- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Στο Dragon Ice στο Μοναστηράκι τρως μπουκιά και καπνίζουν τα ρουθούνια σου
Μόλις προσγειώθηκε το viral παγωμένο επιδόρπιο που τρώγοντάς το κανείς δημιουργείται το "εφέ δράκου"
Dragon Ice: Δοκιμάσαμε «liquid nitrogen puffs» στο Μοναστηράκι.
Ήταν πριν από μερικές μέρες που έπεσαν στην αντίληψή μας δεκάδες βίντεο στο instagram αλλά και στο TikTok τα οποία δείχνουν παρέες, μικρούς και μεγάλους, να δοκιμάζουν πολύχρωμα μπαλάκια-που μοιάζουν λαχταριστά- και αυτόματα να καπνίζουν τα ρουθούνια τους! Μα πώς γίνεται κάθε φορά που τα τρώνε να βγάζουν καπνούς; Ο ενθουσιασμός τους δε και η έκπληξη στο βλέμμα τους ήταν αρκετά ώστε να το ψάξουμε περισσότερο προκειμένου να μάθουμε πού ακριβώς βρίσκεται αυτό το ιδιαίτερο spot που σε μεταμορφώνει σε… δράκο και τι στο καλό είναι αυτά που σερβίρει; Το Dragon Ice λοιπόν άνοιξε μόλις πριν από λίγες βδομάδες και προσφέρει τα λεγόμενα «liquid nitrogen puffs».
Πρόκειται για ένα παγωμένο επιδόρπιο που παρασκευάζεται συνήθως από δημητριακά (όπως καλαμπόκι με γεύση φρούτων), βουτηγμένα σε πάγο (υγρό άζωτο). Συνήθως χρησιμοποιείται ένα ραβδί όπου «σουβλίζονται» οι μπάλες και μόλις πας να τις φας, το κρύο του υγρού αζώτου συνδυάζεται με τη ζεστασιά του στόματος οπότε απελευθερώνονται ορατοί ατμοί από τα ρουθούνια. Το λένε «εφέ δράκου» και αυτό είναι που δίνει το όνομά του στη λιχουδιά αυτή.
Το υγρό άζωτο χρησιμοποιείται σε πολλά τρόφιμα και ποτά για να τα παγώσει γρήγορα ή και για το θέαμα με τους ατμούς που παράγει. Ωστόσο, όπως κάθε γεύμα ή ποτό με υπερβολική θερμοκρασία ή αμφιλεγόμενο συστατικό, πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή! Το υγρό άζωτο είναι πολύ κρύο γι' αυτό και όπως δεν θα γεμίζατε το στόμα σας με κάτι καυτό δεν ενδείκνυται να το γεμίζετε ούτε με κάτι υπερβολικά παγωμένο. Χρειάζεται μάλιστα ραβδί για να το φέρει κοντά του κανείς και όχι με τα χέρια.
Στο wikipedia διαβάζουμε ότι το συγκεκριμένο κόνσεπτ αρχικά εμφανίστηκε στο εστιατόριο του LA «The Bazaar» το 2009, από τον José Andrés και τα επόμενα χρόνια εξαπλώθηκε σε όλη την Ταϊβάν, την Κορέα και τις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με τους The Straits Times από την άλλη, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις Φιλιππίνες και τη Νότια Κορέα περίπου το 2015, αλλά κέρδισε δημοτικότητα όταν η αλυσίδα Chocolate Chair με έδρα το Λος Άντζελες το πρόσθεσε στο μενού της.
Στο αθηναϊκό Dragon Ice οι μπουκίτσες έχουν γεύση φράουλα, σοκολάτα ή passion fruit, σερβίρονται σε κυπελλάκι των 5 ευρώ, με χωρητικότητα περίπου 20 τεμάχια.
Dragon Ice, Aιόλου 51, Μοναστηράκι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.