11 hot στέκια του Χολαργού που πρέπει να ξέρεις

Φούρνος Τυλιγάδη, ένας από τους πιο παλιούς φούρνους των Αθηνών

Η μέρα στην οδό Επτανήσου ξεκινά με τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
io7a3842.jpg
io7a3853.jpg
io7a3883.jpg
io7a3906.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο φούρνος Τυλιγάδη άνοιξε το 1955 και σήμερα η τρίτη γενιά αρτοποιών κρατάει ακόμα την παράδοση, εμπλουτίζοντάς τη με γεύσεις των γαλλικών αρτοποιείων.

Η μέρα στην οδό Επτανήσου ξεκινά με τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού, του βουτυράτου κρουασάν και της χειροποίητης τυρόπιτας που φτιάχνεται με την ίδια συνταγή της γιαγιάς εδώ και δεκαετίες… Ο φούρνος Τυλιγάδη άνοιξε το μακρινό 1955 και σήμερα η τρίτη πια γενιά αρτοποιών κρατάει ακόμα γερά την παράδοση, εμπλουτίζοντάς τη με γεύσεις των γαλλικών αρτοποιείων. Ο φούρνος αυτός φημίζεται για το υπέροχο, προζυμένιο ψωμί του που φτιάχνεται εδώ από την αρχή ως το τέλος. Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το ψωμί με αλεύρι που αλέθεται σε πετρόμυλο, έχει δίκοκκο  σιτάρι και ωριμάζει για 18 ώρες πριν ψηθεί, αλλά και εκείνο το υπέροχο ψωμί με παντζάρι και καρύδι! Ακόμα θα βρεις πολλές ακόμα λιχουδιές για να αρχίσεις νόστιμα τη μέρα σου, όπως κρουασάν με σταφίδες, μπριός με μέλι και κράνμπερις, καταπληκτικές πίτες (πρασόπιτα, σπανακόπιτα, μαραθόπιτα κ.ά.) με χειροποίητο φύλλο, μαστιχωτό τσουρεκάκι με μαύρη ζάχαρη και κανέλα,  αλλά και ένα συγκλονιστικό κέικ που ακούει στο όνομα “Dark Chocolate Espresso” και φέρνει στο μυαλό τη Βιέννη. Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα συνοδέψεις με εξαιρετικό καφέ, ενώ φεύγοντας μην παραλείψεις τα ξακουστά κουλουράκια, που γίνονται ένα-ένα στο χέρι και είναι εδώ και χρόνια το σήμα κατατεθέν του φούρνου. 

Extra tip: Για την περίοδο της Σαρακοστής θα βρεις και πολλές νηστίσιμες επιλογές που αξίζουν την προσοχή σου είτε νηστεύεις, είτε όχι. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 07.00-19.00, Σάββατο 07.00-16.00, Κυριακή κλειστά.