- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τα υπέροχα κρασιά της Κεφαλονιάς για μια βραδιά στο Botrini’s
Το γνωστό εστιατόριο σε βραδιά γευσιγνωσίας με τα κρασιά του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς
Γευσιγνωσία με τα κρασιά του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς στο εστιατόριο Botrini’s
Οι Ενετοί ονόμαζαν τη Ρομπόλα, την κεφαλονίτικη ποικιλία, «κρασί της πέτρας» μια και στην Κεφαλονιά τα αμπέλια μοιάζουν να ξεφυτρώνουν κατευθείαν μέσα από τα ασβεστολιθικά εδάφη της περιοχής όπου βρίσκεται η περίφημη «Ζώνη της Ρομπόλας». Ίσως είναι αυτή ακριβώς η «δυσκολία» που τελικά χάρισε στη Ρομπόλα τα εξαιρετικά της χαρακτηριστικά και την ανέδειξε μέσα στις 3 καλύτερες ελληνικές ποικιλίες λευκού οίνου.
Μεθαύριο, Τρίτη 5 Οκτωβρίου, τα κεφαλονίτικα κρασιά και ο Σ.Ο.Κ. (Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς, 7 οινοποιεία του νησιού), φιλοξενούνται στο εστιατόριο Botrini’s του επίσης Επτανήσιου -Κερκυραίος αυτός-, διάσημου σεφ Έκτορα Μποτρίνι. Μια κίνηση στήριξης των οινοποιών και του ελληνικού κρασιού, μια βραδιά που έχει σαν στόχο να αναδείξει τον κεφαλονίτικο αμπελώνα και τα πραγματικά καταπληκτικά κρασιά του.
Ένα (και εξαιρετικό) εστιατόριο λοιπόν, 7 οινοποιοί, 12 στάδια φαγητού, 7 ποτήρια κρασιού συνθέτουν ένα μενού που με σπετσιερικά, κερκυραικές νερατζοσαλάτες, συκομαΐδες κι ένα σωρό άλλα, υπόσχεται να μας ταξιδέψει στο Ιόνιο. Το δείπνο έχει τιμή 130 ευρώ το άτομο, και τα οινοποιεία είναι τα: Foivos Winery, Gentilini Winery, Haritatos Vineyard, Orealios Gaea, Petrakopoulos Wines, Sarris Winery, Sclavos Wines. Διαβάστε παρακάτω το μενού για να πάρετε μια ιδέα και κλείστε τραπέζι στα 2106857323/4 Email:info@botrinis.co
Μενού
Κτήµα Χαριτάτου, Μοσχάτο 2020
Μακαρόν από άγρια µανιτάρια, φουντούκι και νύξεις πέντε µπαχαρικών
Τάρτα µε όστρακα, crème fraiche και αρακά
Αναφορά στις Γαρίδες Μικρολίµανο
***
Ορεάλιος Γη (Συνεταιρισµός), San Gerasimo, Ροµπόλα 2019
Carbonara Corfiot
Ρέγγα, ταξίδι γύρω από το χρόνο
***
Οινοποιείο Gentilini, Crossed paths, Ροµπόλα 2020
Ξιφίας carpaccio µε τον τρόπο των ψαράδων στη νήσο Elba, αναφορά σε µία κερκυραϊκή νερατζοσαλάτα
***
Οινοποιείο Σαρρής, V for Vostilidi 2020
Παλαµίδα, ταραµάς, ξύδι από ροδάκινο και γογγύλι
***
Οινοποιείο Φοίβος 47, 2017
Gastro Esperanto…
Φύλλο λαδιού µε κολοκύθι, καρίκι Τήνου και τρούφα
***
Οινοποιείο Σκλάβος, Σύνοδος, Μαυροδάφνη-Βοστυλίδι 2016
Συχρονικότητα… Αρνί γάλακτος µε µελιτζάνα και miso συκοµαΐδας
***
Οινοποιείο Πετρακόπουλος, Μελιτινό, Ζακυνθινό 2019
Ροδάκινο «Bellini»
Ροδάκινο µε σαµπάνια και λευκή σοκολάτα
Cremeux bitter σοκολάτας µε φουντούκι, µέλι και λεµόνι
Γαλατόπιτα… Μνήµες από τη Θεσσαλία
Menu Price: € 130 per person
Στην τιµή συµπεριλαµβάνονται 7 ποτήρια κρασί, νερό και καφές
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.