Θεματα

Πιτσόγυρο: η απάντηση στο δίλημμα πίτσα ή σουβλάκι

Το βρήκαμε στο Πιάτσα Καλαμάκι

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιτσόγυρο: η απάντηση στο δίλημμα πίτσα ή σουβλάκι

Στο Πιάτσα Καλαμάκι για πιτσόγυρο, ένα λαχταριστό συνδυασμό πίτσας και γύρου

Η pinsa romana είναι μια αρχαία συνταγή για ζυμάρι πίτσας που μας έρχεται από τη Ρώμη. Πρόκειται για μία λαχταριστή ζύμη, αφράτη και μαλακή, ικανή να στοιχειώσει τον ύπνο σου. Κάνε τώρα εικόνα αυτό το ζυμάρι να αλείφεται με σάλτσα για πίτσα, να πασπαλίζεται γενναιόδωρα με gouda, bacon, ντομάτα και πιπεριά και τέλος με λεπτοκομμένο… γύρο! Φαντάσου το να ψήνεται αργά και βασανιστικά κι έπειτα να μεταμορφώνεται σε ένα πληθωρικό τυλιχτό σουβλάκι… Αυτό είναι το λεγόμενο πιτσόγυρο και φτιάχτηκε για εσένα που δεν μπόρεσες ποτέ να απαντήσεις στο αιώνιο ερώτημα «πίτσα ή σουβλάκι;».

c0356-0.jpg
Πιτσόγυρο

Η ιδέα του πιτσόγυρου μας έρχεται από τον Βόλο, αλλά εδώ και λίγο καιρό μπορούμε να απολαύσουμε την ευρηματική αυτή λιχουδιά και στην Αθήνα, στο πάντα «ανήσυχο» Πιάτσα Καλαμάκι. Το ψητοπωλείο που έγινε γνωστό μέσα από την τεράστια ποικιλία του σε τυλιχτά, η οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Θα βρεις πάνω από 100 διαφορετικές επιλογές σε τυλιχτά που κλείνουν μέσα τους από χοιρινό πανσετάκι και ξεροψημένα κεφτεδάκια μέχρι κεμπάπ κασερλί και … τηγανιτά καλαμαράκια! Πέρα από τις πρωτότυπες προτάσεις, όμως, το Πιάτσα Καλαμάκι ξεχώρισε κυρίως για την ασυναγώνιστη ποιότητά του και τις καλές τιμές του. Για παράδειγμα, οι τηγανιτές πατάτες που μπαίνουν στα σουβλάκια είναι ολόφρεσκες, καθαρίζονται και κόβονται στο χέρι κάθε πρωί.

Πιτσόγυρο

Εκτός από σουβλάκια, θα βρεις πολλές ακόμα λιχουδιές όπως burgers, μπουρί Θεσσαλονίκης, μαγειρευτά, σκεπαστές και το ξακουστό θρακόψωμο, που γνώρισε τεράστια επιτυχία. Με τέτοιες ευρηματικές συνταγές και αυτή την ποιότητα όπως ήταν επόμενο, το Πιάτσα Καλαμάκι γρήγορα απέκτησε φανατικό κοινό και καταστήματα σε ολοένα και περισσότερες γειτονιές. Σίγουρα κάποιο βρίσκεται κοντά σου και σε περιμένει για να δοκιμάσεις ένα αχνιστό, τρυφερό και γιγαντιαίο (το μέγεθός του φτάνει τα 25εκ.) πιτσόγυρο

Νέα Σμύρνη: 2ας Μαΐου 34 (κεντρ. πλατεία), 210.93.43.023
Χαλάνδρι: Ηρακλείου 2 (πεζόδρομος), 210.68.01.555
Κυψέλη: Φωκίωνος Νέγρη 17 (πεζόδρομος), 210.86.12.195
Ηλιούπολη: Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 10-12, 210.99.43.049
Πειραιάς: Ακτή Μουτσοπούλου 23, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, 210.412.2111
Αιγάλεω: Δημαρχείου 22, Πλατεία Εσταυρωμένου, ComingSoon

www.piatsakalamaki.gr, Fb: @piatsakalamakiofficial, Instagram: @piatsakalamaki

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ