- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στο Πιάτσα Καλαμάκι για πιτσόγυρο, ένα λαχταριστό συνδυασμό πίτσας και γύρου
Η pinsa romana είναι μια αρχαία συνταγή για ζυμάρι πίτσας που μας έρχεται από τη Ρώμη. Πρόκειται για μία λαχταριστή ζύμη, αφράτη και μαλακή, ικανή να στοιχειώσει τον ύπνο σου. Κάνε τώρα εικόνα αυτό το ζυμάρι να αλείφεται με σάλτσα για πίτσα, να πασπαλίζεται γενναιόδωρα με gouda, bacon, ντομάτα και πιπεριά και τέλος με λεπτοκομμένο… γύρο! Φαντάσου το να ψήνεται αργά και βασανιστικά κι έπειτα να μεταμορφώνεται σε ένα πληθωρικό τυλιχτό σουβλάκι… Αυτό είναι το λεγόμενο πιτσόγυρο και φτιάχτηκε για εσένα που δεν μπόρεσες ποτέ να απαντήσεις στο αιώνιο ερώτημα «πίτσα ή σουβλάκι;».
Η ιδέα του πιτσόγυρου μας έρχεται από τον Βόλο, αλλά εδώ και λίγο καιρό μπορούμε να απολαύσουμε την ευρηματική αυτή λιχουδιά και στην Αθήνα, στο πάντα «ανήσυχο» Πιάτσα Καλαμάκι. Το ψητοπωλείο που έγινε γνωστό μέσα από την τεράστια ποικιλία του σε τυλιχτά, η οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Θα βρεις πάνω από 100 διαφορετικές επιλογές σε τυλιχτά που κλείνουν μέσα τους από χοιρινό πανσετάκι και ξεροψημένα κεφτεδάκια μέχρι κεμπάπ κασερλί και … τηγανιτά καλαμαράκια! Πέρα από τις πρωτότυπες προτάσεις, όμως, το Πιάτσα Καλαμάκι ξεχώρισε κυρίως για την ασυναγώνιστη ποιότητά του και τις καλές τιμές του. Για παράδειγμα, οι τηγανιτές πατάτες που μπαίνουν στα σουβλάκια είναι ολόφρεσκες, καθαρίζονται και κόβονται στο χέρι κάθε πρωί.
Εκτός από σουβλάκια, θα βρεις πολλές ακόμα λιχουδιές όπως burgers, μπουρί Θεσσαλονίκης, μαγειρευτά, σκεπαστές και το ξακουστό θρακόψωμο, που γνώρισε τεράστια επιτυχία. Με τέτοιες ευρηματικές συνταγές και αυτή την ποιότητα όπως ήταν επόμενο, το Πιάτσα Καλαμάκι γρήγορα απέκτησε φανατικό κοινό και καταστήματα σε ολοένα και περισσότερες γειτονιές. Σίγουρα κάποιο βρίσκεται κοντά σου και σε περιμένει για να δοκιμάσεις ένα αχνιστό, τρυφερό και γιγαντιαίο (το μέγεθός του φτάνει τα 25εκ.) πιτσόγυρο…
Νέα Σμύρνη: 2ας Μαΐου 34 (κεντρ. πλατεία), 210.93.43.023
Χαλάνδρι: Ηρακλείου 2 (πεζόδρομος), 210.68.01.555
Κυψέλη: Φωκίωνος Νέγρη 17 (πεζόδρομος), 210.86.12.195
Ηλιούπολη: Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 10-12, 210.99.43.049
Πειραιάς: Ακτή Μουτσοπούλου 23, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, 210.412.2111
Αιγάλεω: Δημαρχείου 22, Πλατεία Εσταυρωμένου, ComingSoon
www.piatsakalamaki.gr, Fb: @piatsakalamakiofficial, Instagram: @piatsakalamaki
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.