21 στέκια για να χαρείς το καλοκαίρι στα Νότια Προάστια

Varoulko Seaside: Το εστιατόριο που κάθε Αθηναίος θέλει να επισκεφτεί

Μία γαστρονομική εμπειρία με φόντο το Αιγαίο

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dsc09210.jpg
trg_7834-edit.jpg
dsc09208.jpg
trg_8014-edit.jpg
_mg_1939-1.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Varoulko Seaside: το εστιατόριο του σεφ Λευτέρη Λαζάρου στο Μικρολίμανο είναι από τις αγαπημένες γαστρονομικές εμπειρίες στα Νότια

Τα κατάρτια δεκάδων μικρών ιστιοφόρων έχουν στήσει τον δικό τους χορό, απόλυτα συγχρονισμένο με τον κυματισμό της θάλασσας. Στον ορίζοντα, ένας κόκκινος ήλιος βουτά στo νερό, βάφοντας τον ουρανό στα ροζ και ανοίγοντάς σου την όρεξη για το υποσχόμενο καλοκαίρι που απλώνεται μπροστά σου. Δεν περιγράφουμε κάποιο εικαστικό πίνακα, αλλά τη θέα του Varoulko από τη σάλα του που μοιάζει με κατάστρωμα, αυτή τη θέα που όταν ανέβεις στο rooftop του μοναδικού εστιατορίου γίνεται ακόμα πιο μαγική…

Το εστιατόριο του πρωτοπόρου σεφ Λευτέρη Λαζάρου δεν χρειάζεται συστάσεις. Πρωταγωνιστεί εδώ και δεκαετίες στη δημιουργική ψαροφαγία (και όχι μόνο) της χώρας, ενώ κάθε χρόνο βραβεύεται με αστέρι Michelin. Κάθε πιάτο, κάθε συνταγή έχει δημιουργηθεί με οδηγό τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης που ο διάσημος σεφ ξέρει να χειρίζεται καλύτερα από τον καθένα. Τα signature αυτά πιάτα είναι μία γαστρονομική εμπειρία που σχεδόν χρωστάμε στον εαυτό μας…

Αξίζει να έρθεις ξανά και ξανά στο Varoulko μέχρι να δοκιμάσεις κάθε νόστιμο πιάτο στο μενού. Ωστόσο, εμείς προτείνουμε να αρχίσεις τη γαστρονομική εξερεύνηση δοκιμάζοντας τα τραγανά φιλέτα τσιπούρας σε λεπτές φέτες ψωμιού με προζύμι, μους καπνιστής μελιτζάνας, πουρέ αρακά και μαρμελάδα ντομάτα-καρότο, το φιλέτο σφυρίδας με κρέμα παντζαριού, χρωματιστά παντζάρια, μπροκολίνι, μαύρο σκόρδο και σος μπεαρνέζ, και οπωσδήποτε το καλαμάρι με pesto Genovese, το εμβληματικό πιάτο του Λευτέρη Λαζάρου.

Όλα τα παραπάνω τα συνοδεύεις με κάποια ετικέτα ωραίου κρασιού (σ.σ. ο sommelier του Varoulko έχει κάνει εξαιρετική δουλειά δημιουργώντας μια wine list με 250 ετικέτες κρασιών για ένα άψογο wine pairing) ή με φίνα αποστάγματα που ο Λευτέρης Λαζάρου έχει επιλέξει προσωπικά για να ταιριάζουν απόλυτα με τα πιάτα του. 

Extra tip: Αν αυτό το καλοκαίρι ο δρόμος σε βγάλει στη Σαντορίνη, να ξέρεις ότι στο νησί μόλις άνοιξε τις πόρτες του και το Varoulko Santorini μέσα στο Grace Hotel, προσφέροντας όλα τα signature πιάτα που αγαπήσαμε μέσα στα χρόνια, μαζί και μια θέα που κόβει την ανάσα…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ