- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τώρα που χειμωνιάζει εκτός από τα κρύα, πιάνουν και οι μεγάλες υπογλυκαιμίες (μάλλον το ένα φέρνει τ’ άλλο). Όχι πως το καλοκαίρι δεν έχουμε λιγούρες, αλλά όπως και να το κάνουμε τα καλοκαιρινά τα φρούτα είναι ένα καλό υποκατάστατο.
Το θέμα είναι πως μπορεί να θελήσεις να φας γλυκό μετά από μια βραδινή έξοδο (τουτέστιν 5 π. μ.). Ίσως να θες να αντικαταστήσεις το γεύμα σου με μια γλυκιά βάφλα, ή να είσαι σε δίαιτα και να πρέπει να παλέψεις ανάμεσα στην ανάγκη για γλυκό αλλά και τις ρημαδο- θερμίδες. Ψάξαμε, δοκιμάσαμε -γιατί έπρεπε όχι γιατί το θέλαμε, προς Θεού- και παρουσιάζουμε την γλυκιά εκδοχή του street food.
Loukumami
Δώσε βάση: τραγανοί απ’ έξω και αφράτοι από μέσα, με σοκολάτα ή με φρούτα ή και με τα δύο. Με φρεσκοτριμμένο μπισκότο ή με σταγόνες λευκής σοκολάτας ή και με τα δύο. Δεν γίνεται να «δοκιμάσεις» ούτε να «τσιμπήσεις» μόνο έναν. Η απόλαυση σκάει στο στόμα σου με την πρώτη μπουκιά σαν βόμβα. Απόλαυσέ τους χωρίς δισταγμούς. Αν σου αρέσει το διαφορετικό, η κρέμα φιστίκι είναι εξαιρετική! Πανεπιστημίου 44, 210 3389733
Αιγαίον
Από το 1926, απαράλλαχτοι, με την τρύπα στη μέση. Στην παραδοσιακή τους εκδοχή γαρνίρονται με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Επίσης το μέλι τους απογειώνει, και, πίστεψέ με, δεν το λυπούνται στην ποσότητα. Τελευταία, λανσάρεται και η τσαχπινιά δηλαδή η αλμυρή πρόταση με κασέρι που λιώνει και εσύ θα λιώσεις μόλις τους φας! Πανεπιστημίου 46 & Χαριλάου Τρικούπη, 210 3814621-2
Αρτοποιεία Βλάχος
Φύλλο παραδοσιακό στη μπουγάτσα με τη βελούδινη κρέμα να αναβλύζει από την πρώτη δαγκωματιά. Προηγούμενα έχει πασπαλιστεί με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Η πορτοκαλόπιτα είναι αυτή με το σπασμένο φύλλο και την κρέμα πορτοκαλιού που μοσχοβολά από μακριά σαν κήπος και είναι τόσο μα τόσο ισορροπημένη η αναλογία φύλλου – κρέμας που θα ζαλιστείς. Επειδή το τραβά η εποχή, να ξέρεις πως κάθε πρωί βγάζει φρεσκοσιροπιασμένα μελομακάρονα πασπαλισμένα με καρύδι. Κατσαντώνη Προκοπίου 3, Νέος Κόσμος, 210 9018470 και Αγίου Αλεξάνδρου 25, Παλαιό Φάληρο, 2109834480 (ανοιχτά 5:30 – 11:00)
Chillbox
Από τα frozen yogurts που ήρθαν για να μείνουν. Σε διάφορες γεύσεις, με τη μαστίχα να έχει κερδίσει τη δική της θέση στους φαν του παγωμένου γιαουρτιού, αλλά και στην κλασική του εκδοχή μπορεί να συνδυαστεί με γλυκά του κουταλιού, φρέσκα φρούτα, σοκολάτες και δημητριακά. Αν συγκρατηθείς σε σχέση με τα toppings μπορείς να το απολαύσεις σε light επίπεδα και να μην έχεις τύψεις. Αγ. Παρασκευή, Ερμού (Κέντρο), Βουλιαγμένη, Σαρωνίδα, Κηφισιά, Ζωγράφου, Ψυχικό, Σπάτα, Μαρίνα Φλοίσβου κ.α..
Waffle House
Ξεκίνησε από τη Νάξο αλλά έχει γίνει αγαπημένο spot της Αθήνας με τόσες επιλογές από γεύσεις παγωτών και τολμηρούς συνδυασμούς, τόσο που η τελική απόφαση είναι δύσκολη υπόθεση. Το παγωτό τσουρέκι με ολόκληρα κομμάτια μελωμένου τσουρεκιού, το παγωτό φράουλα με φρέσκιες φράουλες, σπιτική σάλτσα σοκολάτας γάλακτος, κουβερτούρα και κόκκους ρυζιού με λευκή σοκολάτα, το μωσαϊκό αλλά και τα σορμπέ με διάφορα φρούτα είναι μαγεία. Οι βάφλες ψήνονται εκείνη τη στιγμή και μπορείς να τις ταιριάξεις με την αγαπημένη σου γεύση από τα παγωτά και να γαρνίρεις με μπισκότο, ινδική καρύδα, ξηρούς καρπούς και σιρόπια, και δεύτε τελευταίον ασπασμόν! Αγίου Παντελεήμονος, Βουλιαγμένη, 2108961227
Αρχική φωτογραφία: Waffle House
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.