- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η ψαριά ήταν καλή σήμερα. Στα δίχτυα μας πιάσαμε φράουλες, κατακόκκινες ντομάτες για σαλάτα και κάτι πεπόνια μέλι. Δεν έχω πάθει ηλίαση, απλά βγήκα μια βόλτα στο γραφικό λιμάνι της Αίγινας, το μοναδικό στον Αργοσαρωνικό που θα βρει κανείς μανάβικα σε βάρκες.
Αραγμένα απέναντι από την ψαραγορά, τα δυο πιο εμβληματικά καΐκια του νησιού ανταλλάσσουν ντομάτες, κεράσια και καλημέρες με τους ντόπιους. Ναι, στην Αίγινα, τα πιο φημισμένα μανάβικα είναι εν πλω. Αγγουράκια, ντοματούλες και πεπόνια σε μια ζεν κατάσταση, ανεβοκατεβαίνουν ζαλισμένα από το απαλό ταρακούνημα της βάρκας.



Ο Χρήστος και η Νεκταρία πήραν τα καΐκια από τους παππούδες τους και είναι εδώ «ουυυ μην τα ψάχνεις τώρα, χρόνια». Ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά απλωμένα από το καΐκι μέχρι τον δρόμο, κατακόκκινες στρογγυλές ντομάτες έτοιμες να σκάσουν, δίπλα μπανάνες και κεράσια. Και τα φρούτα περνάνε μόδες. «Ποια καρπούζια, κεράσια αγοράζουν τώρα όλοι».

«Σε βροχή, σε φουρτούνα, εμείς εδώ. Έχεις δει πως ανεβαίνει το νερό τον χειμώνα ε;». Το έχω δει γιατί εδώ μεγάλωσα. Αλλά αυτοί πάντα εκεί.

«Οι Κινέζοι τρελαίνονται για φράουλες. Ζητάνε στρόουμπεριζ με περίεργη προφορά και δεν καταλαβαίνουμε ποτέ». Σόου μι.
Αν, λοιπόν βρεθείτε στην Αίγινα, πάρτε ένα κιλό κεράσια που είναι και της μόδας και πείτε στη Νεκταρία ό,τι σας έστειλα εγώ. Κερασμένα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.