Το 1ο Paulaner Oktoberfest θα γίνει 5-8 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι
Δεν νομίζω ότι ξεχνάει ποτέ κανείς την πρώτη φορά του στο Oktoberfest. Για εμένα, εκείνη η πρώτη φορά, ήταν το 2019. Θυμάμαι την έξαψη, όλο και μεγαλύτερη, καθώς πλησίαζα στον χώρο του φεστιβάλ, την έκπληξή μου για το μέγεθός του, τη λαχτάρα για όλες τις μπίρες που θα ανακάλυπτα. Το Oktoberfest είναι η μεγαλύτερη γιορτή μπίρας στον κόσμο, γίνεται κάθε χρόνο στο Μόναχο και προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά της υφηλίου. Γνώρισα Ιταλούς, Αμερικάνους, Άγγλους, Κινέζους, φυσικά πολλούς Γερμανούς, επισκέπτες κάθε εθνικότητας που όλοι μοιράζονταν την ίδια αγάπη για την αυθεντική βαυαρική μπίρα.
Φανταστείτε κάτι σαν λούνα παρκ για ενηλίκους. Μία αχανής έκταση με ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπου σερβίρονται αποκλειστικά βαυαρικές μπίρες, και μάλιστα σε ασυνήθιστες ποσότητες (ποτήρι μπίρας με χωρητικότητα του ενός λίτρου πού θα ξαναδείς;). Αν σου αρέσει η μπίρα, τότε είσαι -χωρίς καμία αμφιβολία- στον Παράδεισο.
Πώς ξεκίνησε το Oktoberfest
Ήταν 12 Οκτωβρίου 1810. Ημέρα γιορτής μεγάλης, μια που εκείνη ακριβώς τη μέρα ο πρίγκιπας Λουδοβίκος Α’ θα παντρευόταν την πριγκίπισσα Τερέζα της Σαξονίας. Ένας βασιλικός γάμος ήταν το γεγονός της δεκαετίας για εκείνη την εποχή, οπότε προφανώς και όλοι οι κάτοικοι του Μονάχου συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο για να παρακολουθήσουν το γαμήλιο γλέντι. Γλέντι που κράτησε μία εβδομάδα και επαναλήφθηκε την επόμενη χρονιά στην επέτειο του βασιλικού ζεύγους. Χρόνο με τον χρόνο άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στη γιορτή και τοπικοί ζυθοποιοί προσφέροντας στους παρευρισκόμενους άφθονη μπίρα. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Oktoberfest που όλοι ξέρουμε σήμερα.
Το 1ο Paulaner Oktoberfest στην Αθήνα!
Μία από τις πρώτες μπίρες που σερβιρίστηκαν στο Oktoberfest υπήρξε και η θρυλική Paulaner. Η ομώνυμη ζυθοποιία, άλλωστε, αντιπροσωπεύει την τέχνη της ζυθοποιίας του Μονάχου ήδη από το 1634! Η Paulaner Oktoberfest Bier είναι από τις πρώτες μπίρες που πρέπει να δοκιμάσεις στη μεγάλη γιορτή. Παρασκευάζεται αποκλειστικά για την περίοδο του φεστιβάλ και είναι μία εορταστική μπίρα, σχετικά υψηλόβαθμη (6,5% alc.), που όμως διαθέτει την τέλεια γευστική ισορροπία βύνης και λυκίσκου. Πώς θα γίνει να την πεις χωρίς να ταξιδέψεις μέχρι το Μόναχο; Απλώς πήγαινε μέχρι το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι!
Η Paulaner σε συνεργασία με το Athens Street Food Festival φέρνει για πρώτη φορά την εμπειρία του Oktoberfest στην Ελλάδα διοργανώνοντας το 1ο Paulaner Oktoberfest στην Αθήνα! Μιλάμε για τέσσερις μέρες γεμάτες μουσική, λιχουδιές, και –κυρίως!- άφθονη παγωμένη μπίρα.
Το 1ο Paulaner Oktoberfest θα πραγματοποιηθεί 5-8 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι και μας περιμένει όλους για να πιούμε μπίρες (θα ανακαλύψεις από τη θρυλική Oktoberfest μέχρι και weiss non alcohol), να δοκιμάσουμε την αυθεντική γερμανική κουζίνα, να ακούσουμε live μουσική από τους Wedding Singers, DJ sets από γνωστούς παραγωγούς και stand up comedy από τον Αλέξανδρο Τσουβέλα.
Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι στα €5 με δώρο ένα συλλεκτικό ποτήρι Paulaner Oktoberfest 0,5L. Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Πέμπτη(05/10): 17:00–00:00
Παρασκευή(06/10): 17:00–00:00
Σάββατο(07/10): 14:00–00:00
Κυριακή (08/10): 14:00 – 00:00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To 2026 ήρθε μαζί με δεκάδες νέα στέκια
Κανέλα, κρέμα και ουρές στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων για το νέο pastry spot που έχει ήδη γίνει talk of the town
11 εστιατόρια που ταιριάζουν ταμάμ στα κυριακάτικα τραπέζια
Πάπρικα, γκούλας και παραδοσιακές νοστιμιές δίπλα στα μπαρόκ ανάκτορα
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2026
Η αλληλεπίδραση με το προσωπικό δεν αφορά μόνο την παραγγελία και την πληρωμή
Για τους γείτονες μας, η καρμπονάρα δεν είναι απλώς ζυμαρικό
Στο σουβλατζίδικο που αγαπούν οι φίλοι μου και μετά παγωτό χωρίς ζάχαρη που δεν καταλαβαίνεις καθόλου ότι δεν έχει ζάχαρη
Κοντά τέσσερις τόνους από αυτά στέλνει σε όλη την Ελλάδα!
Ο παράδεισος του παστουρμά αλλά και αμέτρητες ακόμα λιχουδιές
«Χωρίς εσάς το Betty’s Bakery θα έμενε μια τρελή ιδέα»
Χριστούγεννα και είμαστε συνέχεια στους δρόμους
Μήπως φέτος θα κάνεις Χριστούγεννα στο ελληνικό Μαϊάμι;
Η απαραίτητη γαστρονομική στάση στο Βερολίνο
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.