21 στέκια για να χαρείς το καλοκαίρι στα Νότια Προάστια

Mira Me Athens: Από τις ωραιότερες ταράτσες αυτής της πόλης

Brunch, υπέροχο φαγητό και ποτό με θέα Ακρόπολη

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7-2_2.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το rooftop του Mira Me Athens στην Ερμού έχει μια φαντασμαγορική θέα και μενού για όλες τις ώρες

Από το rooftop του κομψού boutique hotel η Αθήνα μοιάζει με πόλη μαγική. Δεν είναι μόνο ο Ναός του Ηφαίστου που βρίσκεται στο ύψος του τραπεζιού σου ή η Ακρόπολη που ξεπροβάλλει μπροστά στα μάτια σου κατάφωτη σε όλο της το μεγαλείο. Είναι και οι δρόμοι που έχεις χιλιοπερπατήσει, τα κτίρια της Ερμού που έχεις περάσει βιαστικά, και που από εδώ ψηλά έχουν μια τελείως αλλιώτικη όψη, σαγηνευτική. Αυτή η εμβληματική ταράτσα, από τις ωραιότερες της Αθήνας, φέτος απέκτησε μια ανοιγόμενη τζαμαρία για να μπορούμε να την απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο, ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα αλλά και στους καυτούς ήλιους του καλοκαιριού. Και αυτό είναι μόνο το πρώτο σε μία σειρά νόστιμων νέων που μας περιμένουν φέτος στο Mira Me Athens…

Τόσο στην κουζίνα όσο και στην μπάρα του Mira Me όλα ξεκινούν από τις πρώτες ύλες: εποχιακά φρούτα και λαχανικά από επιλεγμένες φάρμες, μποστάνια και μικρούς παραγωγούς, ελληνικές μικροζυθοποιίες, έμφαση στην ποιότητα. Με αυτές τις άψογες πρώτες ύλες στα χέρια του ο executive chef Άρης Ρούσσος έχει δημιουργήσει ένα βαθιά νόστιμο μεσογειακό μενού, που γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον χάρη στις ασιατικές πινελιές που δημιουργεί με μαεστρία ο Head Chef Γρηγόρης Μπονιάκος με την ομάδα του. Έτσι, θα δοκιμάσεις μια εκπληκτική φάβα με μπισκότο λιαστής ντομάτας και σάλτσα από άγρια μανιτάρια, ένα ολόδροσο ταρτάρ μαγιάτικου με μάνγκο, εσπεριδοειδή και passion fruits, χειροποίητα λινγκουίνι με χτένια και αχινό, όπως και ένα συγκλονιστικό χοιρινό Iberico που λιώνει σε κάθε μπουκιά, με υφές καρότου και σάλτσα αρωματισμένη με εσπεριδοειδή. Μην παραλείψεις να ολοκληρώσεις το γεύμα σου με κάποιο από τα ασυναγώνιστα γλυκά του πάντα δημιουργικού pastry chef Μπάμπη Ζιντίλη!

Το φαγητό στο Mira Me είναι από τις περιπτώσεις που αξίζει να συνοδεύσεις με μια ωραία ετικέτα κρασιού. Ο γνωστός, βραβευμένος sommelier Άρης Σκλαβενίτης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά δημιουργώντας μια wine list με όλα τα καλά ελληνικά οινοποιεία που πρέπει να γνωρίζει κάθε οινόφιλος. 

Σε αυτή τη μαγική ταράτσα μπορείς να έρθεις και μόνο για ποτό ή για κάποιο από τα signature cocktails των έμπειρων bartenders. Και φυσικά, ας μην ξεχνάμε το brunch (σερβίρεται καθημερινά 10.00-15.00), εξόχως πλούσιο και λαχταριστό, όπως ακριβώς πρέπει να είναι. 

Ναι, αυτή η ταράτσα τα έχει όλα. Για αυτό και με το που την κοιτάς, γίνεται στέκι σου. Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ