Θεματα

Οδηγός επιβίωσης για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Το efood είναι φέτος ο πιο πολύτιμος βοηθός στην κουζίνα σου

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Με το φίλτρο xmas 4 all του efood τα χριστουγεννιάτικα ψώνια γίνονται παιχνιδάκι

Κρασί, εκλεκτά αλλαντικά και τυριά, του κόσμου τα συνοδευτικά, και μια τεράστια γαλοπούλα στο κέντρο. Όλοι αγαπούν τα γιορτινά τραπέζια. Εκτός από αυτούς που… κάνουν τα ψώνια. Φέτος, ο κλήρος για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι έπεσε σε εμένα. Από τη μία πλευρά χαίρομαι, γιατί μου αρέσει πολύ να έχω κόσμο στο σπίτι, και από την άλλη αναστενάζω. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό, συνειδητοποίησα ότι χρειάζομαι περίπου 852 ώρες για να κάνω τα ψώνια αυτού του τραπεζιού. Διότι δεν φτάνει που πρέπει να επισκεφθείς τουλάχιστον πέντε διαφορετικά καταστήματα (κρεοπωλεία, μανάβικα, κάβες, σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία κλπ.), πρέπει κιόλας να υποστείς τις τεράστιες ουρές των ημερών.  

xmas 4 all, efood

Προσπαθώντας να συνθέσω τη λίστα του σούπερ μάρκετ με έχει πιάσει ήδη πονοκέφαλος. Σκέφτομαι να παραγγείλω κάτι (ένα οικογενειακό προφιτερόλ) από το efood για να ηρεμήσω και τότε το βλέπω: το φίλτρο xmas 4 all. Και τι γίνεται όταν πατάω αυτό το θεόσταλτο κουμπάκι; Εμφανίζονται μπροστά μου εκατοντάδες προσφορές σε ζαχαροπλαστεία, κρεοπωλεία, κάβες, ανθοπωλεία και μανάβικα! Το καταπληκτικό της υπόθεσης δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για προσφορές (άρα όλα μα όλα τα προϊόντα είναι πολύ οικονομικά!), αλλά και ότι επιπλέον ότι το efood αναλαμβάνει να φέρει όοοολα τα ψώνια ως την πόρτα μου! Αντίο ατελείωτες ουρές, αντίο νεύρα και κίνηση και ακατόρθωτο parking!

xmas 4 all, efood

Αρχίζω από τα βασικά και ψάχνοντας βρίσκω με το φίλτρο xmas 4 all ένα κρεοπωλείο που έτσι κι αλλιώς εκτιμώ για την ποιότητα των κρεατικών και τη μεγάλη του ποικιλία. Στο Meat Spot by Siakos παίρνω με έκπτωση ένα μπουτάκι χοιρινό, αλλά και την πατροπαράδοτη γαλοπούλα. Με τι θα συνοδέψω τη γαλοπούλα μου; Στο Παραδοσιακό παντοπωλείο Δημήτρης Παρτσαλάκης βρίσκω δεκάδες προσφορές σε λαχανικά, σαλάτες, φρούτα, τυριά και αλλαντικά, έτσι που πραγματικά μπορώ να κάνω θαύματα στην κουζίνα. Τι δεν λείπει ποτέ από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Μα φυσικά το κρασί! Στην Κάβα Καραλής βρίσκω προσφορές σε μπίρες και κρασιά για να καλύψω κάθε γούστο που μπορεί να έχουν οι καλεσμένοι μου. Ύστερα ψάχνω ζαχαροπλαστεία (εδώ να δείτε προσφορές!), και μια που πήρα φόρα μπαίνω (εικονικά πάντα) και σε ένα ανθοπωλείο για να στολίσω το τραπέζι με κατακόκκινους Αλεξανδρινούς… Αυτό ήταν! Μέσα σε λίγα λεπτά έχω κάνει όλα τα ψώνια για το γιορτινό τραπέζι και έχω ξεμπερδέψει… Για την ακρίβεια σε λιγότερο από μία ώρα τακτοποιώ ήδη τα ψώνια στα ράφια και στο ψυγείο της κουζίνας μου. Χαμογελάω στη σκέψη ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα είχα καν καταφέρει να… βρω θέση στο parking του σούπερ μάρκετ! Αν είναι να έχω κάθε φορά τη βοήθεια του φίλτρου xmas 4 all, θα είμαι οικοδέσποινα σε κάθε τραπέζι, το υπόσχομαι!

xmas 4 all, efood

Να πω επίσης ότι εκτός από όλα τα καλούδια του γιορτινού τραπεζιού, με το φίλτρο xmas 4 all του efood θα βρεις επίσης βιβλία, παιχνίδια, προϊόντα ομορφιάς και ό,τι δώρο για μικρούς και μεγάλους φαντάζεσαι. Όλα θα έρθουν ως την πόρτα σου, αφήνοντάς σου άπλετο χρόνο για να απολαύσεις τις γιορτές όπως πραγματικά θες. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ