Θεματα

Σimposio, μεγάλη γιορτή την Κυριακή 30/10 στη Βαρβάκειο

Dj sets, live performances και χαβιάρι στην πιο ιστορική αγορά της πόλης

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σimposio

Σimposio: μια μεγάλη, αναπάντεχη γιορτή στην καρδιά της Βαρβακείου Αγοράς

Οι πωλητές και οι δυνατές φωνές τους. Το πάντα βρεγμένο πάτωμα. Ο ήχος του πάγου που πέφτει στα ψάρια, κι εκείνος του μπαλτά που τεμαχίζει το κρέας. Κάποια στέκια που στα τραπέζια τους γεύεσαι ό,τι είδες σε όλους αυτούς τους πληθωρικούς πάγκους λίγο πριν. Η Βαρβάκειος είναι ένα υπερθέαμα από μόνη της. Ακόμα και αν δεν θες τίποτα να ψωνίσεις, ούτε ένα κομμάτι μοσχάρι, ούτε καν λίγες ταπεινές σαρδέλες, αξίζει να περπατήσεις στον ιστορικό χώρο της παλιότερης αγοράς των Αθηνών, απλώς και μόνο για να νιώσεις τον παλμό της. Και η πιο ευχάριστη όσο και αναπάντεχη ευκαιρία για να το κάνεις είναι αυτή την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, όταν οι περαστικοί της Βαρβακείου θα βρεθούν μάλλον έκπληκτοι μπροστά σε ένα μεγάλο Σimposio!

Βαρβάκειος

Το Σimposio αυτό θα είναι το πρώτο από τα συνολικά επτά που θα φιλοξενηθούν στη Βαρβάκειο μέχρι το τέλος της άνοιξης. Ένα για κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα. Και μιλάμε για μία πραγματική γιορτή που θα τα έχει όλα: μουσική, live performances και φυσικά φαγητό. Αυτό που θα συναντήσεις την Κυριακή στις 30 του μήνα θα είναι κάπως έτσι: θα μπεις από την μπροστινή είσοδο επί της Αθηνάς για να βρεθείς στην Αριστογείτονος, την κεντρική στοά της Βαρβακείου, εδώ ακριβώς που συναντάμε τα γνωστά μας Hasapika (σ.σ. το στέκι που είχε την απίθανη  ιδέα να σερβίρει sushi μέσα στην αγορά). Σε αυτή τη στοά θα δεις γνωστούς djs να παίρνουν τη θέση τους πίσω από τα decks, καλλιτέχνες να εκτελούν επί τόπου performances και –το κυριότερο- λιλιπούτειες κουζίνες στη θέση των συνηθισμένων πωλητών. Από αυτά τα αυθόρμητα μαγειρικά πόστα θα προμηθευτείς περίπου… τα πάντα! Μιλάμε για αφράτα bao buns με γαρίδες, φρέσκια pasta, sushi, χταπόδι ξυδάτο σε… ξυλάκι, ακόμα και χαβιάρι ή στρείδια! Για φαντάσου να περπατάς στη Βαρβάκειο με μια κουταλιά χαβιάρι στο χέρι...

Βαρβάκειος

Οι νοστιμιές θα συνοδεύονται με ποτό από τα επίσης αυτοσχέδια μπαρ, ενώ αξίζει να πούμε ότι μέχρι και το food pairing έχει ληφθεί υπόψη (π.χ. το bao bun θα ταιριάξει με μπίρα, το χταποδάκι με τσίπουρο, τα στρείδια με βότκα και το χαβιάρι με σαμπάνια). Κι όσο εσύ πίνεις και τρως, γύρω σου θα συμβαίνουν πολλά… Για παράδειγμα κάποια στιγμή η σοπράνο Βασιλλεία Καλλίτση θα τραγουδήσει μια άρια, η αρπίστρια και τραγουδίστρια Λίνα Ροδοπούλου θα παίξει την άρπα της, ενώ η performer Τίνα Αλεξοπούλου… ας πούμε απλώς ότι ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις. Στο ενδιάμεσο από όλα αυτά, γνωστοί djs (Bakerman, Silent Progress, Sgouros. F, Major Spirit, Alex Kosh, Ms Lefki) θα ζωντανέψουν με τις μουσικές τους ολόκληρη την αγορά.

Βαρβάκειος

Όλα αυτά -τα τελείως μαγικά- θα συμβούν από τη 13.00 μέχρι τις 23.30 με ελεύθερη είσοδο. Οπότε αν το τριήμερο σε βρει στην Αθήνα, ξέρεις ακριβώς πού θα κάνεις την κυριακάτικη βόλτα σου.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ