Mona Lisa: το νέο στέκι της Αδριανού είναι μια ωδή στη σοκολάτα
Χειροποίητες σοκολάτες, παγωτό και άλλες λιχουδιές


Mona Lisa: το νέο εγχείρημα του Σάκη Τανιμανίδη, του Θανάση Ανυφαντή και του Ηρακλή Ζησιμόπουλου στην Αδριανού αποθεώνει τη σοκολάτα
Ο ένας τοίχος καταλαμβάνεται από έναν καταρράκτη σοκολάτας. Ακριβώς απέναντι έχει για θέα μία βιτρίνα με δεκάδες γεύσεις παγωτού (η σκέψη να βουτήξω το χωνάκι με το παγωτό μου στον καταρράκτη δεν λέει να ξεκολλήσει από το μυαλό μου). Προχωρώντας θα βρεις κι άλλες αμαρτίες: ξηρούς καρπούς που αν το θες γίνονται επί τόπου spread, χειροποίητα τρουφάκια, ένα stand με American style βάφλες και κρέπες που πασπαλίζονται με δεκάδες toppings. Στο βάθος υπάρχει ένα ολόκληρο εργαστήριο σοκολάτας, όπου μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στου κόσμου τις σοκολάτες, ακόμα και να φτιάξεις τη δική σου. Αυτό είναι το σοκολατένιο σύμπαν του Mona Lisa Εxperience.


Το Mona Lisa είναι το νέο εγχείρημα του Σάκη Τανιμανίδη, του Θανάση Ανυφαντή και του Ηρακλή Ζησιμόπουλου. Οι τρεις τους, εμπνευσμένοι από τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Leonardo Da Vinci έδωσαν σε αυτή τη ζαχαρένια γωνιά το όνομα του πιο διάσημου έργου του. Κι όλα τα καλούδια που θα βρεις μέσα του, παρασκευάζονται εδώ καθημερινά και μάλιστα από τις καλύτερες πρώτες ύλες.

Στην επόμενη βόλτα, λοιπόν, που θα κάνεις στο κέντρο κάνε μια στάση εδώ. Πάρε το παγωτό (σ.σ. υπάρχουν και πολλές vegan επιλογές όπως και vegan popsicles) ή τη βάφλα σου στο χέρι για απόλαυση επί τόπου, αλλά με τίποτα μην παραλείψεις τις σοκολάτες. Φτιάχνονται με κακάο που έρχεται από το Εκουαδόρ, την Γκάνα ή το Βέλγιο, βγαίνουν σε πολλές γεύσεις, πασπαλίζονται με ακόμη περισσότερα toppings (από ξηρούς καρπούς μέχρι smarties), ενώ αν θες να τις χαρίσεις ως δώρο μπορείς να φτιάξεις και τη δική σου προσωποποιημένη σοκολάτα. Ό,τι πρέπει για αυτές τις γιορτές…

Αδριανού 48, Μοναστηράκι, 210 3246797, FB: Mona Lisa Experience, Instagram: @monalisa.experience
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρωτοβουλία Plato's Plate φέρνει μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση για τρία Σαββατοκύριακα
Το πατσατζίδικο θρύλος της Θεσσαλονίκης
«Ανυπομονούμε να συνδεθούμε με τους Έλληνες λάτρεις του street food»
Μια σειρά εντυπωσιακών Four Hands δείπνων μας περιμένει τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο
Ό,τι κι αν κάνετε, αντισταθείτε στην παρόρμηση να το «ντουλαπάρετε» σε πλαστικό
Έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και πληθώρα θρεπτικών συστατικών
Έλληνες, Μικρασιάτες, Πομάκοι, Μουσουλμάνοι και οι αυθεντικές τους συνταγές
Crash test στα καλύτερα τσουρεκάδικα της πόλης
Μακριά από τον τουριστικό συνωστισμό, με ωραία έθιμα και ακόμη καλύτερο φαγητό
Koυλουράκια ή τσουρέκι; Και τα δύο, με μπόνους το σοκολατένιο αυγό και ένα γαλακτομπούρεκο
Αρνάκι με τρεις τρόπους, πίτες και φανταστική μαγειρίτσα – όλες οι συνταγές που χρειάζεσαι για το Πασχαλινό Τραπέζι
Γλυκά του κουταλιού και συριανά λουκούμια από το 1926
Εύκολη δουλειά, μεγάλη η χαρά
Από το παλικάρι της φακής μέχρι την Πίπη τη Φακιδομύτη
Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται: Για κρασιά στον Ιούδα, καψουροτράγουδα στον Άγιο, σουβλάκια στο Ευλόγησον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.