11 hot στέκια του Χολαργού που πρέπει να ξέρεις

Chilangos: το ωραίο μεξικάνικο του Χολαργού

Νόστιμα μεξικάνικα πιάτα και cocktails με βάση την τεκίλα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
chilangos_1.jpg
chilangos_2.jpg
chilangos_3.jpg
chilangos_4.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Chilangos: Σαν να βρίσκεσαι σε κάποια taqueria - tequileria στο Νέο Μεξικό

Η εντυπωσιακή street art τοιχογραφία, οι κάκτοι γύρω από το μπαρ, τα χρώματα και η διάθεση θα σε κάνουν να αισθανθείς ότι βρίσκεσαι σε μια παραδοσιακή καντίνα κάπου στην πρωτεύουσα του Μεξικού. Αλλά η φημισμένη taqueria - tequileria Chilangos (στη μεξικάνικη αργκό σημαίνει αυτός που είναι από την πρωτεύουσα), βρίσκεται πολύ κοντά, στον Χολαργό, κι εσύ θα πρέπει να αρχίσεις να ετοιμάζεσαι για ένα αυθεντικό μεξικάνικο φαγοπότι!  

Η κουζίνα του Chilangos παντρεύει τις αυθεντικές μεξικάνικες γεύσεις με τη Μεσόγειο, χρησιμοποιώντας πάντα άριστες πρώτες ύλες, με αποτέλεσμα πολύχρωμα, πεντανόστιμα και γενναιόδωρα πιάτα. Τα all time classic χειροποίητα nachos και οι τορτίγες που παρασκευάζονται εδώ, οι quesadillas, τα burritos, τα anticuchos de camarones και τα fajitas είναι κάποια μόνο από τα μεξικάνικα must try φαγητά που επιμελείται ο σεφ, Σταύρος Ζάγορας, βάζοντας τη δική του πινελιά. Όπως μαθαίνουμε έχει ταξιδέψει αρκετά στις λατινόφωνες χώρες, εξειδικεύεται στην ιδιαίτερη γαστρονομία τους και γι’ αυτό και έχει φροντίσει να υπάρχει στα πιάτα του ακόμα και το «Chilaquiles con polo y chorizo», ένα παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο με κομμάτια tortillas γκρατιναρισμένα στον φούρνο με κοτόπουλο, cheddar, chorizo, sweet mango chili και pico de gallo. Θα βρείτε επίσης υπέροχα νηστίσιμα tacos με θαλασσινά, όπως αυτά με τις γαρίδες, αλλά και πολλές vegan επιλογές σε burritos, fajitas και σαλάτες.

Όλα τα πιάτα συνοδεύονται με cocktails που έχουν βάση την τεκίλα, όπως το Paloma με φρέσκο lime και εννοείται η κλασική Μαργαρίτα, την οποία μπορείς να βρεις σε διάφορες επιλογές, όπως με γεύση μάνγκο, passion fruit, φράουλα και ανανά. Τip από εμάς: H μαργαρίτα είναι τόσο γευστική που είναι καλύτερα να την παραγγείλεις σε κανάτα για 2 ή 4 άτομα!

Μεσογείων 258, Χολαργός, 2106536293 / Παναγή Τσαλδάρη 31, Μελίσσια, 2106134336