers, DJ sets από γνωστούς παραγωγούς και stand up comedy από τον Αλέξανδρο Τσουβέλα.
Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι στα €5 με δώρο ένα συλλεκτικό ποτήρι Paulaner Oktoberfest 0,5L. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Πέμπτη(05/10): 17:00–00:00
Παρασκευή(06/10): 17:00–00:00
Σάββατο(07/10): 14:00–00:00
Κυριακή (08/10): 14:00 – 00:00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.